Toxicita
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- Matelko
- Dátum registrácie: 14. Októbra 2007, 21:14
- Kontaktovať užívateľa:
Do studenej ale ani to nie ej výhra .
( teplá voda je horšia o to že pomôže značne rošíriť jed )
Pozri si napr. toto: http://www.spidy.goliathus.com/kousnuti ... theria.php
Hlavne je dôležité určite navštíviť lekára a zbytočne neriskovať .
( teplá voda je horšia o to že pomôže značne rošíriť jed )
Pozri si napr. toto: http://www.spidy.goliathus.com/kousnuti ... theria.php
Hlavne je dôležité určite navštíviť lekára a zbytočne neriskovať .
- Chruno
- Lingvistický diktátor
- Dátum registrácie: 5. Júla 2007, 19:48
Teplá voda ti zrýchli krvný obeh a to spôsobí, že jed prenikne to viacerých častí tela, teda si myslím, že je to volovina.Shadow212 napísal:Hmm co som ja pozeral niekde na discovery alebo kde to bolo tak tam ukazovali ludi,ktorych bodlo nieco jedovate a lekar tam hovoril ze horuca voda neutralizuje jed,ale ze nieje to riesenie vzdy treba navstivit lekara,nikdy ta horuca voda nezneutralizuje vsetok jed.Mozno si to len zle pamatam.
Keby ste poriadne citali, tak by ste vedeli :
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... _calceatum
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... _calceatum
Myslim, ze sa Ti to ani nepodari, vzdy ked ma pohryzol pavuk, tak som z toho dostal maximalne kvapku krvi (aj po intenzivnom stlaceni), ono sa to nejako zavrie po tom ...
V jednom reporte o nahanani Stromatopeliem v prirode som vsak cital o nejakom extraktore jedu (primarne urcene pre hady), ktory vytvara podtlak a tak odsava jed .. Neviem nakolko to moze pomoct.
Ustami ten jed ale podla mna nevysajes.
V jednom reporte o nahanani Stromatopeliem v prirode som vsak cital o nejakom extraktore jedu (primarne urcene pre hady), ktory vytvara podtlak a tak odsava jed .. Neviem nakolko to moze pomoct.
Ustami ten jed ale podla mna nevysajes.
Ahoj! Samozrejme je to OK........alkohol je nebezpecny lebo je detoxikovany pecenou--rovnako ako aj jed.......pecen to nemusi zvladnut............ale ked vydezinfikujes ranu tak v krvi alkohol mat nebudes ........jedine keby rana bola velka a ty by si tam kontinualne lial alkohol.....keby si to robil dostatocne dlho, mozno by sa nieco aj zresorbovalo .................podla mna je uplne jedno s cim tu ranu vydezinfikujes....
"Si vis pacem, para bellum."
No ja mam H.Herculesa adult samicu (aj naparenu a kokon nikde skarednik ) a nemal som s nou nikdy problem ani pri manipulacii a pareni.
netoxicky vyznamny, no nemam s nim osobnu skusenost ale napr. ak budem citovat stranku lasiodory z "popisu druhov" co by si si mohol pozriet aj sam koniec koncov :
Eupalaestrus weijenberghi
Obranné správanie: Sú považované za veľmi pokojné, len zriedkavo prejavujú známky agresie. Občas sa môžu správať zbrklo. Ich jed nie je silný a dá sa s nimi bez problémov manipulovať.
Spôsob života: Žije na pampách v trávnatých porastoch. Vytvára si pomerne dlhé nory (25cm).
Sphaerobothria hoffmanni
Obranné správanie: Nie agresívny ale nervózny a plachý druh. Jed nie je pre človeka nebezpečný.
Spôsob života: Môžeme ju nájsť na úbočiach a svahoch, plantážach niekedy až 1 meter hlbokých systémoch nôr.
Vitalius wacketi:
Obranné správanie: Mierne agresívny a nervóznejší pavúk, ktorý rád vykopáva obranné chĺpky. Jed nie je toxicky významný.
Spôsob života: Obýva savanové lesy, kde žije v hlbších norách.
Este mozes mrknut aj na Megaphobema mesomelas, Megaphobema robustum.
Ak niekomu bude vadit dlhy citovany prispevok kludne pomazte len som chcel poukazat na to, ako je to vsetko pekne spisane priamo tu na lasiodore, ani netreba daleko chodit hladat A este pre uplnost spomeniem znova, ze s tymito pavukmi nemam osobnu skusenost.
netoxicky vyznamny, no nemam s nim osobnu skusenost ale napr. ak budem citovat stranku lasiodory z "popisu druhov" co by si si mohol pozriet aj sam koniec koncov :
Eupalaestrus weijenberghi
Obranné správanie: Sú považované za veľmi pokojné, len zriedkavo prejavujú známky agresie. Občas sa môžu správať zbrklo. Ich jed nie je silný a dá sa s nimi bez problémov manipulovať.
Spôsob života: Žije na pampách v trávnatých porastoch. Vytvára si pomerne dlhé nory (25cm).
Sphaerobothria hoffmanni
Obranné správanie: Nie agresívny ale nervózny a plachý druh. Jed nie je pre človeka nebezpečný.
Spôsob života: Môžeme ju nájsť na úbočiach a svahoch, plantážach niekedy až 1 meter hlbokých systémoch nôr.
Vitalius wacketi:
Obranné správanie: Mierne agresívny a nervóznejší pavúk, ktorý rád vykopáva obranné chĺpky. Jed nie je toxicky významný.
Spôsob života: Obýva savanové lesy, kde žije v hlbších norách.
Este mozes mrknut aj na Megaphobema mesomelas, Megaphobema robustum.
Ak niekomu bude vadit dlhy citovany prispevok kludne pomazte len som chcel poukazat na to, ako je to vsetko pekne spisane priamo tu na lasiodore, ani netreba daleko chodit hladat A este pre uplnost spomeniem znova, ze s tymito pavukmi nemam osobnu skusenost.