Kokosova škrupina
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- pby
- Dátum registrácie: 4. Apríla 2010, 14:46
- Kontaktovať užívateľa:
inak este ma napadloo ze ked je taky problem ako som mal ja ci by nebolo dobre polozit kokos na substrat s odrezanym dnom ze len taku stresku z vyklenkom ako vstup a tym padom nebude lezat dno kokosovej skrupiny na lignoceli a nebude plesniviet cize medzi lignocelom a kokosom (jeho dnom) bude 100 % vetranie
-prikladam aj super schemu ktoru som nakreslil cez skicar pre lepsie pochopenie
ps:prosim nekomentovat graficku uroven ide len oto aby si citatel lepsie vedel predstavit ako to myslim
-prikladam aj super schemu ktoru som nakreslil cez skicar pre lepsie pochopenie
ps:prosim nekomentovat graficku uroven ide len oto aby si citatel lepsie vedel predstavit ako to myslim
- pby
- Kontaktovať užívateľa:
no to by som chcel ale neviem neviem ci by som si tu plesen vsimol keby ze nie moja priatelka ta plesen bola taka mala nenapadna a velmi jemna s takymi vytrusnicami na vrchu - ono koby pavuk castejsie vojde do vnutra tak to vytrie a nenajdem -mozno ze tento druh nieje ani pre pavuka nebezpecni ale nechcem riskovat
ako chalani ja mam v terarku kokos "skrupinku" v tvare polku celeho kokosu a 1/4 som odpilil pilkou a pre efekt som to este kombynackamy trocha poodlamoval a vyzera to pohodke a myslim si ze pavuk ako taky nieje taky sprosty ze by sa umiselne dokalicil ked sa na niecom poskrabe apson trochu tak sa skrci a predpokladam ze nervi ma po celom tele tak ako clovek a ine zviera ci tvor co sa tyka vlhkosti a pliesne mal som uz v terarku pliesen ale sa mi skor uchitila na zadnej stene ako v orechu ale to som este nemam urobene odvetravanie "ten orech som nijak nevyvaral len som ho dokladne ocistil zvnutra a umilv teplej vode a ususil" aj ked som mu rosil priamo na orech ako to tu uz bolo spominane staci mat dobre odvetravanie a je o vsetkom postarane. a mozno je to aj tym ze pod orechom nema skoro ziaden supstrat vsetek si to tam povyhadzovala stade tak to je moj posudok k orecu a pliesni
- pby
- Kontaktovať užívateľa:
no ked nemas substrat pod orechom nema sa kde drzat vlhkost a teda plesen sa neprejavy
- ja ma pod orecom take 4 cm a inde aj 7 cm lignocelu a mne sa drzi vlhkost take 2 cm od dna lebo to vidim na skle ze je tmavy ale niekde niec vsetko v pohode len ten kokos troska zahaproval-podla mna v mojom priopade sa to stalo preto ako som pisal ze pavuk mi vylial napajacku voda vsiakla do lidnocellu vratane pod kokos a tam sa to drzalo kym kokos nenabral pomalicky vlhkost zo substratu a bolo ale teraz som to vybral aj substrat s toho roha vysusil v mikrovlnke a dal spat a zatial v pohode
-len som skoro spalil kokos pri suseni
- ja ma pod orecom take 4 cm a inde aj 7 cm lignocelu a mne sa drzi vlhkost take 2 cm od dna lebo to vidim na skle ze je tmavy ale niekde niec vsetko v pohode len ten kokos troska zahaproval-podla mna v mojom priopade sa to stalo preto ako som pisal ze pavuk mi vylial napajacku voda vsiakla do lidnocellu vratane pod kokos a tam sa to drzalo kym kokos nenabral pomalicky vlhkost zo substratu a bolo ale teraz som to vybral aj substrat s toho roha vysusil v mikrovlnke a dal spat a zatial v pohode
-len som skoro spalil kokos pri suseni
Re: Kokosova škrupina
Prosím vás môže mi niekto posať fotky úkritov pre pavúka? Diki.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Pre vsetkych fanusikov kokosov akcia v Tescu - 1 kus po 0,39 € plati od 14 do 24.12.2011.
Dik za info ... pojdem kupit zoparSceptic napísal:Pre vsetkych fanusikov kokosov akcia v Tescu - 1 kus po 0,39 € plati od 14 do 24.12.2011.
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
minuly rok za 19 kuk o stranu spatSceptic napísal:Pre vsetkych fanusikov kokosov akcia v Tescu - 1 kus po 0,39 € plati od 14 do 24.12.2011.
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
Vedel by niekto poradiť aká veľká má byť škrupina z kokosa pre cca 4,5 cm(v tele)Brachypelmu smithi ako ukryt ? Dnes som zháňal kokos po celom meste a všetky sa mi zdali malé.Nakoniec som z toho najväčšieho vypílil úkryt 11x8x6 cm.Pre ako veĺkého pavúka je to vhodné.Ďakujem .
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Myslim si, ze to nemusis nejako extra riesit. Ak mas dostatocnu vysku substratu pavuk si to upravy (podkope) podla seba. Bud mu to bude vyhovovat alebo nie, casom mu to mozes vymenit za nieco vacsie.