Jaké dáváte do terárek rostliny?
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
chromatopelma ti to cele zapradie 

michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.

- adi
- Kontaktovať užívateľa:
zbitocne, najskor ju podkope alebo inak znici....
Moznost by bola ju tam dat uz poriadne prichytenu na neakej skale. Ale to je zas riziko, ze ju podhrabe pavuk alebo to neako inak na neho drbne.
Ako pekne terarka su fajn, ale ja volim radsej bezpecnost.
Moznost by bola ju tam dat uz poriadne prichytenu na neakej skale. Ale to je zas riziko, ze ju podhrabe pavuk alebo to neako inak na neho drbne.
Ako pekne terarka su fajn, ale ja volim radsej bezpecnost.

ide mi napr o takuto vecicku do pustneho tera, co planujem
http://www.kaktusymexico.estranky.cz/fo ... 4.jpg.html
http://www.kaktusymexico.estranky.cz/fo ... 4.jpg.html
zhanam A. versicolor a B. smithi
(BA)
(BA)
- Jednasest
- Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
- Kontaktovať užívateľa:
v nejakej nadobke mozno.. v substrate drist
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
tak nejak som si to aj ja predstavoval. este to nemam uplne vymyslene, ale pozeral som, ze PIXEL mal tam nejaku vysusenu travu. som zvedavy, ze kolko to vydrzalo
offtopic: mozem dat do teraria aj travertin a na neho prichytit tu ruzu? ide mi o to, aby sa T-cko neranilo lozenim po tom.
som zaciatocnik, tak sa pytam.
offtopic: mozem dat do teraria aj travertin a na neho prichytit tu ruzu? ide mi o to, aby sa T-cko neranilo lozenim po tom.
som zaciatocnik, tak sa pytam.
(BA)
(BA)
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
podla podmienok ktore vyzaduje konkretny druh pri chromatopelme, lasiodore, brachypelme... dlho (dokym by to neznicili mechanicky)
pri chilobrachysoch, aviculariach ci poeckach to zacne velmi rychlo hnit
do terarka si mozes dat aj sadroveho trpaslika pavukovi to je uplne jedno spravi si hniezdo o hocico
pri chilobrachysoch, aviculariach ci poeckach to zacne velmi rychlo hnit
do terarka si mozes dat aj sadroveho trpaslika pavukovi to je uplne jedno spravi si hniezdo o hocico

Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
caute, co sa tyka zivin/ vyzivovania rastli v terariu, nemate niekto skusenosti z niecim takimto? vydel som to aj v baumaxe tak ma to teraz napadlo
http://yaro.sk/produkty/hnojiva
http://yaro.sk/produkty/hnojiva
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
Re: Jaké dáváte do terárek rostliny?
takze som spravil vcera pokus:
spravil som nove tera pre P. cambrigei - zevraj 5.zv (cca 1.5-2 cm v tele, 4 aj s nohami) a dal som tam filedendron. rano uz bolo skoro hniezdo hotove - v rohu (medzi rastlinou a stenou). som zvedavy, ze kolko vydrzi rastlina vecer hodin foto
spravil som nove tera pre P. cambrigei - zevraj 5.zv (cca 1.5-2 cm v tele, 4 aj s nohami) a dal som tam filedendron. rano uz bolo skoro hniezdo hotove - v rohu (medzi rastlinou a stenou). som zvedavy, ze kolko vydrzi rastlina vecer hodin foto
(BA)
(BA)
- hopko21587
- Dátum registrácie: 21. Januára 2010, 22:15
cawte , chcel bi som sa spitat ci mozem zasadit rastlinku do subtratu a dat pod korene zo 3-5 guliciek umeleho hnojiva ? nebude to nijak vadit pavukovy ?
trpezlivost je prvorada
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
pohoda, pokial to nebude jest
Ja mam tiez 

- hopko21587
lebo tie rastlinky tam ma uz cez pol roka a stale su pekne zelen elen vobec nerastuadi napísal:pohoda, pokial to nebude jestJa mam tiez
trpezlivost je prvorada
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
zalezi aj ake mas 

- hopko21587
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
tak to je zle, mal by si vediet co to je ...

- Gergej
- Dátum registrácie: 15. Marca 2009, 15:25
- Kontaktovať užívateľa:
Tak som začal do terárií vysádzať aj rastliny, nieleže je tým terárium celkovo zaujímavejšie, ale sa tak stáva chov zaujímavejší, keď si ho takto dopĺňam o pestovanie zaujímavých rastlín.
Zároveň mi pomáhajú vytvárať klímu v teráriu a udržiavajú potrebnú vlhkosť.
Cryptanthus zonatus

Chlorophytum comosum

Philodendron scandens

Stanhopea tigrina

Tillandsia flabellata

Vrisea zebrina

Zároveň mi pomáhajú vytvárať klímu v teráriu a udržiavajú potrebnú vlhkosť.
Cryptanthus zonatus

Chlorophytum comosum

Philodendron scandens

Stanhopea tigrina

Tillandsia flabellata

Vrisea zebrina

Hey hou, let´s go!!!
Na fotke nie je P. scandens, ale Scindapsus - ,,divý jano" ..ale ved to je jedno..., skôr ma zaujíma odkiaľ máš Stanhopeu
, ja ju moc neviem zohnať, a tiež, či ti nie je trochu ľúto ju dávať do terárka kde sa skôr čí neskôr zničí... ? Sú to neskutočne nádherné rastliny, ale aj dosť robustné, neviem si moc predstaviť terárko s pavúkom, kde dorastie do kvetuchopnej veľkosti... plus zimovanie, cirkulácia vzduchu, dostatok svetla...neviem, neviem... 

Nieje "divy jano" nahodou pothos?
Nazýva sa aj potosom, ale jeho platný slovenský názov je potosovec zlatý, latinsky ani neviem, už prešiel mnohými rodmi, ale myslím, že teraz to už nie aj ani Scindapsus, ale Epripremnum. Skutočný potos (Pothos scandens) je rastlina veľmi málo známa, pochádzajúca z juhu východnejšej časti Ázie, zhruba od Indie a Cejlónu na východ, ktorá sa i v zbierkach botanických záhrad pomerne málo vyskytuje a z botanického hľadiska to má najbližšie k antúriam 

- Gergej
- Dátum registrácie: 15. Marca 2009, 15:25
- Kontaktovať užívateľa:
Stanhopeu mám z výstavy Flóra v Banskej Bystrici čo bola. Ale neviem prečo by sa mala zničiť, jedine to svetlo je problém, i keď ju mám v blízkosti svetla (okna).
Cirkulácia vzduchu podlamňa problém nebude, ale veď uvidím ako sa jej bude dariť, ak nie vyberem ju odtiaľ. Je v teráriu približne mesiac a zatiaľ je v pohode.....
Cirkulácia vzduchu podlamňa problém nebude, ale veď uvidím ako sa jej bude dariť, ak nie vyberem ju odtiaľ. Je v teráriu približne mesiac a zatiaľ je v pohode.....
Hey hou, let´s go!!!
-
- Dátum registrácie: 22. Apríla 2009, 14:42
Zdar, pani ...
kupil som si nejake rastliny z baumaxu (rastlinny mix za 90 cent) ... zial pani predavacka mi nevedela povedat ci tie rastliny nie su nejako chemicky osetrene. V kazdom pripade v kvetinacikoch kde su je pridane nejake hnojivo.
Takze ako by som mal postupovat aby som tie rastliny mohol dat do teraria.
(Napadlo ma presadit ich do cistej pody a nechat ich tam zopar mesiacov.)
kupil som si nejake rastliny z baumaxu (rastlinny mix za 90 cent) ... zial pani predavacka mi nevedela povedat ci tie rastliny nie su nejako chemicky osetrene. V kazdom pripade v kvetinacikoch kde su je pridane nejake hnojivo.
Požívam tieto rastliny z baumaxu (mix) viac ako pol roka, pred vsadením do terária som ich len vyumýval v studenej vode a bez problémov "fungujú", ostatné čo nemám ešte v terarku som presadil do teraristickej rašeliny a somozrejme tiež vysprchoval v studenej vode, zatial to mám bez problémov.ivanivanovic napísal:Zdar, pani ...
no PAIN
no GAIN
no GAIN
- Skippy
- Dátum registrácie: 20. Októbra 2007, 19:58
- Kontaktovať užívateľa:
V teráriach som začal používať výhradne epifytné rastliny a teda také, čo sú prispôsobené rásť na kmeni stromov a živiny či vodu prijímajú práve z rosenia. Dajú sa ľubovoľne zavesiť na steny terárii (pripevnené napr. na dubovej kôre) alebo bez problémov znesú aj substrát ktorý miešate - lignocel/rašelinník v nejakom malom kochlíčku s drenážou. Treba im možno raz za 1-2 týždne tam dať nejakú rozriedenú zmes vody a výživy napr. na orchideje.
Moje obľúbené rody sú napr. Dischidia , Peperomia , Anthurium (scandens var. pumila).
Teoreticky aj v obchode čo predávajú orchideje resp. Phalaenopsis "mini" je vcelku kompaktný epifyt. Sú to burinky v cenách 3-5€.
Zrejme každá rastlina čo kúpite v Hornbachu či Baumaxe prešla veľmi špecifickým stravníkom hnojív a kadečoho hormonálneho, inak by neboli tak pekné zelené a nekvitli by v tak mladom veku
Moje obľúbené rody sú napr. Dischidia , Peperomia , Anthurium (scandens var. pumila).
Teoreticky aj v obchode čo predávajú orchideje resp. Phalaenopsis "mini" je vcelku kompaktný epifyt. Sú to burinky v cenách 3-5€.
Zrejme každá rastlina čo kúpite v Hornbachu či Baumaxe prešla veľmi špecifickým stravníkom hnojív a kadečoho hormonálneho, inak by neboli tak pekné zelené a nekvitli by v tak mladom veku