Vyváranie kôry, konárov
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Vyváranie kôry, konárov
aky je postup? ako dlho treba vyvarat ? treba nieco pridat do vody ?
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... zariadenie
hned druhy podnadpis.
hned druhy podnadpis.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
na arachnomanii odporuca Iverson pridat proti plesniam do vody manganistan ... pavukovi to neskodi.... manganistan dostanes v kazdej lekarni... Manganistan draselny ma viacej nazvov Kalium Permanganicum alebo hypermangan .... "uvareny" konar nechaj na chvilu v studenej vode do ktorej das zrniecko manganistanu. Takto si mozes osetrit - substrat a podobne.
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
ja si vzdy zhanam, vyvarim, dezinfikujem , necham vyschnut a umiestnim do terarka .... nic zlozite
ja si vyberam take dekorativne kusky , aby to aj nejak vyzeralo...
ja si vyberam take dekorativne kusky , aby to aj nejak vyzeralo...
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Jasne ze sa daju aj kupit dnes kupis vsetko na co si spomenies...Maju konare aj kory bud normalne v petshopoch, ale aj v obchodoch typu baumax/hornbach ale ked uvidis tie peckove ceny, tak asi radsej pojdes na prechadzku do prirody a nieco si nazbierasSpider napísal:ked chcem dat pavukovy do terarka nieco na splhanie konar alebo koru daju sa kupit alebo si musim zohnat ?
diky aj ja si myslimgriwe napísal:Jasne ze sa daju aj kupit dnes kupis vsetko na co si spomenies...Maju konare aj kory bud normalne v petshopoch, ale aj v obchodoch typu baumax/hornbach ale ked uvidis tie peckove ceny, tak asi radsej pojdes na prechadzku do prirody a nieco si nazbierasSpider napísal:ked chcem dat pavukovy do terarka nieco na splhanie konar alebo koru daju sa kupit alebo si musim zohnat ?
-
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 24. Decembra 2006, 01:59
- Kontaktovať užívateľa:
Niekedy si treba rozmysliet na kolko si svoje zvieratko v terariu vazime a ci by nebolo lepsie si za ten konar niekedy priplatit, pretoze taka [haluz] z lesa obsahuje nespocetne mnozstvo roztocov a podobnych havedi ktore sa na pavuka mozu bezproblemov dostat a potom sa nadsenci zbierajuci drevo z lesa nestihaju cudovat preco im ich milacik otocil kopitka..Fantastic napísal:ja si vsetky konare a kory nosim domov z prirody.Podla mna je to lepsie ako si to kupit, v lese si mozem vybrat co chcem a nie ako v obchode tam je to strasne predrazene
-
- Dátum registrácie: 19. Decembra 2006, 21:00
- Kontaktovať užívateľa:
xenesthis napísal:Niekedy si treba rozmysliet na kolko si svoje zvieratko v terariu vazime a ci by nebolo lepsie si za ten konar niekedy priplatit, pretoze taka [haluz] z lesa obsahuje nespocetne mnozstvo roztocov a podobnych havedi ktore sa na pavuka mozu bezproblemov dostat a potom sa nadsenci zbierajuci drevo z lesa nestihaju cudovat preco im ich milacik otocil kopitka..Fantastic napísal:ja si vsetky konare a kory nosim domov z prirody.Podla mna je to lepsie ako si to kupit, v lese si mozem vybrat co chcem a nie ako v obchode tam je to strasne predrazene
ale ja prirodzene to dvero potrebne osetrim
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
ja si tiez nosim veci z prirody a lesa, a nemal som najmensi problem,
najprv ho necham len tak preschnut na balkone cca 2 tazdne , niekedy aj viac..... tak si ich upravym ako potrebujem a dam ich vyvarit, a varim naozaj dlho , a trocha dezinfekcneho prostraiedku ..... a tak varim este raz uz v cistej vode..... a drevo sa da napustat olejmi, napr. lanovym, ale nie chemicky upravenym!!! a takto mam istotu ze je to OK .
najprv ho necham len tak preschnut na balkone cca 2 tazdne , niekedy aj viac..... tak si ich upravym ako potrebujem a dam ich vyvarit, a varim naozaj dlho , a trocha dezinfekcneho prostraiedku ..... a tak varim este raz uz v cistej vode..... a drevo sa da napustat olejmi, napr. lanovym, ale nie chemicky upravenym!!! a takto mam istotu ze je to OK .
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
neviem ci by si konare v obchodoch kupoval trebars do 50 terarii. To by bol asi riadne drahy konicek.xenesthis napísal:Ja osobne by som to neriskoval.. Ale je to moznost..
ja v terariach pouzivam zasadne borovicovu koru z prirody, s ktorou mam dobre skusenosti a plesnivie skutocne len minimalne. Poriadne ju vyumyval a potom ju na urcitu dobu supnem do mikrovlnky.
kora ako ukryt
mam otazku : ma niekto k dispozicii nejake taketo kôry , ktora posluzi ako ukryt pre stromove pavuky. ? ak ano mozme sa stretnut ? najlpesie z BA a okolia. ďakujem
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
Re: kora ako ukryt
ak ti možem poradiť, skús v okolí BA pohľadať nejaký starši ihličnatý les (smer na zahorie by to nemal byť problém) a tam priamo pri starých a odumierajúcich stromoch nájdeš odpadnutú, aj niekoľko centimetrov hrubú kôru, ktorú stačí vyvariť, poriadne vysušiť a máš výborný úkryt zadarmo (no vlastne za cestovné).PiXeL napísal:mam otazku : ma niekto k dispozicii nejake taketo kôry , ktora posluzi ako ukryt pre stromove pavuky. ? ak ano mozme sa stretnut ? najlpesie z BA a okolia. ďakujem
Ak sa mi podarí zohnať kamaráta, skúsim ho požiadať o fotku nejakého jeho terária, on s obľubou kôru používa a vyzerá to dobre a neplesnie.