ako si spravit vlastne terarium

Diskusia viazaná na terárium, jeho zariadenie, prírodné materiály a pod.

Moderátori: Sceptic, bebekexxx

Užívateľov profilový obrázok
Nery
skúsený chovateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: 18. Novembra 2008, 21:35
Bydlisko: Tábor (czech)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Nery » 26. Januára 2010, 22:45

Může za to jen moje (objektivní) nechuť k tomuhle systému,ale dvířka v kolejničkách už nemam snad ani u hadů :lol:
(-(-(-_-)-)-)
© - příspěvek je chráněn autorskými právy - pravděpodobně jde o jedinečný intellectualní kotrmelec...
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !

Užívateľov profilový obrázok
Sturm
Príspevky: 663
Dátum registrácie: 28. Júla 2009, 14:32
Bydlisko: Kosice

Príspevok od užívateľa Sturm » 26. Januára 2010, 23:11

Nery napísal:Může za to jen moje (objektivní) nechuť k tomuhle systému,ale dvířka v kolejničkách už nemam snad ani u hadů :lol:
Mohol by si mi tu "objektivnu nechut " vysvetlit ??

Užívateľov profilový obrázok
Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Príspevky: 1570
Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
Bydlisko: Rotterdam(NL) / Lipt. Osada(SK)
Kontaktovať užívateľa:
Re: tera

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 27. Januára 2010, 15:05

paint napísal:Co tak skusit spravit 50cm terarium, rozdelit ho na polovicu a pouzit otvaranie do boku v kolajnickach .Tym padom usetris jedno bocne sklo a hore vetraciu mriezku nedavaj do stredu ale vzadu na kraj -zase jednoduchsie,menej rezania skla.(kolajnicky,mriezka -Baumax)
presne take tera ale pre stromaky idem robit ja
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)

Užívateľov profilový obrázok
M4tuSh
Príspevky: 314
Dátum registrácie: 6. Októbra 2007, 10:59
Bydlisko: Kazachstan/PO

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 27. Januára 2010, 15:29

Chalani chcem prerobiť terárium pre zemné druhy na stromáky.Spravil som foto terarka a chcem sa spýtať na Vaše názory ako by sa to dalo spraviť.Mám nejakú predctavu o tom ale možno sa mi Vaše redy zídu.Taktiež by som ho rád predelil.
:arrow:
Obrázok

Obrázok
\\//_
( (:B
//\\¯

>~, \\ / /
3): )))))=====Q
>~' // \ \

Užívateľov profilový obrázok
Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Príspevky: 1570
Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
Bydlisko: Rotterdam(NL) / Lipt. Osada(SK)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 28. Januára 2010, 19:46

ExCeL napísal:Chalani chcem prerobiť terárium pre zemné druhy na stromáky.Spravil som foto terarka a chcem sa spýtať na Vaše názory ako by sa to dalo spraviť.Mám nejakú predctavu o tom ale možno sa mi Vaše redy zídu.Taktiež by som ho rád predelil.
:arrow:
Obrázok

Obrázok
ja by som to riesil asi takto
Obrázok
cokel az za spodnimi kolajnickami
vyska vyzera byt dostacujuca (podla toho pravitka) aj na stromaky

PS: presne takto isto to spravim aj ja takze ti neradim ziadnu sprostost
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)

Užívateľov profilový obrázok
M4tuSh
Príspevky: 314
Dátum registrácie: 6. Októbra 2007, 10:59
Bydlisko: Kazachstan/PO

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 29. Januára 2010, 21:51

Vďaka za nápad.Pokúsim sa niečo také zrealizovať :)
\\//_
( (:B
//\\¯

>~, \\ / /
3): )))))=====Q
>~' // \ \

Užívateľov profilový obrázok
Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Príspevky: 1570
Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
Bydlisko: Rotterdam(NL) / Lipt. Osada(SK)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 29. Januára 2010, 22:40

ExCeL napísal:Vďaka za nápad.Pokúsim sa niečo také zrealizovať :)
zdokumentuj to prerabka tu este neni :wink:
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)

Dany
Príspevky: 54
Dátum registrácie: 26. Marca 2009, 08:12
Bydlisko: Ústí nad Labem

Príspevok od užívateľa Dany » 5. Februára 2010, 11:49

Nery napísal:1cm je moc, bude ti utíkat potrava. ideální jsou díry,aby tudy babouk neprostrčil nohu :)
Já mám jedině totok :
Obrázok
Je to foto z výroby takže tam ještě chybí nalepené dva dřevěné provrtané špalíčky(hřebíčkem se dvířka zajistí).
Čus,máš takový otvírání i u stromáků?tzn.dvířka na pantech cca 30cm směrem dolů?když to pak otevřeš,neni moc prostoru na útěk?

Užívateľov profilový obrázok
adi
Príspevky: 2001
Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 5. Februára 2010, 12:55

Preco by zdrhal von , pokial ma v terarku ukryt a je mu tam fajne a bezpecne ?
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com

Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany. :-)

Užívateľov profilový obrázok
Nery
skúsený chovateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: 18. Novembra 2008, 21:35
Bydlisko: Tábor (czech)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Nery » 5. Februára 2010, 20:31

Přesně tak, a když nemá zabydleno a zdrhá, prostě jí vrátim zpátky,aspoň nevyjdu ze cviku :lol:
U stromových terárek mám cca 10cm spodní práh, aby se vešlo hodně substrátu(člověk nemusí tak často vlhčit-u stromáků je lepší větrání a snadno můžou vyschnout).Takže na dvířka zbejvá jen 20-23cm(ted nevim kolik to mam a zvedat se nebudu) :)
(-(-(-_-)-)-)
© - příspěvek je chráněn autorskými právy - pravděpodobně jde o jedinečný intellectualní kotrmelec...
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !

Dany
Príspevky: 54
Dátum registrácie: 26. Marca 2009, 08:12
Bydlisko: Ústí nad Labem

Príspevok od užívateľa Dany » 6. Februára 2010, 07:56

Jasan chápu,jak má zabydleno tak zdrhá do hnízda a ne z hnízda:DTak sem si nechal jedno udělat.Teda polotovar,já tam pak dolepim pant nebo panty,větrací mřížku a nějaký otvírání

Užívateľov profilový obrázok
the_zako
Príspevky: 374
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26
Bydlisko: Nižná / Praha

Príspevok od užívateľa the_zako » 24. Februára 2010, 11:08

Takze sme sa pustili s ocom do vyroby terarka. Máme 2 rovnake. Ma to byt pre zemne druhy.

Obrázok

Prilepene vetranie aj horne sklo
Obrázok

Ostava uz len odrezat sklo na dvierka a nahodit ho na panty...

Užívateľov profilový obrázok
Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Príspevky: 1570
Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
Bydlisko: Rotterdam(NL) / Lipt. Osada(SK)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 24. Februára 2010, 15:25

tim radiatorom tvrdnutie neurychlis :P silkon tvrdne na inom pricipe a nie tepelnom :P
z coho je ta sietka vyzera to dobre

ja z pantami nemam dobre skusenosti ale vsetko je to vec vkusu
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)

Užívateľov profilový obrázok
the_zako
Príspevky: 374
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26
Bydlisko: Nižná / Praha

Príspevok od užívateľa the_zako » 24. Februára 2010, 16:35

Sietka je obycajny dierovany plech nastriekany striebrenkou. Mam to od stryka...spravil mi v robote presny rozmer a nastriekal.

OT:
s kym, s cim, s pantami
z koho, z coho, z pantov (sorry nedalo mi to) :D

Užívateľov profilový obrázok
paint
Príspevky: 233
Dátum registrácie: 25. Marca 2008, 11:44
Bydlisko: Senica

Príspevok od užívateľa paint » 24. Februára 2010, 20:42

neviem ci skresluje fotka ,ale tie otvory na tom perforovanom plechu sa mi zdaju velke.Optimum je tak 2,5 mm,inak sa ti tam moze zachytit al. vsunut pavuk cheliceru al. nohu a utrhnut si ju.

Užívateľov profilový obrázok
the_zako
Príspevky: 374
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26
Bydlisko: Nižná / Praha

Príspevok od užívateľa the_zako » 25. Februára 2010, 13:12

neskresluje. tie otvory maju priemer 6mm. zatial neviem zohnat nic lepsie...ak nieco najdem, vymenim to.

Užívateľov profilový obrázok
Jednasest
Príspevky: 837
Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jednasest » 25. Februára 2010, 14:18

hmm, ked nenajdes ta to prelep sietkou na muchy alebo niecim mensim aby tam nepchal nohy
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj

Užívateľov profilový obrázok
Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Príspevky: 1570
Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
Bydlisko: Rotterdam(NL) / Lipt. Osada(SK)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 25. Februára 2010, 15:12

the_zako napísal:neskresluje. tie otvory maju priemer 6mm. zatial neviem zohnat nic lepsie...ak nieco najdem, vymenim to.
ja ti garantujem ze to uz nevymenis nikdy (iba ak by si chcel dokazat opak) pretoze je to uz v ludskej povahe.
ak provizorne riesenie plni svoj ucel nieje dovod na zmenu a stava sa riesenim konecnim, pokial sa nieco nepo*ere :P .
(vid papieriky pod nohou stola)
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)

Užívateľov profilový obrázok
herodes9
Príspevky: 60
Dátum registrácie: 9. Augusta 2007, 20:26
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa herodes9 » 6. Marca 2010, 06:51

Z0oMb3E napísal:tim radiatorom tvrdnutie neurychlis :P silkon tvrdne na inom pricipe a nie tepelnom :P
z coho je ta sietka vyzera to dobre
ta sietka sa vola aeroplech ja som totiez raz pouzil na tera ale dost tazko sa to zhana alebo presnejsie povedane 1,5m x 2m je trosku primnoho na vetranie na tera to by si ich musel robit 100 a cena je tiez dost velka ale ja som zohnal v tuning shope sietku na chladice ta je celkom v pohode

Užívateľov profilový obrázok
the_zako
Príspevky: 374
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26
Bydlisko: Nižná / Praha

Príspevok od užívateľa the_zako » 18. Marca 2010, 20:06

Z0oMb3E napísal:ja ti garantujem ze to uz nevymenis nikdy (iba ak by si chcel dokazat opak) pretoze je to uz v ludskej povahe.
ak provizorne riesenie plni svoj ucel nieje dovod na zmenu a stava sa riesenim konecnim, pokial sa nieco nepo*ere :P .
(vid papieriky pod nohou stola)
Ved ty uvidis :D :D :D . Zohnal som plech s 2mm dierami. Uz to krasne schne. Ak stihnem zajtra dam fotku uz s mojou "Maggie" (B. Smithy :wink: ).

Užívateľov profilový obrázok
the_zako
Príspevky: 374
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26
Bydlisko: Nižná / Praha

Príspevok od užívateľa the_zako » 20. Marca 2010, 13:34

Slubena fotka:

Obrázok

Ak by niekto chcel upozornit tak ho predbehnem: Ano pre smithy je tam mokro ale je to cerstvo rozpusteny lignocel. Necham ho preschnut :) :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Jednasest
Príspevky: 837
Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
Bydlisko: Prešov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jednasest » 20. Marca 2010, 15:25

pekne terarko, :)
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj

Užívateľov profilový obrázok
patmos
Príspevky: 279
Dátum registrácie: 10. Septembra 2008, 12:03
Bydlisko: Snina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa patmos » 20. Marca 2010, 15:38

the_zako napísal:Slubena fotka:

Obrázok

Ak by niekto chcel upozornit tak ho predbehnem: Ano pre smithy je tam mokro ale je to cerstvo rozpusteny lignocel. Necham ho preschnut :) :wink:
Jooooj kamokere ale to ti v tom tera uz nikdy poriadne nepreschne...to by si mal dat von a poriadne ususit, napr do nejakej utierky, zviazat do uzla a zavesit na balkon nech to prefuka...ale budiz no...
My collection:
0.1 B. vagans, 0.1 B. smithi, 1.0 B. emilia, 1.0 N. chromatus, 1.0.1 Ch. cyaneopubescens, 0.1 H. lividum, L. striatipes, 0.1 P. murinus RCF , 1.0 P. cancerides cancerides, G. rosea RCF, 0.0.2 G. rosea TCF, 1.0 H. hercules, A geniculata, P. irminia a ďalšie sa mi vypisovať nechce...

Arguing on the internet is like running special olympics - even if you win, you are still retarded.

Užívateľov profilový obrázok
paint
Príspevky: 233
Dátum registrácie: 25. Marca 2008, 11:44
Bydlisko: Senica

Príspevok od užívateľa paint » 20. Marca 2010, 15:41

aj podla mna je ten substrat pre B.smithi prilis mokry, ale inak o.k.Skus tam dat trochu kamienkov, al. nejaku bridlicu :)

Užívateľov profilový obrázok
the_zako
Príspevky: 374
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26
Bydlisko: Nižná / Praha

Príspevok od užívateľa the_zako » 20. Marca 2010, 15:56

Preschne. Na fotke to vyzera inak. Neni mokry, len taky mierne vhlky. Popchal som do neho este zo spodu suchy este zlisovany lignocel takze aj ten stahuje vodu. Uz dokonca teraz mi z vrchu mierne obsicha. Vetranie mam hadam dostatocne takze nebude plesniet a pavukovy poviem ze prislo obdobie dazdou :D :D :D


Napísať odpoveď