Babycurus jacksoni (Pocock, 1890)
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, Dudo
- hopko21587
- Dátum registrácie: 21. Januára 2010, 22:15
- hopko21587
- Dátum registrácie: 21. Januára 2010, 22:15
som pocul ze su nachylnejsie na teplotu aj na vlhkost ako vtackare no ja sa snazim im udrzovat teplotu cca22-do 26(podla toho ao kurimethe_zako napísal:Ja som mal...no aj tak posiel. Mal som ho tiez od mala, par mesiacov, ale pri napajacke som ho nepristihol. Takze neviem ci je taka dolezita. Myslim ze ked budes rosit po stenach krabicky, netreba ju.

trpezlivost je prvorada
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
bez misky, mala krabicka, obcas porosit
A bude sa mi darit .... a krmis tak ako papa
To je cela veda ... su to nenarocne zvierata 

michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.

Re: Babycurus jacksoni (Pocock, 1890)
neviete preco dochnu babycurusy po 4 zvleku ked maju optimalne podmienky?pred tyzdnom sa mi zvliekol a dnes bol tuhy a znicoho nic vcera este nahanal cvrcka a dnes je tuhy ;(nepredava niekto nevieme?
Re:
z mojich 3 sa zvliekli zatial dvaja a vejariki maju rovnake, uvidim ked sa zvlecie aj treti, pravdepodobne nebudu vsetci rovnake pohlavie tak ak sa to da podla vejarikov isto napisem, da sa to napriklad aj pri Euscorpius spp. ale tam je lahsie podla jedoveho vackuJacob napísal:chcel som sa spytať ako rozlišujete pohlavie u tohto druhu? viem že sa to da podľa klepietok po zvleku (po 4 zvleku) ale je aj daka ina možnosť okrem tych klepietok?napr. podľa tych vejarikoch (neviem ako to ma spravny nazov) na spodnej strane ako u pandinusoch a heterometrusoch?
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
-
- Dátum registrácie: 1. Marca 2007, 20:58
- Kontaktovať užívateľa:
miso01 napísal:neviete preco dochnu babycurusy po 4 zvleku ked maju optimalne podmienky?pred tyzdnom sa mi zvliekol a dnes bol tuhy a znicoho nic vcera este nahanal cvrcka a dnes je tuhy ;(nepredava niekto nevieme?
Chcípou, hmyz prostě jen tak chcípe. Nevím co ti na to napsat , i pavouci jen tak umřou, kdykoliv, kdekoliv. Nezbývá jen než se nenechat odradit, a začít s novýma jedincema.

Bohuzial je to tak.len to nasere ked do mas od prveho zvleku.este ze to nebol jediny chovaneckurec napísal:miso01 napísal:neviete preco dochnu babycurusy po 4 zvleku ked maju optimalne podmienky?pred tyzdnom sa mi zvliekol a dnes bol tuhy a znicoho nic vcera este nahanal cvrcka a dnes je tuhy ;(nepredava niekto nevieme?
Chcípou, hmyz prostě jen tak chcípe. Nevím co ti na to napsat , i pavouci jen tak umřou, kdykoliv, kdekoliv. Nezbývá jen než se nenechat odradit, a začít s novýma jedincema.

- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Preklep? Inak skorpiony su samozrejme pavukovce.kurec napísal:Chcípou, hmyz prostě jen tak chcípe.
-
- Dátum registrácie: 1. Marca 2007, 20:58
- Kontaktovať užívateľa:
Žádný překlep, ale nevědomost. Radši už tady nikdy nic psát nebuduSceptic napísal:Preklep? Inak skorpiony su samozrejme pavukovce.kurec napísal:Chcípou, hmyz prostě jen tak chcípe.

Radšej napíš, my ťa opravíme a ty už budeš múdrejší 

"The cycle of life and death continues. We will live, they will die."
mam doma 0,0,2 v 2.zv a vsimol som si ze jeden ma vyrazne mohutnejsiu metasomu ako druhy, mohlo by ist o rozdielne pohlavia?
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som si dnes dal 12 ks spolu do jednej krabicky. Maju koru a vela ukrytov.
Tesim sa na prve krmenie
Samozrejme ide o krpce v 1zv 

michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com

Ahoj, chcem sa opýtať ako určím či ide o dospelého jedinca....a ci mi môžte povedať pohlavie, malo by isť o samičku.
Môj Babycurus jacksoni 5. zv.

Môj Babycurus jacksoni 5. zv.

- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
precitaj si pracu od kovarika ktoru som vyvesil na druhej strane topicu 

Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
mne to pripada ako subadult/adult samec .... podľa určovania podľa klepietok 

Takže je to samec, co ma dosť mrzí pretože predávajúci ma uistil, že je to samica...mal by byt adult, keďže je v 5.zv.
hlavne ten kaktus daj dakam do prec 

perlicka zo vcerajsieho krmenia - jedna sa o 2.zv jedinca, pri utoceni na pinzetu vystrekol jed az do vysky 10cm (mozno by dal aj viac keby to nezastavi moj prst), takze vhodna je opatrnost aj pri tomto druhu
+ niekde tu som cital ze skorpion pred zvlekom bodne ale nevypusti jed, neska sa zvliekol

+ niekde tu som cital ze skorpion pred zvlekom bodne ale nevypusti jed, neska sa zvliekol
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
toto nieje pravda to ci je alebo nieje pred zvlekom s tim nema nic spolocneMilan.svk napísal:niekde tu som cital ze skorpion pred zvlekom bodne ale nevypusti jed, neska sa zvliekol
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
fakt krásny škorpion, už o chviľu budem majiteľom 2krpcov v 1.zv
neskor hodim fotky