Aktivny pavuk na pozorovanie.
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox
Aktivny pavuk na pozorovanie.
chcel by som si kupit pavuka kt je velmi aktivny. milujem ich pozerat ked sa hybu, alebo si robia pavucinu. najradsej by som si kupil noroveho, ale pochybujem ze tie su velmi aktivne. takze ak taky norovy nie je, tak nejakeho zemneho.
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
aktivny norac je Haplopelma lividum dost casto prebuduvava noru ale nejake mrte akcii necakaj. to sa da ale povedat skoro o vsetkych pavukoch. podla mna su najaktivnejsie druhy Poecilotheria spp.a ine stromace, P. murinus, Ch. cyaneopubescens a kazdy adultny samcek
zober si to tak ked nemaju dovod utekat pred nepriatelom naco by sa hybali pohyb=energia energia=potrava a oni nevedia ze potravy budu mat kolko si budu priat.
zober si to tak ked nemaju dovod utekat pred nepriatelom naco by sa hybali pohyb=energia energia=potrava a oni nevedia ze potravy budu mat kolko si budu priat.
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Ci je lividum aktivny by som porozmyslal. Mam a mal som aj v minulosti niekolko kuskov a od kedy si vykopu noru sa neukazu. Iba ak su hladny. Inak zalezeny uplne a ani zvleky nejde dobre pocitat.Z0oMb3E napísal:aktivny norac je Haplopelma lividum dost casto prebuduvava noru ale nejake mrte akcii necakaj. to sa da ale povedat skoro o vsetkych pavukoch. podla mna su najaktivnejsie druhy Poecilotheria spp.a ine stromace, P. murinus, Ch. cyaneopubescens a kazdy adultny samcek
Najaktivnejsi pavuk aj cez den je Chromatopelma, jednoznacne.
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
skus jej namocit substrat ...., moje maju takmer mokro a citia sa absolutne OK ...,
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
Nevravim ze tam plava ani ze tam ma pustne podmienky polku substratu ma mokru polku vlhku dieru ma v tej vlhkej zere a zvlieka sa v pohode. minule dokonca vyniesla aj svoju zvlecku ale asi staru lebo uz bola v dost dobrom rorklade.adi napísal:skus jej namocit substrat ...., moje maju takmer mokro a citia sa absolutne OK ...,
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Tak nevymyslaj a kupuj zaradom ake sa ti paci. Vytvor podmienky a budu aktivne aj cez den, nie ako chromatopelma ale budu.Dave11 napísal:tak chromatoplemu uz mam . a teraz sa chystam kupit druheho pavuka.adi napísal:Najaktivnejsi pavuk aj cez den je Chromatopelma, jednoznacne.
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Ja neriesim neako sucho pri haplopelmach ..., maju vlhko a je im fajn ..., zbytocne tam mat sucho ...., nepojdu tam -...Z0oMb3E napísal:Nevravim ze tam plava ani ze tam ma pustne podmienky polku substratu ma mokru polku vlhku dieru ma v tej vlhkej zere a zvlieka sa v pohode. minule dokonca vyniesla aj svoju zvlecku ale asi staru lebo uz bola v dost dobrom rorklade.adi napísal:skus jej namocit substrat ...., moje maju takmer mokro a citia sa absolutne OK ...,
- patmos
- Dátum registrácie: 10. Septembra 2008, 12:03
- Kontaktovať užívateľa:
Tiež nesúhlasím s tvrdením že H. lividum je aktívny pavúk, vykope si noru a je v nej zalezený skoro stále, von vychádza len ak treba číhať na potravu a aj to len v noci a nezdrží sa moc daleko od nory. Z mojich skúseností patrí medzi aktívnejších H. hercules - moj má nádherný podzemný chodbový systém a často ho vídam ako hore tak aj špacírovať sa po chodbách. A zo zemných asi fak tá Chromatopelma, Pterinochilus (pokial si neurobi take hniezdo ze ho nevidno vôbec).
My collection:
0.1 B. vagans, 0.1 B. smithi, 1.0 B. emilia, 1.0 N. chromatus, 1.0.1 Ch. cyaneopubescens, 0.1 H. lividum, L. striatipes, 0.1 P. murinus RCF , 1.0 P. cancerides cancerides, G. rosea RCF, 0.0.2 G. rosea TCF, 1.0 H. hercules, A geniculata, P. irminia a ďalšie sa mi vypisovať nechce...
Arguing on the internet is like running special olympics - even if you win, you are still retarded.
0.1 B. vagans, 0.1 B. smithi, 1.0 B. emilia, 1.0 N. chromatus, 1.0.1 Ch. cyaneopubescens, 0.1 H. lividum, L. striatipes, 0.1 P. murinus RCF , 1.0 P. cancerides cancerides, G. rosea RCF, 0.0.2 G. rosea TCF, 1.0 H. hercules, A geniculata, P. irminia a ďalšie sa mi vypisovať nechce...
Arguing on the internet is like running special olympics - even if you win, you are still retarded.
- Smithi1441
- Dátum registrácie: 19. Júna 2009, 15:43
neviem kam som mal tuto temu priradit a tak som ju priradil sem,bo dnes sa moj pavuk chova nejak cudne,je az moc aktivny...chvilu je na stene salatovky potom sa premiestni zase niekam inam,potom zase a takto sa to opakuje do kolecka uz vyse hodiny, no cudne na tom je to ze vydrzi bez pohybu max. 3 min. a potom sa zase premiestni,neni az moc aktivny bo zvycajne vydrzi bez pohybu aj niekolko hodin
- patmos
- Dátum registrácie: 10. Septembra 2008, 12:03
- Kontaktovať užívateľa:
Použijem slová D. Adamsa: "Don´t panic!"
Aj ked si nenapísal o aký druh ide, nie je treba sa ničoho obávať. Problem by bol ak by sa prestal hýbať, krčil nohy pod seba. To že lieta po terariu je u niektorych druhov bežne (N. chromatus napriklad).
Aj ked si nenapísal o aký druh ide, nie je treba sa ničoho obávať. Problem by bol ak by sa prestal hýbať, krčil nohy pod seba. To že lieta po terariu je u niektorych druhov bežne (N. chromatus napriklad).
My collection:
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Je to neobsednik ... sibal jeden
- Smithi1441
- Dátum registrácie: 19. Júna 2009, 15:43
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Technicka poznamka.
Casto sa tu zacalo objavovat, ze niekto chle aktivnejsieho pavuka ... .
Ale ono vsetky pavuky su aktivne. Len na to musia mat podmienky a musia mat cas.
Preco pozorujete pavuky ked mate cas vy ? Urobte si cas vtedy ked maju cas oni
Pavuk, kazdy jeden, je tvor velmi aktivny. Ale po vacsine vnoci ...,
Alebo ak ma zapriadat a nezapriada - nieco nie je v poriadku. Vacsinou podmienky pri kt. je drzany.
Takze aj B. emilia, aj Iny ... pavuk kt. vyzera aj polomrtvo ( laicky) tak aktivny je. Len treba zistit kedy
Casto sa tu zacalo objavovat, ze niekto chle aktivnejsieho pavuka ... .
Ale ono vsetky pavuky su aktivne. Len na to musia mat podmienky a musia mat cas.
Preco pozorujete pavuky ked mate cas vy ? Urobte si cas vtedy ked maju cas oni
Pavuk, kazdy jeden, je tvor velmi aktivny. Ale po vacsine vnoci ...,
Alebo ak ma zapriadat a nezapriada - nieco nie je v poriadku. Vacsinou podmienky pri kt. je drzany.
Takze aj B. emilia, aj Iny ... pavuk kt. vyzera aj polomrtvo ( laicky) tak aktivny je. Len treba zistit kedy
Re: Aktivny pavuk na pozorovanie.
MOj P.murinus ktoreho mam asi 2mesiace sa zahrabal do ukrytu a vyliezol odtial len raz aj to len prednymmi nohami, dal som mu saranča a zase sa zahrabal. takze ten moj moc aktivny neni . a v terarku ani jedna pavucina.... hold asi mu je doma najlepsie ze sa mu nechce ani zapriadat si okolo.
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mám tiež skúsenosť že aktivitou hýria Chromatopelma, a chromatuska. Nhandu chromatus to niekedy až preháňa Ja osobne mám radšej keď pavúk nelieta po nádobe, terárku. Asi to mám spojené s jeho snahou dostať sa von neznášam zvuk chelicier vo vetracích otvoroch heh
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
Prípadne FB stránka Rybak exotics
-
- Dátum registrácie: 18. Augusta 2011, 17:10
- Kontaktovať užívateľa:
No ja co sa aktivity tyka Chromatopelma N1 a vo vseobecnosti druhy ktore sa vyznacuju hustym zapriadanim akurat ze ich casom nieje vidno
Tiež sa priklánam ku Chromatopelme ale u mna je na prvom mieste Aphonopelma caniceps, to je turista ako sa patrí, behá po celom terarku, prenáša substrát z jednej strany na druhú a po stenách chodí že by mu mohol závidieť nejeden stromák
no PAIN
no GAIN
no GAIN
- Phoneutria79
- Dátum registrácie: 27. Apríla 2012, 11:01
tak za mě asi Hysterocrates hercules - každé ráno jiné terárium makal na tom vždy celou noc, válel kameny po terárku, budoval. ve dne zalezlej v noře.
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
tak ale....tipek chce pavúka,ktorého by videlPhoneutria79 napísal:tak za mě asi Hysterocrates hercules - každé ráno jiné terárium makal na tom vždy celou noc, válel kameny po terárku, budoval. ve dne zalezlej v noře.
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
- Phoneutria79
- Dátum registrácie: 27. Apríla 2012, 11:01
když bude přes den chrápat, v noci ho muže sledovat jinak chápuBlondi :) napísal:tak ale....tipek chce pavúka,ktorého by videlPhoneutria79 napísal:tak za mě asi Hysterocrates hercules - každé ráno jiné terárium makal na tom vždy celou noc, válel kameny po terárku, budoval. ve dne zalezlej v noře.