Lasiodora parahybana
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- OrasM
- Dátum registrácie: 20. Apríla 2009, 16:12
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Lasiodora parahybana
Zdravím,metalkohol napísal:Ale ja som sa tak vystrašil, chavala bohu odvtedy funguje na noháchste ma ukludnili.to že sa po zvleku prehadzujú z boku na bok ok, to viem ale aby sa po týždni vyvalila na chrbát to som ešte ani nepočul,ale zase som o niečo múdrejší.
nechcem sa robiť múdry, niesom extra skúsený, ale počul som o prípadoch kedy sa vtáčkar krátko po zvleku zvliekol ešte raz. Netvrdím že to bolo aj v tomto prípade, no teoreticky sa možno nad tým zamýšľala

- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
OrasM napísal:Zdravím,metalkohol napísal:Ale ja som sa tak vystrašil, chavala bohu odvtedy funguje na noháchste ma ukludnili.to že sa po zvleku prehadzujú z boku na bok ok, to viem ale aby sa po týždni vyvalila na chrbát to som ešte ani nepočul,ale zase som o niečo múdrejší.
nechcem sa robiť múdry, niesom extra skúsený, ale počul som o prípadoch kedy sa vtáčkar krátko po zvleku zvliekol ešte raz. Netvrdím že to bolo aj v tomto prípade, no teoreticky sa možno nad tým zamýšľalaViem že vyrušenie počas zvliekania nemá dobré následky, ale teoreticky ak sa vyruší počas takéhoto druhého vzliekania môžu nastať aj tak, keďže je to trošku atypické zvliekanie? Môj názor je že skôr áno, ale rád by som počul názor niekoho skúsenejšieho, celkom am to zaujalo
čo je tesne po zvleku sa o5 zvliekal???to je za ako dlho????
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Asi mal na mysli "mokrý zvlek" ale v tomto prípade to tak nebolo,asi si fakt len vegetila,odvtedy je to už klasika 

FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
ja som tiez zaciatocnik no nemyslim si ze sa dokaze zvleiknut kratko po zvlieknuti, urcite nie skor ako nevytvrdne a aj po vytvrdnuti musi prejst nejaka doba kym sa zvlecie. to danie sa na chrbat bude mat neico spolocne s nejaky natahovanim alebo precvicovanim koncatin....
daj zdroj kde si pocul o tom zvlieknuti po zvleiknuti.....
daj zdroj kde si pocul o tom zvlieknuti po zvleiknuti.....
- Brachypelma smithi - Holothele incei - Psalmopoeus irminia - Grammostola rosea -Chromatopelma cyaneopubescens -
- OrasM
- Kontaktovať užívateľa:
Myslím že som to čítal niekde tu na fóre ale niesom si už istý, samozrejme skúsim pohľadať zdroj a potom ho tu uvediem. No vytvrdnúť musí určite, tiež si to myslím, bolo tam uvedené že po zvlečení sa a vytvrdnutí odmietal potravu a do mesiaca sa zvliekol opäť. Čítal som to už dávnejšie, ale pamätám si to lebo ma to dosť zaujalo, skúsim pohľadať zdroj a istotne sa podelím o túto informáciu, ja osobne nemám takú skúsenosť.
myslim ze mesiac je u malych jedincov bezny interval aj keby nic nezrali..
- Brachypelma smithi - Holothele incei - Psalmopoeus irminia - Grammostola rosea -Chromatopelma cyaneopubescens -
- OrasM
- Kontaktovať užívateľa:
Tak od rána som sa to snažil všade možne nájsť ale márne, buď to už na nete nieje, alebo neviem hľadať, alebo sa mi to poplietlo s niečím iným. Mohlo to byť aj tak že sa zvliekol tak ako je bežné, len rozdiel bol ten že neprijal žiadnu potravu.
Po pravde som sa nad tým dosť zamyslel a so súčasnými vedomosťami sa mi to zdá menej pravdepodobné, no nevraciam túto možnosť.
Inak v tomto konkrétnom prípade si myslím že najskôr vegetila, no tiež by ma prekvapilo keby som videl ako leží na chrbte po zvliekaní.
Po pravde som sa nad tým dosť zamyslel a so súčasnými vedomosťami sa mi to zdá menej pravdepodobné, no nevraciam túto možnosť.
Inak v tomto konkrétnom prípade si myslím že najskôr vegetila, no tiež by ma prekvapilo keby som videl ako leží na chrbte po zvliekaní.
jj niekde to tu je na fore tiež som to čital, že pavuk sa zvliekol ale po zvleku neprijimal žiadnu potravu a po niejakom čase sa o5 zvliekol
ked si dobre pamätam bol to prispevok od cvaba

metalkohol napísal:Mám otázku kedže som sa nestretol zo situáciou ktorá nastala, ide tak trochu aj o obavy. Pred týždnom sa mi zvliekla moja "asi"samica do 6teho zvleku,všetko ok.v klude si tvrdla,a dnes večer pozerám a holka vykotená na chrbte. Viem že sa stáva že po zvlekoch príde úmrtie z ničoho nič,tak som sa snažil zistiť či reaguje a či neumiera,keby hej tak jej podsuniem vodu alebo čo. po tom čo som otvoril terárko sa prehodila na nohy a pokračovala dalej,tak fakt nechápemmám sa obávať alebo už niekomu takýmto spôsobom vegetila. tak som jej tam len narosil a nechal ju napokoji.
podla mňa si ju pristihol pri páde zo steny terarka a jednoducho zostlla vegetiť na chrbte......
mám v chove jednu L.parahybanu v 4tom zvleku a už sa javí jej agresivita
teším sa čo z toho prcka vyrastie 

" Jak mohol pán boh dať takú krásnu krajinu takým škaredým ľuďom" 

- Tomy903
- Dátum registrácie: 26. Septembra 2010, 21:15
- Kontaktovať užívateľa:
tes saFany napísal:mám v chove jednu L.parahybanu v 4tom zvleku a už sa javí jej agresivitateším sa čo z toho prcka vyrastie

Mám záujem o samce: Ephebopus cyanognathus, Haplopelma lividum, Haplopelma longipes, Chilobrachys fimbriatus,Chromatopelma cyaneopubescens, Poecilotheria rufilata, Poecilotheria regalis, Theraphosa stirmi, Pelinobius muticus, Cyriopagopus schioedtei.
Viac tu: http://tkspiders.webnode.sk/ponuka/
moja je taka ze otvorit ju mozem v pohode ale pri prekladani sa strieda len vypad a kopanie chlpkov
a co sa geniculaty tyka tu mam v 2 zv cize ta zatial len utekaa pred vsetkym .

a co sa geniculaty tyka tu mam v 2 zv cize ta zatial len utekaa pred vsetkym .
- Tomy903
- Dátum registrácie: 26. Septembra 2010, 21:15
- Kontaktovať užívateľa:
hej ako otvorit v pohode vsetko oki ale ked donej buchnem pravitkom alebo sa len daco pohne okolo ta hned zuby do toho zadre... musim skusit mladu myš bude to zaujimave nedaval som jej este stale len z mrazaku holata alebo svaby 

Mám záujem o samce: Ephebopus cyanognathus, Haplopelma lividum, Haplopelma longipes, Chilobrachys fimbriatus,Chromatopelma cyaneopubescens, Poecilotheria rufilata, Poecilotheria regalis, Theraphosa stirmi, Pelinobius muticus, Cyriopagopus schioedtei.
mne aj geniculata v 4tom zvleku dnes predviedla nádherný agresívny postoj
zaútočila na ihlu
no nádhera 

-
- Dátum registrácie: 18. Augusta 2011, 17:10
- Kontaktovať užívateľa:
moje parahybany zhruba v 6stom zvleku su skor plache len behaju po nadobe len obcas obranne postavenie s vypadom
geniculaty mam v 2 v tretiom a jednu samicu okolo 3-3,5 cm v tele tam som este obranne postavenie nevidel ked je moznost skor sa schovaju ale to uz je mimo temu
geniculaty mam v 2 v tretiom a jednu samicu okolo 3-3,5 cm v tele tam som este obranne postavenie nevidel ked je moznost skor sa schovaju ale to uz je mimo temu

- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
ihlu ku pavúkom nepchajFany napísal:mne aj geniculata v 4tom zvleku dnes predviedla nádherný agresívny postojzaútočila na ihlu
no nádhera

ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
daval som jej cvrčka zdechlého ona po nej skočilaBlondi :) napísal:ihlu ku pavúkom nepchajFany napísal:mne aj geniculata v 4tom zvleku dnes predviedla nádherný agresívny postojzaútočila na ihlu
no nádhera

no ja by som zdochnuteho cvrka pavukovy nedával...aby ti náhodou nepošiel za tym cvrkom 

- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
máš to dávať pinzetou a nie ihlouFany napísal:daval som jej cvrčka zdechlého ona po nej skočilaBlondi :) napísal:ihlu ku pavúkom nepchajFany napísal:mne aj geniculata v 4tom zvleku dnes predviedla nádherný agresívny postojzaútočila na ihlu
no nádhera

presnejšieJacob napísal:no ja by som zdochnuteho cvrka pavukovy nedával...aby ti náhodou nepošiel za tym cvrkom

tak ale 4zv parahybana co je velka pol centimetra
... inak ja to tez obcas tak robim ... ale cvrcky napichujem na spajdlu

0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som mal samcov z oboch druhov,a ani jeden nebol smerom kumne agresívny. je pravda že parahybana bol len v 6tom zvleku,ale okrem vykopávania pri premiestňovani to nikdy nebol žiadny horor. Tá ihla, sorry, tebe tiež nikto nedáva na obed nôž zapečený v kurati 

FB: Michal Rybo Rybák
Tu je moje krásavica Adult 

- Prílohy
-
- DSC01994 (640x480).jpg (243.39 KiB) 10112 zobrazení
- Gergej
- Dátum registrácie: 15. Marca 2009, 15:25
- Kontaktovať užívateľa:
Až druhé párenie ktoré vyšlo v júli 2011 nám prinieslo úspech, kokon bol spravený 14. novembra 2011 a 21. januára 2012 sme ho otvorili. Ani jedno neoplodnené...

... L2!

... L2!
Hey hou, let´s go!!!