Váš najvzácnejší pavúk...
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
prave tie detaily su to, co odlisuje odbornika od laika.PiXeL napísal:Nechytajte sa za slovicka ! , napisal to dobre skoro 3/4 pavukov sa hrabu ked su mlade ... a stavim sa ze ti najdem aj Theraphosu ktora sa zahrabala ... obaja mate pravdu len jeden je detailista a druhy je len tak " vo vseobecnosti "
Razor nehnevaj sa ale en chcem povedat ze ked je pavuk maly tak si mysli ze je zranitrelny a zakopava sa lebo si mysli ze pod zemou mu hrozi menej nebezpecenstva vychoval asi 40 chromatusov do cca 5zv. a viem co to je ... a jasne ze vacsie pavuky ako theraphosy ci phormictopsy neskryvaju ved su velke uz ako 1zv ... tak naco by to robili ?
diplomaticka odpovedbebekexxx napísal:prave tie detaily su to, co odlisuje odbornika od laika.PiXeL napísal:Nechytajte sa za slovicka ! , napisal to dobre skoro 3/4 pavukov sa hrabu ked su mlade ... a stavim sa ze ti najdem aj Theraphosu ktora sa zahrabala ... obaja mate pravdu len jeden je detailista a druhy je len tak " vo vseobecnosti "

Naposledy upravil/-a PiXeL v 27. Júla 2007, 16:00, upravené celkom 1 krát.
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
preco potom v prirode ziju theraphosi v norach niekedy aj viac ako pol metra hlbokych?????????cvabo napísal:Razor nehnevaj sa ale en chcem povedat ze ked je pavuk maly tak si mysli ze je zranitrelny a zakopava sa lebo si mysli ze pod zemou mu hrozi menej nebezpecenstva vychoval asi 40 chromatusov do cca 5zv. a viem co to je ... a jasne ze vacsie pavuky ako theraphosy ci phormictopsy neskryvaju ved su velke uz ako 1zv ... tak naco by to robili ?

- asa_thor
- Dátum registrácie: 12. Marca 2007, 11:08
- Kontaktovať užívateľa:
mal som t.blondi, mala podmineky na to, aby si urobila noru, tak si ju aj urobila, bol to cca 6-7cm v tele jedinecterno napísal:preco potom v prirode ziju theraphosi v norach niekedy aj viac ako pol metra hlbokych?????????cvabo napísal:Razor nehnevaj sa ale en chcem povedat ze ked je pavuk maly tak si mysli ze je zranitrelny a zakopava sa lebo si mysli ze pod zemou mu hrozi menej nebezpecenstva vychoval asi 40 chromatusov do cca 5zv. a viem co to je ... a jasne ze vacsie pavuky ako theraphosy ci phormictopsy neskryvaju ved su velke uz ako 1zv ... tak naco by to robili ?
ano TERNO ma pravdu , v prirode sa hrabu a hrabu ... ak neverite dolozim aj fotodokumentaciu ... tak nepiste nieco co je diskutabilne natolko ako je ...terno napísal:preco potom v prirode ziju theraphosi v norach niekedy aj viac ako pol metra hlbokych?????????cvabo napísal:Razor nehnevaj sa ale en chcem povedat ze ked je pavuk maly tak si mysli ze je zranitrelny a zakopava sa lebo si mysli ze pod zemou mu hrozi menej nebezpecenstva vychoval asi 40 chromatusov do cca 5zv. a viem co to je ... a jasne ze vacsie pavuky ako theraphosy ci phormictopsy neskryvaju ved su velke uz ako 1zv ... tak naco by to robili ?
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
napr. ja chovam od malicka 5 druhov grammostol a ani jedna sa mi nikdy nezahrabala hoci lignocelu mala viac ako dostatok.
Zo skusenosti sa mi zahrabavaju Aphonopelmy (seemanni, caniceps), moderatum a anax nie.
Nhandu - vulpinus, chromatus, carapoensis a coloratovillosum.
Brachypelmy - vsetky okrem auratum atd... ja som toho nazoru ze vsetky sa nezahrabavaju, hoci vsetky sa schovaju ak maju moznost
Zo skusenosti sa mi zahrabavaju Aphonopelmy (seemanni, caniceps), moderatum a anax nie.
Nhandu - vulpinus, chromatus, carapoensis a coloratovillosum.
Brachypelmy - vsetky okrem auratum atd... ja som toho nazoru ze vsetky sa nezahrabavaju, hoci vsetky sa schovaju ak maju moznost
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
ešte chcem dodať, že sa zahrabáva aj Aphonopelma bicoloratum. Pterinochilusy do 7 zv, majú svoje pavucinové zámotky, bud na pode, alebo v nej no do obrovských hlbok nejdú. Od toho 7 zv. už pterinochilusy žijú nad zemou, vo svojich pavučinových zámotkoch.A musím súhlasit s bebekexxxom, pretože tu na fore sa snažíme aby sa iní chovatelia viac naucili, a poučili zo svojich chýb, ktoré veľmi často robia pri chove pavúkov. Vy čo tu píšete na forum ste určite všetci skúsení pavúčiari a poskytnete sem len užitočné info, a nie žiadne táranice. hoci som sem písal blbiny aj ja, ale poučil som sa a snažim sa sem písat len také vety, ktoré môžu neakému chovatelovi pomôcť. Hádky nič neriešia, snažme sa ich preto eliminovať, alebo ich vyriešme s chladnou hlavou.

- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
pavúk si myslí? tomu neak nerozumiem, pavúk sa riadi len svojimi inštinktami, a teraz poviem pravý opak, skrýva sa aj phormictopus aj theraphosa, ale NEZAHRABáVAJú SA ! skyť sa pod list alebo pod kôru je niečo úplne iné ako sa zahrabať do zeme.A nechápem prečo by sa mala teraphosa skrývať ked ide o takého obra. To tvrdenie že sa zahrabáva až pol metra do zeme je smiešne. Tomu neverím, ved taký obor naco by to robil, možno sa skryje do neakej nory pol metrovej no urcite si ju nevyhrabe !cvabo napísal:Razor nehnevaj sa ale en chcem povedat ze ked je pavuk maly tak si mysli ze je zranitrelny a zakopava sa lebo si mysli ze pod zemou mu hrozi menej nebezpecenstva vychoval asi 40 chromatusov do cca 5zv. a viem co to je ... a jasne ze vacsie pavuky ako theraphosy ci phormictopsy neskryvaju ved su velke uz ako 1zv ... tak naco by to robili ?

ja viem a preto sa rozpravam o zahrabavani a nie skryvani !
odkial mas taku hlupost ??? si precitaj nejaku knihu alebo clanok o theraphosach ...A nechápem prečo by sa mala teraphosa skrývať ked ide o takého obra. To tvrdenie že sa zahrabáva až pol metra do zeme je smiešne. Tomu neverím, ved taký obor naco by to robil, možno sa skryje do neakej nory pol metrovej no urcite si ju nevyhrabe !
odporucam viacej mysliet ako pisat. Je jedno aky velky pavuk je! Jednoducho sa mozu zahrabavat, dokonca niekde povazuju tieto pavuky za hrabave !!! A to tvrdenie nie je smiesne. To ze tomu nechces uverit ty neznamena ze je to smiesne... Skus viacej citat ...Razor napísal:pavúk si myslí? tomu neak nerozumiem, pavúk sa riadi len svojimi inštinktami, a teraz poviem pravý opak, skrýva sa aj phormictopus aj theraphosa, ale NEZAHRABáVAJú SA ! skyť sa pod list alebo pod kôru je niečo úplne iné ako sa zahrabať do zeme.A nechápem prečo by sa mala teraphosa skrývať ked ide o takého obra. To tvrdenie že sa zahrabáva až pol metra do zeme je smiešne. Tomu neverím, ved taký obor naco by to robil, možno sa skryje do neakej nory pol metrovej no urcite si ju nevyhrabe !cvabo napísal:Razor nehnevaj sa ale en chcem povedat ze ked je pavuk maly tak si mysli ze je zranitrelny a zakopava sa lebo si mysli ze pod zemou mu hrozi menej nebezpecenstva vychoval asi 40 chromatusov do cca 5zv. a viem co to je ... a jasne ze vacsie pavuky ako theraphosy ci phormictopsy neskryvaju ved su velke uz ako 1zv ... tak naco by to robili ?
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
vetsiu sprostost som na forach necital poriadne dlho...... to ze su theraphosi najvetsie pavuky neznamena ze v prirode nemaju prirodzenych nepriatelov. Ono asi to bude zniest pre teba dost prekvapujucu ale v juznej amerike neziju len pavuky..... A kto tvrdi ze ked zije v nore tak iba preto ze sa skryva pred predatormi????? V prirodzenom prostredi theraphos sa denne teploty pohybuje okolo 40stupnov ale pritom v norach im boli namerane teploty len okolo 25-27stupnov. To je teplota bezna v nasich chovoch tak mozno preto nemaju theraphosi potrebu sa zahrabavat. Netvrdim vsak ze to nerobia pokial sa im na to nevytvotia vhodne podmienky. Robim momentalne jeden maly pokus co sa chovu (a odchovu) thereaphos tyka, o vysledkoch vas potom budem informovat.Razor napísal: pavúk si myslí? tomu neak nerozumiem, pavúk sa riadi len svojimi inštinktami, a teraz poviem pravý opak, skrýva sa aj phormictopus aj theraphosa, ale NEZAHRABáVAJú SA ! skyť sa pod list alebo pod kôru je niečo úplne iné ako sa zahrabať do zeme.A nechápem prečo by sa mala teraphosa skrývať ked ide o takého obra. To tvrdenie že sa zahrabáva až pol metra do zeme je smiešne. Tomu neverím, ved taký obor naco by to robil, možno sa skryje do neakej nory pol metrovej no urcite si ju nevyhrabe !
- 666JonDavis
- Dátum registrácie: 19. Augusta 2007, 15:22