Opisthophthalmus boehmi - Kraepelin, 1896
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, Dudo
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
Opisthophthalmus boehmi - Kraepelin, 1896
Tiež jeden z mojich oblúbených chovancov,nenáročný,pohodový druh.
rozmyslel som si
lebo ked tam maju avinu adult v boce vysokom 15 cm a herculesa lividumku ktory nemaku ani 4 cm substratu a su velyky ze sa ani nemozu zahrabat a su v takych istych boxom tak ten skorpik by mi asi tiez hned skapal ani mu nerosia ani napajcku nema a o chvilu im urcite ta a metallica skape
a ako sa teda da zohnat ten o boehmi na burze a po kolko ?
lebo ked tam maju avinu adult v boce vysokom 15 cm a herculesa lividumku ktory nemaku ani 4 cm substratu a su velyky ze sa ani nemozu zahrabat a su v takych istych boxom tak ten skorpik by mi asi tiez hned skapal ani mu nerosia ani napajcku nema a o chvilu im urcite ta a metallica skape
a ako sa teda da zohnat ten o boehmi na burze a po kolko ?
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
no neviem ci sa v nitre objavi nieco ine ako pandinus alebo heterometrus?
neviem ci aj v cechach by si nasiel nieco ak hej tak u imorterov typu goniatit, rehak...
to uz skor A alebo DE
co sa tika velkosti nejake giganty oproti hore zmienovanim necakaj adulty maju tak 3,5-4cm (bez telsonu a klepietok)
o cene nemam ani sajnu na slovensku nik systematicky ci cielene neodchovava takze ak sa chces dostat ku malym kuskom treba si pockat na nahodny vrh (pravdepodobne importovanej) samicky u nejakeho chovatela
i ked taketo specialitky sa do inzercie ani nedostanu vsetko je to vychytane este ani nezlezu "po kamaratoch alebo po znamostiach"
apropo neviem ci mi nitra vida skor nie ako hej
neviem ci aj v cechach by si nasiel nieco ak hej tak u imorterov typu goniatit, rehak...
to uz skor A alebo DE
co sa tika velkosti nejake giganty oproti hore zmienovanim necakaj adulty maju tak 3,5-4cm (bez telsonu a klepietok)
o cene nemam ani sajnu na slovensku nik systematicky ci cielene neodchovava takze ak sa chces dostat ku malym kuskom treba si pockat na nahodny vrh (pravdepodobne importovanej) samicky u nejakeho chovatela
i ked taketo specialitky sa do inzercie ani nedostanu vsetko je to vychytane este ani nezlezu "po kamaratoch alebo po znamostiach"
apropo neviem ci mi nitra vida skor nie ako hej
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Opisthophthalmus boehmi - Kraepelin, 1896
O tomto druhu sa niekedy pise ako o "socialnom" , kazdopadne ja by som to s nim neriskoval a radsej ich mal oddelenych nastalo A druha vec,pokial si nejakych jedincov z niekade donesies,musis brat v uvahu kolko stresovych faktorv na nich vplyvalo pocas celej tej doby,cize je lepsie nechat ich trochu "vydychat" a prve fazy spolubyvania radsej odsledovat...a to plati viacmenej aj pre druhy ako pandinus atd...
Re: Opisthophthalmus boehmi - Kraepelin, 1896
No po tomto zážitku už to budem robiť presne ako hovoríš..nechať ich vydíchať a napríklad ich rozdeliť nech si ako tak na seba zviknú ...díky za radu
Volajte ma Eňo