Znizenie teploty v lete.
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox
Znizenie teploty v lete.
Zdravim mal by som zaujem si kupit cez prazdniny nejakeho Vtáčkara.Precital som si o nich vsetko na vasej stranke atd...
No...k mojej otazke...potreboval by som poradit ako popripade znizim teplotu v terariu...ako som sa docital niektore druhy nezvladaju viac ako 28°C....ak je vonku 35°C a ja mam v izbe cca 30-32°C ako znizim teplotu v terariu ? Ide to aj nejako inak okrem toho aby som ho premiestnil ?....Ďakujem za odpoveď.
No...k mojej otazke...potreboval by som poradit ako popripade znizim teplotu v terariu...ako som sa docital niektore druhy nezvladaju viac ako 28°C....ak je vonku 35°C a ja mam v izbe cca 30-32°C ako znizim teplotu v terariu ? Ide to aj nejako inak okrem toho aby som ho premiestnil ?....Ďakujem za odpoveď.
Re: Znizenie teploty v lete.
nemyslim ze by mu to uskodilo ..... vacsina chova pavukyy pri izbovej teplote , ja tiez aj cez zimu aj v lete a su v pohode pavuky .
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
takze ako zaciatocnik o chulostivejsich druhoch ani nerozmyslaj...je vela peknych velkych a zaujimavych a hlavne nenarocnych druhov ktore tvojich 30*+ v pohode zvladnu
ale ak aj napriek tomu neoblomne tuzis po nejakej haplocosmii ci megaphobeme tak znizit teplota sa da...
1. umiestnenim terarka...na zemi je nizsia teplota nez vo vyssich vyskach (nepocitam podlahove vykurovanie v zime )
2. zvysovanim vlhkosti/dobre vetranie...cim viac vody sa odparuje tym je vacsia spotreba energie (tepla) a tym sa okolie ochladzuje (pri dosiahnuti 100% vlhkosti sa voda neodparuje a nastava "saunovy efekt" cize !!!vetranie!!!)
3. samotnym terarkom ak zbuchas styrodurove tera a budes kropit len studenou vodou tiez bude vo vnutri teplota nizsia (teoria nikdy neodskusana)
atd atd male opacko z fyziky a mozno prides na nieco prevratne
ale ak aj napriek tomu neoblomne tuzis po nejakej haplocosmii ci megaphobeme tak znizit teplota sa da...
1. umiestnenim terarka...na zemi je nizsia teplota nez vo vyssich vyskach (nepocitam podlahove vykurovanie v zime )
2. zvysovanim vlhkosti/dobre vetranie...cim viac vody sa odparuje tym je vacsia spotreba energie (tepla) a tym sa okolie ochladzuje (pri dosiahnuti 100% vlhkosti sa voda neodparuje a nastava "saunovy efekt" cize !!!vetranie!!!)
3. samotnym terarkom ak zbuchas styrodurove tera a budes kropit len studenou vodou tiez bude vo vnutri teplota nizsia (teoria nikdy neodskusana)
atd atd male opacko z fyziky a mozno prides na nieco prevratne
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
jop este su nejake triky typu oblozit terarko studenimi kamenmi alebo ladom
alebo si kup Brachypelmu smithi, emilia, boehmei .... myslim ze tieto zarucene zvladnu
alebo si kup Brachypelmu smithi, emilia, boehmei .... myslim ze tieto zarucene zvladnu
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
tak samozrejme...racej si kupim nieco "jednoduche" na chov co mi prezije ako nieco pekne a "tazke"...chulostive druhy nechcem ani keby som sa v tom vyznal....ja len ci by to "rozdychaly" ...a posledna otazka ktora by ma zaujimala je myslite ze je vhodne pre amatera tento druh ? Lasiodora parahybana.....pozeral som si niektore forka a tam vravely niektory ze je vhodny a niektory ze nieje vhodny pre zaciatocnikov....
.......dakujem za vsetky vase odpovede a rady....a inak mate pekne priehladne spraveny web..
.......dakujem za vsetky vase odpovede a rady....a inak mate pekne priehladne spraveny web..
...ako zvládaš takú teplotu ty? ja mám 26-27 a umieram, ale k veci väčšina vtáčkarov pochádza zo subtropického pásma kde je priemerná ročna teplota je okolo 30°C tak nevidím v tom problém, a počítam že tak teplo tam máš možno dva-tri týždne do roka, ale ako z0omb3e píše trocha zvýšit vlhkost (vidím to na mojej Brachypelme albopilosum) tretina substrátu "mokrého" a je rozčapena na nom, samozrejme dobré vetranie podmienka. A čo sa týka L.parahybana tak kludne može byt (moj názor) ale skor by som išiel do Brachypeliem niektoré su ovela krajšie ako L. parahybana (vec vkusu) ale to už nechám na Teba. tak vitaj v klube
no PAIN
no GAIN
no GAIN
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
a to uz v teme niesmeQuixEros napísal:tak samozrejme...racej si kupim nieco "jednoduche" na chov co mi prezije ako nieco pekne a "tazke"...chulostive druhy nechcem ani keby som sa v tom vyznal....ja len ci by to "rozdychaly" ...a posledna otazka ktora by ma zaujimala je myslite ze je vhodne pre amatera tento druh ? Lasiodora parahybana.....pozeral som si niektore forka a tam vravely niektory ze je vhodny a niektory ze nieje vhodny pre zaciatocnikov....
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
ale toto uz patri skor do sekcie voo-doo nez realnej praxeMilan.svk napísal:jop este su nejake triky typu oblozit terarko studenimi kamenmi alebo ladom
no priznam sa ze s tym ladom mi to tiez prebehlo hlavou no nevedel som ako ho do predstavy nainstalovat
to stymi kamenmi ale za pokus to stoji
a lad, uz tu padlo ze chlad klesa k zemi takze staci skarulku zladom polozit navrch terarka v miske, popripade vedla terarka, ale zas neurobit ztoho mraznicku
a lad, uz tu padlo ze chlad klesa k zemi takze staci skarulku zladom polozit navrch terarka v miske, popripade vedla terarka, ale zas neurobit ztoho mraznicku
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
myslím že jediný z tých "jednoduchých" rodov čo im to môže vadiť sú Grammostoly, ináč Brachypelmy, Lasiodory a z vlastnej skúsenosti aj Acanthoscurria geniculata sú na začiatok v pohode a teplo im skor vyhovuje, Lasiodory a Acanthoscurrie ale radím od mladších zvlekov, 4-5 zvlek. Staršie sa už vedia nasrdiť A ešte by som radil v noci ked klesne teplota vonku na cca 20 stupňov otvoriť okno čo sa dá aby si aspon na pár hodín vydýchli a teplota v izbe klesne. V zime skor izbu "betónujem" aby mi teplota neunikala.
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
neviem ci prave Grammostoly su pavuky vhodne do vysokych teplotmetalkohol napísal:myslím že jediný z tých "jednoduchých" rodov čo im to môže vadiť sú Grammostoly, ináč Brachypelmy, Lasiodory a z vlastnej skúsenosti aj Acanthoscurria geniculata sú na začiatok v pohode a teplo im skor vyhovuje, Lasiodory a Acanthoscurrie ale radím od mladších zvlekov, 4-5 zvlek. Staršie sa už vedia nasrdiť A ešte by som radil v noci ked klesne teplota vonku na cca 20 stupňov otvoriť okno čo sa dá aby si aspon na pár hodín vydýchli a teplota v izbe klesne. V zime skor izbu "betónujem" aby mi teplota neunikala.
metalkohol praveze spravne pise, ze s tych beznych druhov by jedine Grammostolam mohli tie vyssie teploty vaditMilan.svk napísal:neviem ci prave Grammostoly su pavuky vhodne do vysokych teplot
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Idu napísal:metalkohol praveze spravne pise, ze s tych beznych druhov by jedine Grammostolam mohli tie vyssie teploty vaditMilan.svk napísal:neviem ci prave Grammostoly su pavuky vhodne do vysokych teplot
presne tak som to myslel
FB: Michal Rybo Rybák
ospravedlnujem sa zle som si to precital