Chov a odchov, vaše tipy a triky...
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, Dudo
- Matelko
- Dátum registrácie: 14. Októbra 2007, 21:14
- Kontaktovať užívateľa:
Chov a odchov, vaše tipy a triky...
Tak táto téma by sa zaoberala nasledujúcim...
Aký druh chováte, podaril sa vám pri ňom odchov, dobré/zlé skúsenosti z chovu?
(párenie, brezosť samíc, mláďatá, kŕmenie a následný odchov)
Problémy s ktorými ste sa stretli a vyriešili/neviete si dať rady?
Poprípade niečo na čo som zabudol
Dopredu vďaka za vaše znalosti a informácie ( teda ak ste sa o ne podelili
)
Aký druh chováte, podaril sa vám pri ňom odchov, dobré/zlé skúsenosti z chovu?
(párenie, brezosť samíc, mláďatá, kŕmenie a následný odchov)
Problémy s ktorými ste sa stretli a vyriešili/neviete si dať rady?
Poprípade niečo na čo som zabudol

Dopredu vďaka za vaše znalosti a informácie ( teda ak ste sa o ne podelili

- Matelko
- Kontaktovať užívateľa:
Vcelku užitočné všeobecné info:
Dieter Krapf (Würzburg): štíři - I. Morfologie, sexuální dimorfismus a toxicita.
Dieter Krapf (Würzburg): Štíři - II. Rozmnožování, růst a chov.
Je to približne ku koncu strany.
http://www.teraristika.cz/cz/terarista/2_3/36.html
Dieter Krapf (Würzburg): štíři - I. Morfologie, sexuální dimorfismus a toxicita.
Dieter Krapf (Würzburg): Štíři - II. Rozmnožování, růst a chov.
Je to približne ku koncu strany.
http://www.teraristika.cz/cz/terarista/2_3/36.html
Naposledy upravil/-a Matelko v 26. Apríla 2008, 00:38, upravené celkom 1 krát.
- Matelko
- Kontaktovať užívateľa:
Mno také malé ( možno bezvíznamné
) ale pre mňa nepríjemné zistenie je toto: keď sa chystáte kúpiť škorpíkov druhov o ktorých sa hovorí, že majú sociálne správanie atď. ( myslím skupinový chov ) tak kupujte mladé/staré jedince, ktoré boli chované spolu vzhľadom na to, že jedince chované izolovane majú tendeciu skoro vždy byť voči sebe po daní dohromady agresívne a útočné aj napriek dostatku potravy/úkrytov/priestoru/podmienkam.
Ak aj napriek tomuto risknete, a zdanlivo po 2-3 dňoch kľudu medzi vašimi chovancami ich ponecháte spolu už pri nepatrných veľkostných rozdieloch vám môže ostať iba prázdna schránka toho druhého (menšieho) bez polky tela...
Čo zamrzí teda pri drahších druhoch
a vaša predstava spoločného chovu sa rozplynie.
Mne osbne sa to stalo s druhom H. madraspatensis ktorý som vzhľadom na nebezpečné rozbroje ( adulti ) začal chovať oddelene a po dlhšej dobe skúšal dávať spolu, žial posledný pár sa choval kludne a nechal som ho tak.

Ak aj napriek tomuto risknete, a zdanlivo po 2-3 dňoch kľudu medzi vašimi chovancami ich ponecháte spolu už pri nepatrných veľkostných rozdieloch vám môže ostať iba prázdna schránka toho druhého (menšieho) bez polky tela...
Čo zamrzí teda pri drahších druhoch

Mne osbne sa to stalo s druhom H. madraspatensis ktorý som vzhľadom na nebezpečné rozbroje ( adulti ) začal chovať oddelene a po dlhšej dobe skúšal dávať spolu, žial posledný pár sa choval kludne a nechal som ho tak.
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
Áno maš pravdu,aj keď len čiastočnú,neplatí to totiž vždy,niekedy si nažívajú pekne a niekedy by si sa zase divil,ale zvyknu sa zabiť aj súrodenci,ktorým dávaš nažrať každý druhý deň.Bohužial sa škorpíci riadia len pudmi a ktorý im práve skrsne je niekedy nemožné určiť - ludia ktorí to v plnej miere využivaju a "manipuluju" s nimi na to vacsinou doplatia ,100x sa nič nestane,ale 101x uz hej.Prve dni treba pozorovať,ale iste to neni nikdy,už sa to tu par krat pialo.Holt,co už,všetko vyžaduje určitý risk a obetu 

presunul som to sem 

kaco1710 napísal:ahojte .. rozmyslam si rozsirit chov o skorpiony .. potreboval by som vedet nieco o ich chove ... plz dajte daku stranku
Kód: Vybrať všetko
http://www.sweb.cz/marid01/index.html
dospelý samec cyriocosmus leetzi,nepáril..info SS
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
dik odfotil som to tesne pred odchodom do skoly tak uvidim ako to vsetko dopadne a ako a cim ma samicka prekvapi.
skusal niekto alebo ma niekto nejake info o umelej inkubacii lariev skorpikov
viem aj robil som to ze sa maju ponechat na chrbte matky ale skusal niekto ich hned odobrat a dat na vlhku servitku ako L1 al. L2 u pavukov? (len napad)
skusal niekto alebo ma niekto nejake info o umelej inkubacii lariev skorpikov
viem aj robil som to ze sa maju ponechat na chrbte matky ale skusal niekto ich hned odobrat a dat na vlhku servitku ako L1 al. L2 u pavukov? (len napad)
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
vedome nevedome sa to robi pri clankonozcoch a hmyze by nemal byt problem s nejakimi genetickimi defektami
priklad:
dvaja chovatelia si kupia dvoch jedincov z jedneho odchovu. rozne podmienky sposobia to ze samica dospeje skor a pribuzenske krizenie je tu. nehovoriac o p. metallicach
priklad:
dvaja chovatelia si kupia dvoch jedincov z jedneho odchovu. rozne podmienky sposobia to ze samica dospeje skor a pribuzenske krizenie je tu. nehovoriac o p. metallicach
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
mne pri podobnych podmienkach rokMilan.svk napísal:mozem sa opytat ako dlho asi trva kim "porodi" heterometrus? ... parili sa 3.aprila samicka je dnes asi dvojnasobnej velkosti ... a nerad by som ju nechal pri samcekovy keby nahodou dostal chut na male larvy ... teplotu maju od 20-22 stupnov mozno obcas aj trosku viac ci menej
moja samicka H.scaber vytaca abdomen? (nevem ci sa to tak nazyva aj u skorpikov) smerom na lampu aby sa vyhriala, samec to nerobi, moze to znamenat ze je tehotna? okrem ineho by mala byt naparena a je uz dost tlsta - pytam sa preto lebo sa parili na zadnej stene terarka - stretli ste sa stim uz niekto? ale po pravde ani nemali inej moznosti lebo to bol vtom case jediny pevny podklad na ktory sa dostali obaja