Mucne cervy
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Ja pockam pokial chrobaky nakladu vajicka .... a ked uz je chrobak uplne cierny a stary tak skrmujem .... pekne to puka pod chelicerami 

michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.

-
- Dátum registrácie: 8. Februára 2009, 21:51
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
cukrovou vodou ... 

- patmos
- Dátum registrácie: 10. Septembra 2008, 12:03
- Kontaktovať užívateľa:
No ved to je v pohode, Dudo mal na mysli aby si pavuky nekrmil cely život mučňakmi, lebo to prinaša opačny efekt a pavukovi to neprospieva. Malé pavúky si odkrm mučnakmi/kostnakmi, vacsim davaj cvrcky. Ja to este niekedy struhnem pri velkych zophobasmi aby to mali pestrejsie.
My collection:
0.1 B. vagans, 0.1 B. smithi, 1.0 B. emilia, 1.0 N. chromatus, 1.0.1 Ch. cyaneopubescens, 0.1 H. lividum, L. striatipes, 0.1 P. murinus RCF , 1.0 P. cancerides cancerides, G. rosea RCF, 0.0.2 G. rosea TCF, 1.0 H. hercules, A geniculata, P. irminia a ďalšie sa mi vypisovať nechce...
Arguing on the internet is like running special olympics - even if you win, you are still retarded.
0.1 B. vagans, 0.1 B. smithi, 1.0 B. emilia, 1.0 N. chromatus, 1.0.1 Ch. cyaneopubescens, 0.1 H. lividum, L. striatipes, 0.1 P. murinus RCF , 1.0 P. cancerides cancerides, G. rosea RCF, 0.0.2 G. rosea TCF, 1.0 H. hercules, A geniculata, P. irminia a ďalšie sa mi vypisovať nechce...
Arguing on the internet is like running special olympics - even if you win, you are still retarded.
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
Tak ja mam asi zazracne kostniaky druhy rok su v tej struhanke a ani jedna mucha len tie chrobaky ccc cim to asi je? A kde som to kupoval? Hadaj, ked som odporucil tuto alternativu.arsen8 napísal:to je co za pi...... ?:) v rybárskych predávajú kostnaky cize kostné červy múčne červy tam nepredavaju, a k téme ved zbehni do Ke u nás ich majuZ0oMb3E napísal:mucnaky sa daju zohnat aj v rybarskych potrebach inak je to veeeelmi dobra navnada
To jednasest: sak to zacni chovat a uz nikdy nebudes mat problem zo zhananim, ono ked sa ti to zacne raz mnozit uz sa toho nezbavis. ja nimi krmim len cez zimu cez teplejsiu cast roka krmim lucnimi konikmi.
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
-
- Dátum registrácie: 22. Apríla 2009, 14:42
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
chladnejsim prostredim ....
Ale to je zbytocne ... urob si taku nasadu, aby si mal vzdy cervy. Vsetky velkosti a instary ..., ( postupne z obchodu podokupujes az dospejes k tomu, ze ked ti dospeju cervy velke, uz budes mat male cervy a ked budes mat chrobaky , budes uz mat aj vacsie cervy ....)
Ale to je zbytocne ... urob si taku nasadu, aby si mal vzdy cervy. Vsetky velkosti a instary ..., ( postupne z obchodu podokupujes az dospejes k tomu, ze ked ti dospeju cervy velke, uz budes mat male cervy a ked budes mat chrobaky , budes uz mat aj vacsie cervy ....)

-
Tak to už som viac menej zrealizoval, presunul som ich do garáže, ale skôr kvôli zápachu...
Potom čo sa tam začali páriť mi prudko vzrástla vlhkosť dokonca sa vyzrážali kvapky vody na plastovej nádobe a to som tam vôbec nerosil raz do týždňa som tam hodil kúsok šalátu ktorý aj tak zoschol. Ale potom niekde sa to zvrhlo...
Mám v pláne presunúť červy do čistejšieho prostredia, ale zatiaľ je to na ich veľkosť nemožné. Iba ak čajovou lyžičkou... a tým by som si mohol nanosiť nejaký sajrajt.
Potom čo sa tam začali páriť mi prudko vzrástla vlhkosť dokonca sa vyzrážali kvapky vody na plastovej nádobe a to som tam vôbec nerosil raz do týždňa som tam hodil kúsok šalátu ktorý aj tak zoschol. Ale potom niekde sa to zvrhlo...
Mám v pláne presunúť červy do čistejšieho prostredia, ale zatiaľ je to na ich veľkosť nemožné. Iba ak čajovou lyžičkou... a tým by som si mohol nanosiť nejaký sajrajt.
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
ziadna vlhkost !!!
mucne cervy maju mat sucho .... a salatovy list tak raz za 2 tyzdne max.
Oni vodu nepotrebuju .... ti budu hnit ...
A uz vies, preco ti to zapacha ..., Ak maju sucho , nemaju ziaden zapach ...,

-
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
adi napísal:ziadna vlhkost !!!
Vodu potrebuje kazdy zivy tvor, aj mucne cervy, zvkyknem davat koliesko mrkvy, a oni to zozeru cele a nic nezapacha. Takze nemas celkom pravdu Adi

- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Mucne cervy uspesne chovam od svojich 11tich rokov .... to je asi 11 rokov praxe ...Razor napísal:adi napísal:ziadna vlhkost !!!
Vodu potrebuje kazdy zivy tvor, aj mucne cervy, zvkyknem davat koliesko mrkvy, a oni to zozeru cele a nic nezapacha. Takze nemas celkom pravdu Adi

A viem, ze im staci prijata vlhkost z potravy - muka nasiaknuta zo vzdusnej vlhkosti. ( urcite vsetci vieme, ze absolutne sucho na zemi nie je ... aj na pusti mas vzdusnu vlhkost)
Takze mam pravdu ... Ide len o to kto sa ako zamysli a kolko ma vedomosti.
A mrkva neobsahuje tolko vody ako jablko, salat a pod. Je tam drviva vacsina vlakniny ako vody - tzv. "sucha" strava ...,
PS: Ak napises ludom navod od A po Z , nepohnu hlavou, nic sa nenaucia a vobec si to nezapametaju - to znamena dookola stale tie iste spamy a otazky ....,

ahoy
inak neviem či tu už otom je pisane ale je možne že ked nedavate mučakom žrat začnu sa skorej kuklit aj ako male? lebo ked som im nedaval žrat po čase sa začali kuklit a čil ked sa rozožrali tak ani jedna kukla
Eucratoscelus pachypus
Phormictopus auratus
Heteroscodra maculata
Poecilotheria fasciata
Nhandu chromatus
Gromostola rossea
Phormictopus auratus
Heteroscodra maculata
Poecilotheria fasciata
Nhandu chromatus
Gromostola rossea
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
normalny jav ... pokial je husenica dostatocne silna na zakuklenie urobi to aj skor, ked nema dostatok potravy.
Plati to aj u motylov a inych kukliacich sa ziv.
Plati to aj u motylov a inych kukliacich sa ziv.

-
Zdar, objavil sa mi problem pri chove m.c. z nicoho nic sa mi vyrojili uplne drobne biele chrobaciky. (presnejsie Vam to popisat neviem, su tak 0,5mm az 1mm velke) v podstate som sa ich vsimol nahodou, je ich obrovske mnozstvo, je problem ich rozoznat od zrnka muky ci krupice...
Chovane mc naju skor such a teplo. Vie mi niekto poradit co to je, ci je to nebezpecne pre pavukov, pripadne ako je mozne sa toho zbavit. Vylieza to cez otvori na vetranie, a mal som toho plnu policu.
Chovane mc naju skor such a teplo. Vie mi niekto poradit co to je, ci je to nebezpecne pre pavukov, pripadne ako je mozne sa toho zbavit. Vylieza to cez otvori na vetranie, a mal som toho plnu policu.
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
je to toto?

alebo ja som mal u mucnakov take este omnoho mensie svinstvo a toho bolo na miliony potom sa mi tam chytili dokonca aj take male sivobiele motyle s takych 3-4mm bielych lariev ktore kuklily v rohoch nadoby kde som ich choval. tak isto mi zamorily celu policku no do terariek sa dostali len tie chvostoskoky a mozno ani nie s mucnakov ale s pavukov(ale to je jedno)
s mucnakmi som to vyriesil tak ze som zalozil simultanny chov a to tak ze som pracne vyberal cerva za cervom a oplachoval ich v miske s vodou (nestaci ich len pohadzat do misky treba s nimi riadne pospliechat) takto som ich ocistil asi 50 potom som uz mal nervy a dal ich do druhej krabice s cistou struhankou a daleko od povodneho miesta starej chovne. staru som samozrejme potom vyhodil
potom som riadne vyumyval policu. vystriekal biolitom a este raz riadne vyumyval.
klop klop odvtedy sa nic neukazalo

alebo ja som mal u mucnakov take este omnoho mensie svinstvo a toho bolo na miliony potom sa mi tam chytili dokonca aj take male sivobiele motyle s takych 3-4mm bielych lariev ktore kuklily v rohoch nadoby kde som ich choval. tak isto mi zamorily celu policku no do terariek sa dostali len tie chvostoskoky a mozno ani nie s mucnakov ale s pavukov(ale to je jedno)
s mucnakmi som to vyriesil tak ze som zalozil simultanny chov a to tak ze som pracne vyberal cerva za cervom a oplachoval ich v miske s vodou (nestaci ich len pohadzat do misky treba s nimi riadne pospliechat) takto som ich ocistil asi 50 potom som uz mal nervy a dal ich do druhej krabice s cistou struhankou a daleko od povodneho miesta starej chovne. staru som samozrejme potom vyhodil
potom som riadne vyumyval policu. vystriekal biolitom a este raz riadne vyumyval.
klop klop odvtedy sa nic neukazalo
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)