Lampropelma violaceopes
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
-
- Dátum registrácie: 1. Marca 2007, 20:58
- Kontaktovať užívateľa:
Lampropelma violaceopes
web s pár užitečnejma informacema: http://sites.google.com/site/asianarbor ... iolaceopes
máte je v chovech?
v česku se prodávali/prodávájí ještě pod klamnými názvy jako Cyriopagopus sp. blue , Cyriopagopus sp. blue II...
já mám v chově dva jedince jeden je v 8sv. , druhý je 10sv, určená samice( teda tak na 80 procent, moc spermaték jsem na netu nenašel, a ta moje byla dost poničená...)
prcky jsem měl od 1-2sv. od Neryho tuším rok nebo dva zpátky.
U mě je to bezproblemovej chovanec, žadnou agresivitu jsem nepozoroval, ale jsou víc zbrklý než poecky. Chovám je jako psalmopeuse, podle mojich poznatků mají rádi velkou vlhkost. S krmením je to celkem obtížný, někdy se jim žrát vůbec nechce, takže mezi žrouty bych je neřadil. Rostou dost rychle. S pářením zatím zkušenosti nemám.

máte je v chovech?
v česku se prodávali/prodávájí ještě pod klamnými názvy jako Cyriopagopus sp. blue , Cyriopagopus sp. blue II...
já mám v chově dva jedince jeden je v 8sv. , druhý je 10sv, určená samice( teda tak na 80 procent, moc spermaték jsem na netu nenašel, a ta moje byla dost poničená...)
prcky jsem měl od 1-2sv. od Neryho tuším rok nebo dva zpátky.
U mě je to bezproblemovej chovanec, žadnou agresivitu jsem nepozoroval, ale jsou víc zbrklý než poecky. Chovám je jako psalmopeuse, podle mojich poznatků mají rádi velkou vlhkost. S krmením je to celkem obtížný, někdy se jim žrát vůbec nechce, takže mezi žrouty bych je neřadil. Rostou dost rychle. S pářením zatím zkušenosti nemám.

Mam ho 3dni, vcera sa zvliekol, 5zvl, samec (po konzultacii s adim,dik)
http://img560.imageshack.us/img560/4854/img1086h.jpg
http://img560.imageshack.us/img560/4854/img1086h.jpg
Mam ale co sem slysel tak adult samice prej dlouho nevydrzi mel sem ji uz asi pred 4 roky a zdechla mi tet mam uz asi rok dalsi adultku subadult samce a par mladejch a zatim vpohode.Tak jak psal Kurec chov jako u Psalmopusaku jen stou zbrklosti bych nesouhlasil podle me sou to v dospelosti klidny pavouci snad jen mladata trochu litaj
-
- Dátum registrácie: 1. Marca 2007, 20:58
- Kontaktovať užívateľa:
Fotil jsem to telefonem, je to děs...Nery napísal:Adult samice jdou všechny během několika málo let ho kytek
Kurec : hochu ta fotka je opravdu krutopřísná

to barbar: podle mojich poznatku jsou dost zbrklý, v cca 7mém svleku jsem otevřel krabičku, a pavouk se tak splašil, že si prostě utrhl jednu kráčivou nohu..., i teď když to otevřu, tak lítaj jak zběsilý, do adultu maj asi celkem daleko, tak soudit nemůžu

- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Lampropelma violaceopes, Abraham 1924
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
..inak ani som netušil aký kopáči sú to, neskutočne kolo materialu už ponosila ta moja "svinucha"
mám ju v 5 zvleku a stále prenáša, vynáša, odkúsava listky na kvetoch (umelých), už bolo asi týžden klud tak som jej tam strčil zasa napájačku už tretiu a samozrejme zasa ju komlet zahádzala
neviem čo si mám o tom myslet
asi sa jej nepáči modrá farba 

no PAIN
no GAIN
no GAIN
pár dní po piatom zvleku.
- Prílohy
-
- samsung 165.jpg (76.33 KiB) 13708 zobrazení
no PAIN
no GAIN
no GAIN
už v 6 zvleku 

- Prílohy
-
- samsung 233.jpg (132.88 KiB) 13641 zobrazení
no PAIN
no GAIN
no GAIN
cca v 7 zvleku 5,5 cm telo
- Prílohy
-
- samsung 016.jpg (72.4 KiB) 13519 zobrazení
no PAIN
no GAIN
no GAIN
L.violaceopes - párenie

som pri párení ešte taký rachot nezažil - samec po spozorovaní samice sa postavil na tretí a štvrtý pár kráčavých končatín a celou svojou prednou časťou začal búchať o dno terária , samica v momente začala klopať jak o život potom nasledovalo párenie po akte nie samec zdrhol ale samica sa odtiahla a ušla od samca.....
celé to bolo zvláštne škoda že som nespravil video...

som pri párení ešte taký rachot nezažil - samec po spozorovaní samice sa postavil na tretí a štvrtý pár kráčavých končatín a celou svojou prednou časťou začal búchať o dno terária , samica v momente začala klopať jak o život potom nasledovalo párenie po akte nie samec zdrhol ale samica sa odtiahla a ušla od samca.....

celé to bolo zvláštne škoda že som nespravil video...

pekne, pekne, tak držím palce nech je veľa krpcov, a mám otázočku ako stará (respektíve) ako veľká je ta samica ?
no PAIN
no GAIN
no GAIN
...na parádu (gratulácia), dúfam že mne sa podarí niečo podobné.
no PAIN
no GAIN
no GAIN
Nevie niekto nahodou aky ma silny jed. Nikde som zatial nenasiel ziaden bite report ani nic podobne.
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Keďže je z ázie, tak to nič príjemné nebude, neviem do akej miery máš skúsenosti, ale začiatočníkovi do rúk nepatrí, vyskúšaj americké stromáče, napríklad Psalmopoetusy, a keď si po čase zvykneš na rýchlosť a skákanie tak pohodlne prejdi na Lampropelmy.
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
Prípadne FB stránka Rybak exotics
Ja sa pytam len informativne. To ze som zaciatocnik nemusi znamenat, ze idem hned kupit druh na ktory sa pytam. Som si plne vedomy, ze nemam dostatok skusenosti na toxicky vyznamny druh, preto si ani dobrych par rokov neplanujem ziadneho kupit. Ale to neznamena, ze nemozem uz aj teraz zbierat informacie aj o ostatnych viac nebezbecnych druhoch 

- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Vsetky vtackare Azia, Australia, Afrika su toxicky vyznamne druhy.