Zemne druhy - vseobecne
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Zemne druhy - vseobecne
nazdar , ked mate nejake zemne druhy( hercules, lividum) a kontrolujete ich tak im zvyknete prehrabat tera , aby ste ich uvideli ?
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Ahoj
No nerobim je to velmi stresujuce pre pavuka. Niekedy nevidim napr: H. herculesa aj 2 mesiace. Obcas vecer vzdy vylezie za potravou a to je jedina moznost ako zistim ze zije . Inak ak mu na zaciatku nadobu zatemnis napr papierom a pod. spravi si popri stene chodby a ty ho mozes pekne pozorovať.
No nerobim je to velmi stresujuce pre pavuka. Niekedy nevidim napr: H. herculesa aj 2 mesiace. Obcas vecer vzdy vylezie za potravou a to je jedina moznost ako zistim ze zije . Inak ak mu na zaciatku nadobu zatemnis napr papierom a pod. spravi si popri stene chodby a ty ho mozes pekne pozorovať.
-
- Dátum registrácie: 23. Februára 2006, 15:40
- Kontaktovať užívateľa:
nazdar
Mojej Lividumke som ani nemusel davat papier sama si spravila noru popri stene atkze vidim urcity pohyb v noci je stale vonku este sa chcem spytat kde sa zvliekaju podzemnde druhy v norach alebo na povrchu ??? alebo je to raz tam raz tam podla vlhkosti co mu vyhovuje??
Dik za odpovede
Dik za odpovede
Re: Zemné druhy - všeobecne
hm, je aj pterinochitus murinus zemnu druh? nie som si uplne isty,... ma niekto s nim skusenosti? ake prostredie je pre neho najlepsie? aka vlkost, teplota... .. od mojej predchadzajucej gramnostoly je "trosku" dost agresivnejsi...
Leon
No aj ja mam doma P. Murina a je to moj prvy kusok tak nemam vela skusenosti. Tiez by som poteboval poradit ohladom tohto druhu pretoze na nete som nic moc nenasiel....ale zatial sa mu chalanovi dari Diki
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Leon
Pre zaciatocnika absolutne nevhodny toxicky vyznamny pavuk, ktory moze pri pripadnom uhryznuti vyvolat nepekne komplikacie viz: http://lasiodora.sk/index.php?clanok=vt ... itereportsLeon napísal:No aj ja mam doma P. Murina a je to moj prvy kusok tak nemam vela skusenosti. Tiez by som poteboval poradit ohladom tohto druhu pretoze na nete som nic moc nenasiel....ale zatial sa mu chalanovi dari Diki
Spravny nazov je Pterinochilus murinus ... na internete o nom najdes kopec informacii uplne postacuje : http://www.arachnomania.cz/Casopis/4/Pt ... urinus.php , http://www.arachnomania.cz/Clanky/clank ... tilova.php.
Agresivny a velmi jedovaty pavuk z rodu Pterinochilus "povahovo" asi najhorsi.
Leon
to: Sceptic
Diki moc za info, hned si ten clanok checknem. To ze je "trosku viac" jedovaty, agresivny a nevhodny pre zaciatocnikov som vedel.........ale hej, ved nezijeme vecne, nie ?
Diki moc za info, hned si ten clanok checknem. To ze je "trosku viac" jedovaty, agresivny a nevhodny pre zaciatocnikov som vedel.........ale hej, ved nezijeme vecne, nie ?
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
A len tak mimochodom od kedy je hercules zemny pavuk??? hm? ja viem tak ze je norový a lividum tiež !cvabo napísal:nazdar , ked mate nejake zemne druhy( hercules, lividum) a kontrolujete ich tak im zvyknete prehrabat tera , aby ste ich uvideli ?
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
H. hecules je zemny pavuk, ktory si budeje nory ... skus zacat Kovarikom.Razor napísal:A len tak mimochodom od kedy je hercules zemny pavuk??? hm? ja viem tak ze je norový a lividum tiež !cvabo napísal:nazdar , ked mate nejake zemne druhy( hercules, lividum) a kontrolujete ich tak im zvyknete prehrabat tera , aby ste ich uvideli ?
Nazov norove druhy pavukov je skor chovatelsky zargon... napr: vo volnej prirode obyvaju hlboke nory aj A. seemani, C lamanai, A. suina tiez su podla tvojho meritka norove vtackare?
Norove druhy - pre napodobenie ich prirodzeneho prostredia je vhodna vyssia vrstva raseliny na vyhlbenie nory. Ked ich budes chovat ako zemny druh, nic sa im nestane.
- asa_thor
- Dátum registrácie: 12. Marca 2007, 11:08
- Kontaktovať užívateľa:
taze mozem aj crawshayia chovat v terarku s nizsou vrstvou substratu? viem ze lepsie pre neho bude viac lignocelu ale chcem ho aj vidiet obcasSceptic napísal:H. hecules je zemny pavuk, ktory si budeje nory ... skus zacat Kovarikom.Razor napísal:A len tak mimochodom od kedy je hercules zemny pavuk??? hm? ja viem tak ze je norový a lividum tiež !cvabo napísal:nazdar , ked mate nejake zemne druhy( hercules, lividum) a kontrolujete ich tak im zvyknete prehrabat tera , aby ste ich uvideli ?
Nazov norove druhy pavukov je skor chovatelsky zargon... napr: vo volnej prirode obyvaju hlboke nory aj A. seemani, C lamanai, A. suina tiez su podla tvojho meritka norove vtackare?
Norove druhy - pre napodobenie ich prirodzeneho prostredia je vhodna vyssia vrstva raseliny na vyhlbenie nory. Ked ich budes chovat ako zemny druh, nic sa im nestane.
- Razor
- Kontaktovať užívateľa:
akoze mas pravdu, vsak moj hercules nie je nidke inde len v nore, by bol v strese keby ze nemá dostatok zeminy. Vska hercules ma preto taku stavbu tela lebo je norovy pavuk jezisi, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naco ma pretiahnute brusko ako menis valcek, nie pre srandu, a naco ma silne 2 páry zadnych noh? na to aby sa bicykloval sotva! aby sa mohol zapriet pri kopani !!!!!!!!!!!Oops napísal:v niecom mas celkom pravdu ale neviem ako by sa to pacilo napr. H.HERCULES keby mal 5 cm raseliny kludne moze prestat zrat a odmietat vsetko zivé a skape. (mam o tom informacie z praxe)
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
niektore vtackare, ktore si hrabu nory maju prisposobene telo, hlavne silne zadne koncatiny, v mojom prispevku to nikde nepopieram, je mozne, ze im nedostatok substratu moze sposobovat stres, aka je vhodna vyska aby netrpeli stresom 5, 10, 15 cm? Citas im myslienky, alebo ti to ukazu svojou inteligenciou, skus teda ten pokus s nahananim do filmovky.Razor napísal:akoze mas pravdu, vsak moj hercules nie je nidke inde len v nore, by bol v strese keby ze nemá dostatok zeminy. Vska hercules ma preto taku stavbu tela lebo je norovy pavuk jezisi, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naco ma pretiahnute brusko ako menis valcek, nie pre srandu, a naco ma silne 2 páry zadnych noh? na to aby sa bicykloval sotva! aby sa mohol zapriet pri kopani !!!!!!!!!!!Oops napísal:v niecom mas celkom pravdu ale neviem ako by sa to pacilo napr. H.HERCULES keby mal 5 cm raseliny kludne moze prestat zrat a odmietat vsetko zivé a skape. (mam o tom informacie z praxe)
- Razor
- Kontaktovať užívateľa:
no diki do filmovky, nie nie vies co herculovy dospelemu aj 30 cm by som dal a jeho inteligencia mi vravi, že hercules je dost normálny a pokojný tvor, pokial sa mu nesprtáte v nore alebo okolo nej, inac v pohodeSceptic napísal:niektore vtackare, ktore si hrabu nory maju prisposobene telo, hlavne silne zadne koncatiny, v mojom prispevku to nikde nepopieram, je mozne, ze im nedostatok substratu moze sposobovat stres, aka je vhodna vyska aby netrpeli stresom 5, 10, 15 cm? Citas im myslienky, alebo ti to ukazu svojou inteligenciou, skus teda ten pokus s nahananim do filmovky.Razor napísal:akoze mas pravdu, vsak moj hercules nie je nidke inde len v nore, by bol v strese keby ze nemá dostatok zeminy. Vska hercules ma preto taku stavbu tela lebo je norovy pavuk jezisi, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naco ma pretiahnute brusko ako menis valcek, nie pre srandu, a naco ma silne 2 páry zadnych noh? na to aby sa bicykloval sotva! aby sa mohol zapriet pri kopani !!!!!!!!!!!Oops napísal:v niecom mas celkom pravdu ale neviem ako by sa to pacilo napr. H.HERCULES keby mal 5 cm raseliny kludne moze prestat zrat a odmietat vsetko zivé a skape. (mam o tom informacie z praxe)
Sceptic ty si vázne robís srandu s tou inteligenciu, no myslel so mto ako povaha vtáckara, už si spokojný ?
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
uz som pisal, ze ak chces spravit pre Citharischius crawshayi naj podmienky to znamena nie len dodrzat teplotu, vlhkost ale aj dodrzat vyssiu vrstvu substratu. Viem, ze je lakave vidiet pavuka stale, respektivne mat ho na ociach ale o tomto pre mna chovatelstvo nie je. U tohto druhu si proste musis zvyknut, ze vidiet ho nebudes tak casto ako by si si prial. Vo vizitke som pisal o hrabavom spôsobe života tohto pavuka.asa_thor napísal: taze mozem aj crawshayia chovat v terarku s nizsou vrstvou substratu? viem ze lepsie pre neho bude viac lignocelu ale chcem ho aj vidiet obcas
http://www.lasiodora.sk/index.php?page= ... _crawshayi
- asa_thor
- Dátum registrácie: 12. Marca 2007, 11:08
- Kontaktovať užívateľa:
cital som vizitku, nehadam sa ze naj by bolo, keby mal vela substratu, ale som chcel vediet ci by mu vadilo, keby ho mal trochu menej.....co mam 6.zvlekoveho jedinca tak ten je strasne aktivny, stale ho vidim, casto vychadza z nory taze neni problem zatialSceptic napísal:uz som pisal, ze ak chces spravit pre Citharischius crawshayi naj podmienky to znamena nie len dodrzat teplotu, vlhkost ale aj dodrzat vyssiu vrstvu substratu. Viem, ze je lakave vidiet pavuka stale, respektivne mat ho na ociach ale o tomto pre mna chovatelstvo nie je. U tohto druhu si proste musis zvyknut, ze vidiet ho nebudes tak casto ako by si si prial. Vo vizitke som pisal o hrabavom spôsobe života tohto pavuka.asa_thor napísal: taze mozem aj crawshayia chovat v terarku s nizsou vrstvou substratu? viem ze lepsie pre neho bude viac lignocelu ale chcem ho aj vidiet obcas
http://www.lasiodora.sk/index.php?page= ... _crawshayi