Exkrementy, vykaly
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- frcatko
- Dátum registrácie: 25. Septembra 2007, 10:51
- Kontaktovať užívateľa:
Exkrementy, vykaly
trosku morbidna tema, aku farbu maju pavucie exkrementy? pozoroval som biele ale v poslednej dobe pod albopilosou v ukryte pozorujem ciru "mlacku" akoby z cistej vody, je to exkrement?
Klucove slova: vykal, výkal, výkaly, vykaly, biela hmota
Klucove slova: vykal, výkal, výkaly, vykaly, biela hmota
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
najskor ano , ale to asi vylucuje prebitocnu vodu ,
moj nazor ,. pochybujem ze ti krvaca , to by si si vsimol
moj nazor ,. pochybujem ze ti krvaca , to by si si vsimol
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
este aj to by pomohlo aka je velka , a aku ma vlhkost substratu a ci ma napajacku ,. lebo aj ten napad s tym zvlhcovanim prostredia sa mi zda byt zaujimavy ale malo pravdepodobny ....,
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
este aj to by pomohlo aka je velka , a aku ma vlhkost substratu a ci ma napajacku ,. lebo aj ten napad s tym zvlhcovanim prostredia sa mi zda byt zaujimavy ale malo pravdepodobny ....,
- thefox
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 13. Februára 2006, 23:50
- Kontaktovať užívateľa:
Vylučujú, ja ich pozorujem hlavne pri stromových druhoch, sú to také malé biele oválne čiastočky (väčšinou prilepené na skle v zhlukoch).AAA napísal:cavte . . .nie je mi jasna jedna vec . . vylucuju vobec vtackare exkrementy?? alebo vsetok ich odpad je len ten zvisok krmneho zvieratka co nevisaju??? alebo ako to vlasten je . . . .
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.
- thefox
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 13. Februára 2006, 23:50
- Kontaktovať užívateľa:
Ja to neriešim, ešte nikdy tam toho nebolo tak veľa, aby mi to začalo vadiť (a pavúkovi snáď tiež nie), parazity sa na tom tiež dúfam nepasú (ak sa mýlim, opravte ma).AAA napísal:traba to asi odstranovat s terarka alebo aku to ma konzistenciu? vadi to tam?
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.
- FeRo1251
- Dátum registrácie: 9. Januára 2007, 09:04
- Kontaktovať užívateľa:
Zemné ich majú (u mňa) občas po rohoch (hlavne som si to všimol pri L.parahybane), stale na tom istom mieste je to taka biela škvrnka(nie pleseň) na substrate, ale už som sa stretol aj s hnedou vylúčenou tekutinou (G.rosea). Neviem či to je to isté...AAA napísal:cavte . . .nie je mi jasna jedna vec . . vylucuju vobec vtackare exkrementy?? alebo vsetok ich odpad je len ten zvisok krmneho zvieratka co nevisaju??? alebo ako to vlasten je . . . .
Stromáky ich majú väčšinou po skle(často ich strielajú).
A norové ich majú v nore, takže neviem ako vyzerajú ...
No a s odstraňovaním: ja ich pre istotu odstraňujem...
My Spiders: B.smithi-2x, B.vagans-2x, G.rosea, N.chromatus-2x, L.parahybana, C.crawshayi, H.hercules, H.lividum, H.longipes, O.aureotibialis-2x, Cyriopagopus sp. Blue-2x, A.braunshauseni-2x, A.versicolor, H.maculata-2x, P.irminia, P.murinus TCF, P.murinus RCF, P.fasciata-2x, P.formosa, P.metallica, P.ornata, P.pederseni-2x, P.regalis, P.rufilata, P.subfusca.
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
Pavúky vylučujú pomocou Malpigiho trubíc exkrementy ako K. močovú, soli Na a K tie sa vylučujú aj zvliekaním kutikuly a tiež amonne soli. Konečným produktom je moč. Patria medzi urikotelné živočíchy.
viac si prečítajte tu :
vylučovacia sústava
viewtopic.php?t=764
viac si prečítajte tu :
vylučovacia sústava
viewtopic.php?t=764
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
kde ako ... a z coho ako ...
Individualna zalezitost. Netreba dalej riesit.
Individualna zalezitost. Netreba dalej riesit.
-
- Dátum registrácie: 14. Októbra 2010, 20:30
Re: exkrementy
mne u lasiodore parahybane bolo daco biele s ciernymy bodkami v tom aj to moze byt xkrement???
- Nery
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Novembra 2008, 21:35
- Kontaktovať užívateľa:
Podle toho kvalitního popisu to klidně může být mimozemšťandaco biele s ciernymy bodkami v tom
(-(-(-_-)-)-)
© - příspěvek je chráněn autorskými právy - pravděpodobně jde o jedinečný intellectualní kotrmelec...
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !
© - příspěvek je chráněn autorskými právy - pravděpodobně jde o jedinečný intellectualní kotrmelec...
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !
- pby
- Dátum registrácie: 4. Apríla 2010, 14:46
- Kontaktovať užívateľa:
ja u mojej "Brachypelma emilia" pozorujem ze (potom ako som jej do teraria dal aj nejake suche trsi travy a zivu rastlinku - proste som jej spravl take prostredie, ktore pripomina jej prirodzeny habitat) zacala chodit na "toaletu" vylucne na jedno miesto a to pod zivu rastlinku. Vzdy len tam a nikdy nie inde a dokonca odnasa tam aj zbitky po konzumacii cvrcka a aj ked si upratuje kokos (postahuje pavucinu z dna a zo stien kokosa ) zanesie to tam. Ten roh teraria s tou rastlinkou je cely zabodkovany bielimi vykalmi - snazim sa to cistit aby tam nevznikal zivna poda pre nejake plesne, bakterie alebo parazity, no mam k tomu blbi pristup a tak je tam toho stale podla mna dost vela - ako casto cistite komplet cele terariu pavukovy s prihliadnutim na fakt aby sa pavuk co najmenej stresoval ale zaroven aby nevznikalo riziko chorôb a pod.
-ja mam B. emiliu a teda vlhkost iba 65% + dobre vetranie, teda o plesne nemam strach ale co ked by som mal pavuka s poziadavkou na vlhkost 85% a viac. Exkrementy+vlhko/teplo moze znamenat problem.
-ja mam B. emiliu a teda vlhkost iba 65% + dobre vetranie, teda o plesne nemam strach ale co ked by som mal pavuka s poziadavkou na vlhkost 85% a viac. Exkrementy+vlhko/teplo moze znamenat problem.
u dospelych pavukov prakticky nikdy :/ neviem ako je to u inych
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
akypby napísal:Exkrementy+vlhko/teplo moze znamenat problem.
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- pby
- Dátum registrácie: 4. Apríla 2010, 14:46
- Kontaktovať užívateľa:
no to hadam nemusim rozpiovat..
- Jednasest
- Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
- Kontaktovať užívateľa:
neni problem, u velkych zdravych pavukov ziadny, sak si kukni temu, niektorym narastli aj huby v terarku
problemovu mas akurat plesen u drobcov velkosti 1zv. cyriocosmus az 1zv. brachypelma, aspon ja, u inych som problem nemal
problemovu mas akurat plesen u drobcov velkosti 1zv. cyriocosmus az 1zv. brachypelma, aspon ja, u inych som problem nemal
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Exkrementy niesu taky problem Nikdy som to necistil a nikdy nebudem. Akurat ked odstranim zvysok z holatka po krmeni. Gulky vytvorene po krmeni hmyzom nechavam tam. Oni si ich odpracu na jedno miesto. Su to cistotne zvieratka