Acanthoscurria natalensis
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
Hi. mám cca 2-3 zv jedinca, má celkom veľkú noru a na lov vychádza v noci, je celkom žravý, kto z vás ho ešte má?
Upozornenie pre vsetkych. Momentalne sa v tejto teme nenachadzaju ziadne info. o pravej Acanthoscurria natalensis. Zhotove fotografie v tejto teme nie su po dodatocnych zisteniach zhodne s tymto druhom.
*Sceptic
Upozornenie pre vsetkych. Momentalne sa v tejto teme nenachadzaju ziadne info. o pravej Acanthoscurria natalensis. Zhotove fotografie v tejto teme nie su po dodatocnych zisteniach zhodne s tymto druhom.
*Sceptic

- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
Tak "A. natalensis" nám dospela, je to samec samozrejme, a na velké prekvapenie to A. natalensis ani nie je, je zaujímavé ako niektorí predajcovia klamú aby viac zarobili. Ale ako sa hovorí cas vsetko ukáze. Samec je druhu N. carapoensis, niekde som tieto 2 druhy este aj porovnával ako sa podobajú a to bol po celý cas jeden a ten istý druh. N. carapoensis preto, lebo dospelý samec nemá vobec tibiálne háky. Pavuk pochadza z Ceska a cesky chovatel to ma neviem odkial... V jednom príspevku sme to so Sceptikom aj rozoberali ze ide určite o fake, tu je dokaz. A neviem kolko takychto falosnych A. natalensis sa v republike este potuluje...
foto samca, zvliekol sa len pred cca 12 hodinami:

foto samca, zvliekol sa len pred cca 12 hodinami:

- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Ako "prekvapenie" je stare uz nieco cez rok a predajcovia o tom myslim, ze vedeli. Ja som ti to povedal lebo som sa uz nemohol pozerat na tvoju doveru v rode Acanthoscurria. Uvidis budes rad ak mas v chove aspon 2 ciste pavuky rodu Acanthoscurria.Razor napísal:Tak "A. natalensis" nám dospela, je to samec samozrejme, a na velké prekvapenie to A. natalensis ani nie je, je zaujímavé ako niektorí predajcovia klamú aby viac zarobili.
Vidim, ze si opat bez nejakeho zvlastneho vysvetlenia hned urcil tohto pavuka ako N. carapoensis. Podla mojich informacii moze ist o nepopisany druh alebo nejaky mix. Tak dufam, ze si ho nechas dozit, pripadne pomozes nejakemu odbornikovy. Hlavne maj rozum a neposkytuj ho na neparenie.Razor napísal: Ale ako sa hovorí cas vsetko ukáze. Samec je druhu N. carapoensis, niekde som tieto 2 druhy este aj porovnával ako sa podobajú a to bol po celý cas jeden a ten istý druh. N. carapoensis preto, lebo dospelý samec nemá vobec tibiálne háky. Pavuk pochadza z Ceska a cesky chovatel to ma neviem odkial...
Jedine co mozes o tom pavuky povedat je, ze sa predbezne moze radit do rodu Nhandu.
Moj skromny nazor je, ze v chove sa nikdy nevyskytovala.Razor napísal:V jednom príspevku sme to so Sceptikom aj rozoberali ze ide určite o fake, tu je dokaz. A neviem kolko takychto falosnych A. natalensis sa v republike este potuluje...
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Acanthoscurria natalensis
Novy opis druhu Acanthoscurria natalensis priniesol rozuzlenie a definitivne mozem potvrdit, ze niektore (ak nie vsetky) pavuky, ktore ste kupili pod nazvom Acanthoscurria natalensis nepatria do tohto druhu.
Acanthoscurria natalensis ma nasledovne synonyma: A. cursor, A. fracta, A. rondoniae, A. chiracantha, A. parahybana. Nemam prehlad, ktore z tychto druhov bolo mozne kupit v CZ alebo u nas. S kludom vsak mozem povedat, ze si k nim dajte otaznik s popisom Theraphosinae sp..
Okrem samotneho opisu je dolezity fakt, ze original Acanthoscurria natalensis ma na tibii (pedipalpe) vybezok (viz foto.). Tento znak vsak nie je spolocny u vsetkych znamych Acanthoscurrii v rode. Medzi dolezite jedinecne znaky v rode patria hlavne umiestenia stridulacnych organov a jeden tibialny vyrastok.

Tento vyrastok patri doposial nepopisanej Acanthoscurrii sp. ale velmi podobny najdete aj u Acanthoscurria natalensis.
Samec: karapax tmavohnedy, lemovany kratkymi nazltlymi chlpkami. Femury kracavych koncatin tmave, zvysok k.k. svetlo hnedy, pokryty kratkym svetlo cervenym ochlpenim. Celkova dlzka 38,2 mm, pricom karapax je dlhy 18,2 mm a siroky 16,8 mm.
Samica: Sfarbenie podobne samcovi, celkova dlzka 51,4 mm pricom dlzka karapaxu je 24,5 mm.
Acanthoscurria natalensis ma nasledovne synonyma: A. cursor, A. fracta, A. rondoniae, A. chiracantha, A. parahybana. Nemam prehlad, ktore z tychto druhov bolo mozne kupit v CZ alebo u nas. S kludom vsak mozem povedat, ze si k nim dajte otaznik s popisom Theraphosinae sp..
Okrem samotneho opisu je dolezity fakt, ze original Acanthoscurria natalensis ma na tibii (pedipalpe) vybezok (viz foto.). Tento znak vsak nie je spolocny u vsetkych znamych Acanthoscurrii v rode. Medzi dolezite jedinecne znaky v rode patria hlavne umiestenia stridulacnych organov a jeden tibialny vyrastok.

Tento vyrastok patri doposial nepopisanej Acanthoscurrii sp. ale velmi podobny najdete aj u Acanthoscurria natalensis.
Samec: karapax tmavohnedy, lemovany kratkymi nazltlymi chlpkami. Femury kracavych koncatin tmave, zvysok k.k. svetlo hnedy, pokryty kratkym svetlo cervenym ochlpenim. Celkova dlzka 38,2 mm, pricom karapax je dlhy 18,2 mm a siroky 16,8 mm.
Samica: Sfarbenie podobne samcovi, celkova dlzka 51,4 mm pricom dlzka karapaxu je 24,5 mm.