Chromatopelma cyaneopubescens
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Chromatopelma cyaneopubescens
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
9zv 0.1 deň po zvleku
na zvlečke je vidieť krásnu spermatéku, takže som si konečne istý že je to samica
na zvlečke je vidieť krásnu spermatéku, takže som si konečne istý že je to samica
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
Vďačný objekt, najmä v tomto zvleku(10) ale vzácnosť ju vidieť. V 10.zvleku štvrté, alebo piate holíča.
Predtým:
By metalkohol at 2012-09-09
Potom:
Predtým:
Potom:
mali spunt dnes som ho prestahoval tak som aj pofotil
Canis familiaris ( dogo canario ) 1,0 / Gekko gecko 0,1 / Psalmopoeus irminia 0,1 / Chromatopelma cyaneopubescens? /
caute caute neviete ci jed tohoto pavuka patri medzi toxicky vyznamne ? rozmyslal som nad nim ale som zaciatocnik ...
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
neviem o tom, že by patrila k toxicky významnejším druhom..len..je dosť impulzívna, takže aj na to pozormrkverko napísal:caute caute neviete ci jed tohoto pavuka patri medzi toxicky vyznamne ? rozmyslal som nad nim ale som zaciatocnik ...
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
ako zaciatocnikovi odporucam, je to nebojavny zravy druh ktoremu staci iba napajacka, ziadne rosenie, a nemaj strach, ona je rychla, ale ked ma kam tak vacsinou uteka do hniezda, rychlo rastie, meni farby pocas rastu, mega pavuk
Tak nakoniec si mal pravdu.Blondi :) napísal: Povedal by som, že samica 5cm bez chelicier adultná už bude...skús samca nechať pri samici dlhšie..to, že samec nereaguje, nemusí znamenať, že samica nie je pohlavne zrelá...
Po viacerych neuspesnych pokusoch, pri ktorych sa nic nedialo sa samec pred 3 dnami znova precerpal. Ked som ho vcera pustil k samici, zacala nanho jemne bubnovat. Ten sa zacal triast, priblizil sa k samici a snazil sa ju opatrne nadvihnut. No kedze sa mu to hned nedarilo, vzdy sa rychlo stiahol a po jej nasledovnom bubnovani sa o to opatovne pokusal. Samica bola az prekvapivo pokojna, nejavila ziadne znamky agresivity.
Po vyse 2 hod sa mu podarilo samicu nadvinut a na 2-3 sekundy zasunut bulbus. V tom po nom vystartovala a hoc pinzeta pracovala, nemal vobec ziadnu sancu. Kym sa mi ich podarilo oddelit, mal prekusnuty kaparax a do rana posiel. Cest jeho pamiatke
Caute tak zaobstaral som si 6 zvlekoveho jedinca myslite ze mu postaci ked bude mat len plytku napajacku bez rosenia ?
Zdarec,
já u Chromek napáječku nemám vůbec, jen jednou za čas malinko porosím a není problém
já u Chromek napáječku nemám vůbec, jen jednou za čas malinko porosím a není problém
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
ja by som to urobil asi opačne radšej plná miska vody a nerosiť..len raz za čas doplniť vodu v miske samozrejme pri menších jedincoch by som len raz za čas rosilIstar napísal:Zdarec,
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
Blondi :) napísal:ja by som to urobil asi opačne radšej plná miska vody a nerosiť..len raz za čas doplniť vodu v miske samozrejme pri menších jedincoch by som len raz za čas rosilIstar napísal:Zdarec,
Jasně, i to je možnost hlavní je, že pěkně rostou a relativně často hážou svleky Mám teď dva kousky. Samec tak svlek, možná dva, před adultem, a druhá vypadá na samici
Ináč dávate viac vlhkosti keď sa ide zvliekat či ani nie? ?
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
pri zvliekaní je dôležitejší obsah vody v organizmd, než v prostredí
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
nie, stačí že dohliadneš na to aby sa sem tam napila, najmä vo vyšších zvlekoch. Ja jej tam sem tam strčím napájačku, vidím že pri nej bola, keďže ju hneď opradie, a vyberám aby som o napájačku neprišiel.mrkverko napísal:Ináč dávate viac vlhkosti keď sa ide zvliekat či ani nie? ?
caute vidim ze sa moja chromatopelma ide zvliekat je tmava ma napnutu kozu a cela je taka pod tlakom cize zvlek je na ceste ale kedze nema rada vlhkost tak rozmyslam ze ake su pre nu vhodne podmienky na zvliekanie ... je to 6 zvlek
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
ne sa napr. Pterinochilusy zvliekajú pri úplne suchom substráte..majú len misku s vodou...pri zvliekaní je potrebné množstvo tekutín v organizme, nie v prostredí, ale to som tu písal už mnohokrátmrkverko napísal:kedze nema rada vlhkost tak rozmyslam ze ake su pre nu vhodne podmienky na zvliekanie
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
Presne, určite výrazne nezvyšuj vlhkosť, neviem či pavúky dokážu lokalizovať vodu, ale moja chromka vždy príde k napájačke keď ju naplním a potrebuje sa napiť. Takže daj jej plnú napájačku a ona si to už zariadi, raz sa mi zvliekla na úplne suchom substráte aj B.emilia a bez vody v napájačke, nalial som jej po zvleku, náhodne "čapla"nohami do napájačky napila sa a pekne sa jej darí doteraz.Blondi :) napísal:ne sa napr. Pterinochilusy zvliekajú pri úplne suchom substráte..majú len misku s vodou...pri zvliekaní je potrebné množstvo tekutín v organizme, nie v prostredí, ale to som tu písal už mnohokrátmrkverko napísal:kedze nema rada vlhkost tak rozmyslam ze ake su pre nu vhodne podmienky na zvliekanie
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Vodne pavuky urcite . Inak je to dost elementarna vedomost ...metalkohol napísal:neviem či pavúky dokážu lokalizovať vodu
Lokalizovanie vlhkosti, vody je zaklad prezitia vacsiny pavukov. Inak pavuky vedia rozlisit aj jej chut. Dokazom je napr: pokus - vypiju kvapku cistej vody ale akonahle je do nej pridany chinin odmietnu ju. Popularny chininovych nápojov je u nas znamy Tonic.
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
Viem že sa dokážu podľa vlhkosti substrátu presúvať tam kde im to vyhovuje, myslel som to konkrétne na napájačku plnú vody, ale keď to tak čítam tak je to asi dosť podobné. čiže asi viemSceptic napísal:Vodne pavuky urcite . Inak je to dost elementarna vedomost ...metalkohol napísal:neviem či pavúky dokážu lokalizovať vodu
Lokalizovanie vlhkosti, vody je zaklad prezitia vacsiny pavukov. Inak pavuky vedia rozlisit aj jej chut. Dokazom je napr: pokus - vypiju kvapku cistej vody ale akonahle je do nej pridany chinin odmietnu ju. Popularny chininovych nápojov je u nas znamy Tonic.
Caute moja chroma sa mi zvliekla pred 3 dnami a vyskusal som jej dneska hodit cvrcka no odmietla ho myslite ze je to preto lebo jej prilis skoro po zvleku bola predsunuta ta potrava ?