Theraphosa blondi
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
ahojte. neska som si pozeral fotky na www.sklipkani.cz a odvtedy mi vrta v hlave to ochlpenie t. blondi
dlhe vlnite chlpy
kratsie, rovne, resp. zahnute chlpy
uz sa to tu rozoberalo mam taky pocit, t. blondi vs sp. burgundy?
osobne sa mi viac paci ta stimi vlnitimy chlpmi, ma hrubsie nohy, celkovo vyzera mohutnejsia
dlhe vlnite chlpy
kratsie, rovne, resp. zahnute chlpy
uz sa to tu rozoberalo mam taky pocit, t. blondi vs sp. burgundy?
osobne sa mi viac paci ta stimi vlnitimy chlpmi, ma hrubsie nohy, celkovo vyzera mohutnejsia
Podle fotky se sice na 100% určit druh nedá, ale vyloučit že se o daný druh nejedná v některých případech lze.T.blondi má na končetinách značně robusní femur, což sklípkan na spodní fotce nemá.Tudíž si dovolím tvrdit že sklípkan zachycený na brachyho fotce není T.blondi i když ho mohl pod uvedeným názvem zakoupit.
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Je mozne, ze druhy exemplar , ten co ma tensie nohy. Je mladsi ? Nie dospely ?
Pokial vieme blondi ma prekvapive rozmery uz v nizkych zvlekoch.
Uvaha ... .
Uvaha ... .
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
teraz si mi dal chrobaka do hlavy ,,, na stranke bolo pri niektorych fotkach aj popis veku, zajtra to pozrem ... ale zase mne sa vidi ze t. blondi ma te nohy uz pekne tlste aj v 7.zvadi napísal:Je mozne, ze druhy exemplar , ten co ma tensie nohy. Je mladsi ? Nie dospely ?
Uvaha ... .
ale stale apelujem na to ze je to len z fotiek, videii, naposledy som zivu dospelu t. blondi aj apophysis videl pre 4 rokmi a myslim ze o mladatach rozdieli vsetci poznate, v kolkom asi zvleku miznu apophysiske te papucky?
To každopádně možné je o tom můžem jen polemizovat.Mě osobně se to ale nejeví na mládě T.blondi a odrostlejší kusy zas už mají znatelně robusnější femur.A tímto krásným hnědým odstínem který je konstantní po celém těle sklípkana mi to naopak nápadně připomíná odrostlejší jedince T.apophysis kteří nejsou dlouho po svleku.To ovšem platí jen za předpokladu že barva sklípkana je na fotce věrohodně zachycená.
nezbývá než souhlasit s Jonas.Také se mi zdá, že na spodní fotce neni T.blondi ale T. aphophysis.Samozřejmě je možné, že se pletem.Možná by to chtělo vidět vícero fotek.....
Jinak co se týká problému rozlišování T.blondi vs. T.sp burgundy tak o tom by se dalo psát dlouhé hodiny.Myslím si, že i když jsou nějaký rozlišovací znaky mezi nimi, tak i přes tyto znaky pár lidí nerozlišuje na dva druhy a prodává je jako T.blondi, čimž muže dojít i k překřížení, ale to se dnes bohužel děje poslední dobou až moc často hlavně u jiných druhů...
Jinak co se týká problému rozlišování T.blondi vs. T.sp burgundy tak o tom by se dalo psát dlouhé hodiny.Myslím si, že i když jsou nějaký rozlišovací znaky mezi nimi, tak i přes tyto znaky pár lidí nerozlišuje na dva druhy a prodává je jako T.blondi, čimž muže dojít i k překřížení, ale to se dnes bohužel děje poslední dobou až moc často hlavně u jiných druhů...
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
nemá niekto krpce na predaj??
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
- zaciatocnik
- Dátum registrácie: 14. Marca 2010, 14:31
kazdi pavuk ma inu povahu...keby ti niekto povedal: ano ,je to agresiny druh pavuka tak by ta klamal...sharky napísal:a agresivita ako u parahybani alebo canceridesa cki este viac inak ake velke terarko by som mal mat keby je adult samica a vacsia je asi blondi ze ake asi terra pre nu
moja skupina ktorá je zameraná čisto len na Poecilotherie .
http://www.facebook.com/groups/115582828528632/
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
To nie je tak celkom pravda....diZZy napísal:kazdi pavuk ma inu povahu...keby ti niekto povedal: ano ,je to agresiny druh pavuka tak by ta klamal...sharky napísal:a agresivita ako u parahybani alebo canceridesa cki este viac inak ake velke terarko by som mal mat keby je adult samica a vacsia je asi blondi ze ake asi terra pre nu
Su druhy mierne a su aj agresivne. Stale to su vsak predatori .. a aj taka rosea a vaganska mozu byt pekne prudke. Na druhej strane ak sa chovaju agresori ako napr. P. murinus tak spravne, ze ma terarko a svoj ukryt - pokojne moze nastat dojem, ze je ten jedinec mierny. Lebo ma svoj priestor a chrani si iba ten. ( Moja usambarka ma terarko a v nom koren za nim ukryt. Nic neriesi a do vnutra dam pokojne aj ruku. Sahnem jej na hniezdo a je zle - proste ak niekomu zapradie celu krabicu ci terarko tak to povazuje za svoj domov a ten si chrani.)
Ostatne ... vsetky pavuky sa snazia najskor chovat az potom utocia a brania sa.
A povaha jedinca je pekna vec. Ale nie je to tak celkom pravda, ( ze usambara moze byt mierna a pod. ) - vsetko zalezi od podmienok. Pokial je nieco permanentne v strese ... tak to bude aj agresivne. Naopak, pokoj moze prispievat k prirodzenejsiemu spravaniu druhu.
A blondina je prudsi druh pavuka. Podobne ako parahybana - s velkostou rastie aj ego. A ta velkost moze byt nebezpecna.
Tak sharky ... este mas cas .. ak uvazujes nad kupou. Vypestuj sa ... ked je to velke ... prekusne ti to rucku - take ma chelicery.
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
jednému známemu sa stalo, že mu adult samec prekusol dlaňadi napísal:To nie je tak celkom pravda....diZZy napísal:kazdi pavuk ma inu povahu...keby ti niekto povedal: ano ,je to agresiny druh pavuka tak by ta klamal...sharky napísal:a agresivita ako u parahybani alebo canceridesa cki este viac inak ake velke terarko by som mal mat keby je adult samica a vacsia je asi blondi ze ake asi terra pre nu
Su druhy mierne a su aj agresivne. Stale to su vsak predatori .. a aj taka rosea a vaganska mozu byt pekne prudke. Na druhej strane ak sa chovaju agresori ako napr. P. murinus tak spravne, ze ma terarko a svoj ukryt - pokojne moze nastat dojem, ze je ten jedinec mierny. Lebo ma svoj priestor a chrani si iba ten. ( Moja usambarka ma terarko a v nom koren za nim ukryt. Nic neriesi a do vnutra dam pokojne aj ruku. Sahnem jej na hniezdo a je zle - proste ak niekomu zapradie celu krabicu ci terarko tak to povazuje za svoj domov a ten si chrani.)
Ostatne ... vsetky pavuky sa snazia najskor chovat az potom utocia a brania sa.
A povaha jedinca je pekna vec. Ale nie je to tak celkom pravda, ( ze usambara moze byt mierna a pod. ) - vsetko zalezi od podmienok. Pokial je nieco permanentne v strese ... tak to bude aj agresivne. Naopak, pokoj moze prispievat k prirodzenejsiemu spravaniu druhu.
A blondina je prudsi druh pavuka. Podobne ako parahybana - s velkostou rastie aj ego. A ta velkost moze byt nebezpecna.
Tak sharky ... este mas cas .. ak uvazujes nad kupou. Vypestuj sa ... ked je to velke ... prekusne ti to rucku - take ma chelicery.
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
- Jednasest
- Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
- Kontaktovať užívateľa:
tak to mas o zabavu postarane najmenej na mesiac jak sa blondina zahra na dierkovac
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
- zaciatocnik
- Dátum registrácie: 14. Marca 2010, 14:31
tak ale najskor by sa mu musela dozit adult zvleku
moja skupina ktorá je zameraná čisto len na Poecilotherie .
http://www.facebook.com/groups/115582828528632/
- Jednasest
- Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
- Kontaktovať užívateľa:
ono staci aby sa mu zahryzla vseobecne do dlane od 3zv. hore, ked uz ma take vacsie chelicerky a uz nou nebude nadseny
Môj web