Ako urcujete svoje pavuky?
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Ako urcujete svoje pavuky?
urcujete podla zvleku ,alebo , len tak , podla bruska ?
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
staci si precitat:G.O.B1337 napísal:Ahoj, jak se pozna ze je samice Adultni ????
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... mnozovanie
- >raDex<
- Dátum registrácie: 18. Decembra 2006, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
mam hloupy dotaz.
http://img.lasiodora.sk/image/lg/b742a68d1 ... 2fae0.jpeg
pokud je tam takyto vystupek /je to geniculata/ tak je to samice a kdyz to tam neni tak je to samec? nebo jak to je?
http://img.lasiodora.sk/image/lg/b742a68d1 ... 2fae0.jpeg
pokud je tam takyto vystupek /je to geniculata/ tak je to samice a kdyz to tam neni tak je to samec? nebo jak to je?
Často píšu bez diakritiky, omlouvám se.
[ >raDex< ]
[ >raDex< ]
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... e_pohlaviaDenis napísal:cawte akko spoznam samicu Heteroscodra maculata ??? dik
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
je to mozne a logicke nakolko sa u pavuka (okrem ineho) musia navyse vytvotit kopulačne organy, a ine organy potrebne nato aby mohol uspesne parit (vyhladat samicu). Predpoklada sa aj ze pohlavne dospele samce su schopne samice zaregistrovat za pomoci feromonov ktore samice vypustaju do vzduchu. Na to potrebuje takisto organy, ktore by sa mali nachadzet na chlpkoch na makadlach prip. prvych paroch kracavych noh. Ono sa to da napisat na par riadkov ale skutocnosti je to velmi zlozity proces. U samca sa pohlavnou dospelostou meni cely sposob jeho doterajsieho zivota napr aj v tom ze predtym norovy pavuk ktory prakticky cely doterajsi zivot neopustil noru ju ako adult musi opustit a vydat sa hladat vhodnu samicu na sparenie. Preto sa u pohlavne dospelych samcov aj vyrazne meni tvar tela (napr. dlchsie koncatiny). Mozno si si vsimol ze interval medzi zvlekmi pavuka ktory napr. prisiel o koncatinu sa takistom moze predlzit. Pavuk ktory takto regeneruje cast svojho tela potom po zvleku narastie len minimalne, lepsie povedane podstatne menej ako jeho "rovesnici", ktory nepotrebovali zregenerovat ziadne casti.SKUUUUUBI napísal:Neviem ci je to len moja domienka, ale odpozoroval som doposial mi to stale vyslo, ze ak sa pavukove zvleky primerane predlzuju s kazdym nasledujucim v poslednom zvleku u samca subadult- adult je to o vela dlhsie nie je to umerny narast dlzky. Je to mozne?
facebook: Marek Terno
- gabrielli
- Dátum registrácie: 3. Júna 2009, 00:42
- Kontaktovať užívateľa:
zdravim dost by ma zaujmalo ci mate nejake figle na pavuky bez spermateky napr.podcelad Stromatopelminae konkretne ma zaujma H.maculata? neviem ako ju mam urcit som dost zvedavy a na adult zvlek sa my cakat nechce
Dosť pavúkov zopár scolopendier a nejake te hady atď........Ospravedlňujem sa za gramatické chyby
"Nenávidím lúdi ktorý si myslia že sú najmúdrejší musia komentovať aj to čo sa nedá máju stále nejaký problém nevedia si pomyslieť svoje ale stále musia vyrývať"
Venované niektorým členom Fora
"Nenávidím lúdi ktorý si myslia že sú najmúdrejší musia komentovať aj to čo sa nedá máju stále nejaký problém nevedia si pomyslieť svoje ale stále musia vyrývať"
- gryf
- Dátum registrácie: 5. Novembra 2006, 13:59
- Kontaktovať užívateľa:
Smiem vedieť na základe čoho si zistil že H.maculata nemá spermatéku?gabrielli napísal:zdravim dost by ma zaujmalo ci mate nejake figle na pavuky bez spermateky napr.podcelad Stromatopelminae konkretne ma zaujma H.maculata? neviem ako ju mam urcit som dost zvedavy a na adult zvlek sa my cakat nechce
Má ju a dosť dobre viditeľnú. Zo Stromatopelminae je to iba rod Encyocratella.
http://sklipkani.cz/full/1652/Heteroscodra_maculata
http://homepage.ntlworld.com/the.tarant ... scodra.htm
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Encyocratella olivacea
Pokial viem, vsetky samice maju spermateku - na zadrziavanie a skladovanie spermii. A samce pridavne pohlavne organy - na spermie
Pokial viem, vsetky samice maju spermateku - na zadrziavanie a skladovanie spermii. A samce pridavne pohlavne organy - na spermie
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
- gabrielli
- Dátum registrácie: 3. Júna 2009, 00:42
- Kontaktovať užívateľa:
tak to my chcete povedat ze literatura klame??? vidite a nikdy ma nenapadlo pozret sa na zvlek ked som sa docital ze ju nema tak isto ako ine druhy ktore tam boly popisane
Dosť pavúkov zopár scolopendier a nejake te hady atď........Ospravedlňujem sa za gramatické chyby
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Literatura neklame - ale iba vychadza z poznatkov daneho obdobia. To znamena, ze moze byt nepresna. U pavukov dochadza k zmenam v taxonomii povedze niekolko krat do roka - u niektorych druhov, pripadne nove druhy. A neviem si predstavit knihu, kde by bolo napisane , ze maculata nema spermateku. Sak zacituj a uved zdroj. Ma to zaujima.
Inak odporucam skumat svoje chovance, pripadne sa poradit a komunikovat so skusenymi chovatelmi a odbornikmi. Tu na slovensku je ich niekolko, ale viac ich najdes v CR a ostatnych krajinach , hlavne v nemecku.
Inak odporucam skumat svoje chovance, pripadne sa poradit a komunikovat so skusenymi chovatelmi a odbornikmi. Tu na slovensku je ich niekolko, ale viac ich najdes v CR a ostatnych krajinach , hlavne v nemecku.
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Re:
Toto tvrdenie nie je spravne. Encyocratella olivacea alebo Sickius longibulbi spermateku nemaju. Maju len uterus externus, to je ta priesvitna blana, ktoru mozete vidiet na obrazku hore.adi napísal: Pokial viem, vsetky samice maju spermateku - na zadrziavanie a skladovanie spermii. A samce pridavne pohlavne organy - na spermie