Cvrcky
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- Johny.700
- Dátum registrácie: 11. Decembra 2007, 14:04
- Kontaktovať užívateľa:
ne..xex..to ani oni nevedia..sak tam to len predaju a tym to hasne..ak ti mozem povedat ako som si zalozil farmu ja tak takto..xe.xe..kupil som 20ks cvrckov,zavrel ich do vedra a dal ku radiatoru..kazdy den som ich kontroloval,krmil,vymienal potravu a rosil..a o mesiac mi po vedre beha cca 200ks malickych cvrckov..xexe..sak je to jednoduche..kukni par ten vyssie tam je moja "Cvrčia farma"
mas to pekne a diky a este posledna otazka , mam kupit velke cvrcky alebo male ???Johny.700 napísal:ne..xex..to ani oni nevedia..sak tam to len predaju a tym to hasne..ak ti mozem povedat ako som si zalozil farmu ja tak takto..xe.xe..kupil som 20ks cvrckov,zavrel ich do vedra a dal ku radiatoru..kazdy den som ich kontroloval,krmil,vymienal potravu a rosil..a o mesiac mi po vedre beha cca 200ks malickych cvrckov..xexe..sak je to jednoduche..kukni par ten vyssie tam je moja "Cvrčia farma"
Razor, na tom linku sa rozobera celkom nieco ine co nema s tym co som pisal ziadnu spojitost. Uznavam trosku zle som formuloval svoj prispevok, ale vyzivnost cvrckou a ich konzumacia ludmi sa mi tu celkom hodi ako ukoncenie tvojho threadu ktory je nasmierne zaujimavy a doslova som ho cely zhltol.., rad by som o tom vedel nieco viac. Skor mi tu nepasuju prispevky typu kolko cvrckou mam kupit na zaciatok a pod. To sa rozobera prave v tom threade >zaciatocnicke otazky>krmne zvierata, na ktory si poslal odkazRazor napísal:Prepačte asi budem zlý, ale podobne veci si rozoberajte tu:http://forum.lasiodora.sk/viewtopic.php?t=464&start=100
Tu sa rozoberaju vedecke pokusy, anatomia a socialne spravanie...a nie ako chutia. Neurazte sa, dufam že to nebude problem.
Asi tak pred troma tyzdnami som vyhodil okolo 200-300 cvrckou von na balkon. Ocakaval som ze pri tych teplotach ( cez den do 20C v noci bolo sem tam aj 4 stupne nad nulou) v priebehu par dni vsetky podochnu. Opak je pravdou po troch tyzdnoch su stale zive a aktivne a ked rano svieti trosku slniecko cvrlikaju ozivot. Jedna sa aj o relativne mlade cvrcky od 4mm v tele az po dospele. Musim este dodat ze tieto cvrcky som od vyliahnutia drzal nonstop na teplote 30-35C. Zaujimava demonstracia schopnosti zivota adaptovat sa podmienkam prostredia
uplne suhlasim , ja mam doma to iste , cvrcky na balkone a nemaju problem, v lete je to uplne v pohodicke. Ziju dlhsie a proces rozmnozovania sa predlzuje. To mi vsak vobec nevadi.Quizath napísal:Asi tak pred troma tyzdnami som vyhodil okolo 200-300 cvrckou von na balkon. Ocakaval som ze pri tych teplotach ( cez den do 20C v noci bolo sem tam aj 4 stupne nad nulou) v priebehu par dni vsetky podochnu. Opak je pravdou po troch tyzdnoch su stale zive a aktivne a ked rano svieti trosku slniecko cvrlikaju ozivot. Jedna sa aj o relativne mlade cvrcky od 4mm v tele az po dospele. Musim este dodat ze tieto cvrcky som od vyliahnutia drzal nonstop na teplote 30-35C. Zaujimava demonstracia schopnosti zivota adaptovat sa podmienkam prostredia
urobil by som tak ako by mi napisali..ale nedostal som odpoved len toto ze mozem ale aj nemusim...tak ich vyberiemChruno napísal:Naco sa pytas, ked aj tak urobis posvojom?arrows napísal:ale podla mna ked male vylezu tak ich hned stare pozeru...necham ich tam este trochu a potom to vyberiemDudo napísal:Môžeš aj hneď teraz a nemusíš vobec.
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
arrows napísal:urobil by som tak ako by mi napisali..ale nedostal som odpoved len toto ze mozem ale aj nemusim...tak ich vyberiemChruno napísal:Naco sa pytas, ked aj tak urobis posvojom?arrows napísal: ale podla mna ked male vylezu tak ich hned stare pozeru...necham ich tam este trochu a potom to vyberiem
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Cvrčky
čaute, má jeden problém,čisto technický za ten čas čo chovám vtáčkare, sa mi ani raz nepodarilo chovať cvrčky bez toho aby sa mi nakoniec nepožrali,potravu mali pestrú,dával som aj sušené mlieko teraz aj syr,zeleninu, vždy ich musím čo najrýchlejšie skŕmiť. fakt by ste mi pomohli,díkes.
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
prejdi na švábovmetalkohol napísal:čaute, má jeden problém,čisto technický za ten čas čo chovám vtáčkare, sa mi ani raz nepodarilo chovať cvrčky bez toho aby sa mi nakoniec nepožrali,potravu mali pestrú,dával som aj sušené mlieko teraz aj syr,zeleninu, vždy ich musím čo najrýchlejšie skŕmiť. fakt by ste mi pomohli,díkes.
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
asi hej,len teraz mám jedného a ten je gigantický, dám ho chromatuske ked vytvrdne v 9 zvleku. len zas neviem si predstaviť krmiť irminiu švábmi čo sa hned zahrabú. pre zbytok sú dobré
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
by si sa cudoval ake vedia byt stromaky buldozery ak sa jedna o zradlo
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- metalkohol
- Kontaktovať užívateľa:
Ináč ked sme pri cvrčkoch,prvý krát som videl nejakého sa zvliekať,najprv som ani nevedel že sa zvlieka.Hodil som ho C. marshallimu a pozerám nejako čudne poskakuje neskor som prišiel a pozerám cvrček zvlečený, nanešťastie prenho asi 5 minut nato už bol v cheliceriach asi ináč fakt poriešim tie šváby.
ked maju pod 20stupnov vydrzia zive aj dospelce cca 10-15dni a skoro vobec nezeru, medzi sebou tiez len vinimocne, aspom u mnametalkohol napísal:čaute, má jeden problém,čisto technický za ten čas čo chovám vtáčkare, sa mi ani raz nepodarilo chovať cvrčky bez toho aby sa mi nakoniec nepožrali,potravu mali pestrú,dával som aj sušené mlieko teraz aj syr,zeleninu, vždy ich musím čo najrýchlejšie skŕmiť. fakt by ste mi pomohli,díkes.
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM