Vyváranie kôry, konárov
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Vyváranie kôry, konárov
aky je postup? ako dlho treba vyvarat ? treba nieco pridat do vody ?
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... zariadenie
hned druhy podnadpis.
hned druhy podnadpis.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
na arachnomanii odporuca Iverson pridat proti plesniam do vody manganistan ... pavukovi to neskodi.... manganistan dostanes v kazdej lekarni... Manganistan draselny ma viacej nazvov Kalium Permanganicum alebo hypermangan .... "uvareny" konar nechaj na chvilu v studenej vode do ktorej das zrniecko manganistanu. Takto si mozes osetrit - substrat a podobne.
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
ja si vzdy zhanam, vyvarim, dezinfikujem , necham vyschnut a umiestnim do terarka .... nic zlozite
ja si vyberam take dekorativne kusky , aby to aj nejak vyzeralo...
ja si vyberam take dekorativne kusky , aby to aj nejak vyzeralo...
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.

Jasne ze sa daju aj kupitSpider napísal:ked chcem dat pavukovy do terarka nieco na splhanie konar alebo koru daju sa kupit alebo si musim zohnat ?

griwe napísal:Jasne ze sa daju aj kupitSpider napísal:ked chcem dat pavukovy do terarka nieco na splhanie konar alebo koru daju sa kupit alebo si musim zohnat ?dnes kupis vsetko na co si spomenies...Maju konare aj kory bud normalne v petshopoch, ale aj v obchodoch typu baumax/hornbach ale ked uvidis tie peckove ceny, tak asi radsej pojdes na prechadzku do prirody a nieco si nazbieras

-
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 24. Decembra 2006, 01:59
- Kontaktovať užívateľa:
Niekedy si treba rozmysliet na kolko si svoje zvieratko v terariu vazime a ci by nebolo lepsie si za ten konar niekedy priplatit, pretoze taka [haluz] z lesa obsahuje nespocetne mnozstvo roztocov a podobnych havedi ktore sa na pavuka mozu bezproblemov dostat a potom sa nadsenci zbierajuci drevo z lesa nestihaju cudovat preco im ich milacik otocil kopitka..Fantastic napísal:ja si vsetky konare a kory nosim domov z prirody.Podla mna je to lepsie ako si to kupit, v lese si mozem vybrat co chcem a nie ako v obchode tam je to strasne predrazene

-
- Dátum registrácie: 19. Decembra 2006, 21:00
- Kontaktovať užívateľa:
xenesthis napísal:Niekedy si treba rozmysliet na kolko si svoje zvieratko v terariu vazime a ci by nebolo lepsie si za ten konar niekedy priplatit, pretoze taka [haluz] z lesa obsahuje nespocetne mnozstvo roztocov a podobnych havedi ktore sa na pavuka mozu bezproblemov dostat a potom sa nadsenci zbierajuci drevo z lesa nestihaju cudovat preco im ich milacik otocil kopitka..Fantastic napísal:ja si vsetky konare a kory nosim domov z prirody.Podla mna je to lepsie ako si to kupit, v lese si mozem vybrat co chcem a nie ako v obchode tam je to strasne predrazene![]()
ale ja prirodzene to dvero potrebne osetrim
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
ja si tiez nosim veci z prirody a lesa, a nemal som najmensi problem,
najprv ho necham len tak preschnut na balkone cca 2 tazdne , niekedy aj viac..... tak si ich upravym ako potrebujem a dam ich vyvarit, a varim naozaj dlho , a trocha dezinfekcneho prostraiedku ..... a tak varim este raz uz v cistej vode..... a drevo sa da napustat olejmi, napr. lanovym, ale nie chemicky upravenym!!! a takto mam istotu ze je to OK .
najprv ho necham len tak preschnut na balkone cca 2 tazdne , niekedy aj viac..... tak si ich upravym ako potrebujem a dam ich vyvarit, a varim naozaj dlho , a trocha dezinfekcneho prostraiedku ..... a tak varim este raz uz v cistej vode..... a drevo sa da napustat olejmi, napr. lanovym, ale nie chemicky upravenym!!! a takto mam istotu ze je to OK .
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com

- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
neviem ci by si konare v obchodoch kupoval trebars do 50 terarii. To by bol asi riadne drahy konicek.xenesthis napísal:Ja osobne by som to neriskoval.. Ale je to moznost..
ja v terariach pouzivam zasadne borovicovu koru z prirody, s ktorou mam dobre skusenosti a plesnivie skutocne len minimalne. Poriadne ju vyumyval a potom ju na urcitu dobu supnem do mikrovlnky.
kora ako ukryt
mam otazku : ma niekto k dispozicii nejake taketo kôry , ktora posluzi ako ukryt pre stromove pavuky. ? ak ano mozme sa stretnut ? najlpesie z BA a okolia. ďakujem
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
Re: kora ako ukryt
ak ti možem poradiť, skús v okolí BA pohľadať nejaký starši ihličnatý les (smer na zahorie by to nemal byť problém) a tam priamo pri starých a odumierajúcich stromoch nájdeš odpadnutú, aj niekoľko centimetrov hrubú kôru, ktorú stačí vyvariť, poriadne vysušiť a máš výborný úkryt zadarmo (no vlastne za cestovné).PiXeL napísal:mam otazku : ma niekto k dispozicii nejake taketo kôry , ktora posluzi ako ukryt pre stromove pavuky. ? ak ano mozme sa stretnut ? najlpesie z BA a okolia. ďakujem
Ak sa mi podarí zohnať kamaráta, skúsim ho požiadať o fotku nejakého jeho terária, on s obľubou kôru používa a vyzerá to dobre a neplesnie.