Tliltocatl vagans (ex Brachypelma)
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Opat aspon nieco malo o krizeni (zdroj casopis Sklipkan - Pavel Pecina):
Autor clanku paril samicu B. albopilosum so samcom B. vagans. Vsetko sa podarilo ako malo a samica mala kokon so stovkami krizencov.
Citujem:
Jako to u krizencu 1. filialni generace byva, jsou vsichni stejni: zbarvenim pripominaji otce (B. vagans) , ale po matce maji delsi chlpy a ty jsou na nohach, take odstavajici a trochu kudrnate jako u B. albopilosum.
Krizence sa opat pokusil v dospelosti parit. Cista samica B. albopilosum parena samcami krizencov vytvorila kokon, ktory po 3 tyzdnoch odlozila a po otvoreni boli vsetky vajicka neoplodene, zhnite. Autor clanku sa na zaklade pokusu domiena, ze krizence B. albopilosum a B. vagans su sterilne ale dodava, ze jeden pokus nie je statisticky smerodatny.
Autor clanku paril samicu B. albopilosum so samcom B. vagans. Vsetko sa podarilo ako malo a samica mala kokon so stovkami krizencov.
Citujem:
Jako to u krizencu 1. filialni generace byva, jsou vsichni stejni: zbarvenim pripominaji otce (B. vagans) , ale po matce maji delsi chlpy a ty jsou na nohach, take odstavajici a trochu kudrnate jako u B. albopilosum.
Krizence sa opat pokusil v dospelosti parit. Cista samica B. albopilosum parena samcami krizencov vytvorila kokon, ktory po 3 tyzdnoch odlozila a po otvoreni boli vsetky vajicka neoplodene, zhnite. Autor clanku sa na zaklade pokusu domiena, ze krizence B. albopilosum a B. vagans su sterilne ale dodava, ze jeden pokus nie je statisticky smerodatny.
- Zdani
- Dátum registrácie: 1. Decembra 2007, 11:01
- Kontaktovať užívateľa:
no ja neviem. kupoval so to ako 1 zv. a od vtedy sa mi to zvlieklo iba raz. Pred zvlekom to bolo este take bezfarebne. takze neviem.
B. smithi, P. regalis 2x, B. vagans ,
H. maculata , L. parahybana , P. cambridgei , P. murinus sp."usambara", A.geniculata 2x, H.hercules, H.lividum, b.albopilosum, 2x G.rosea, P.irminia, P.striata, P.pederseni, B.auratum, S.calceata, P.imperator
H. maculata , L. parahybana , P. cambridgei , P. murinus sp."usambara", A.geniculata 2x, H.hercules, H.lividum, b.albopilosum, 2x G.rosea, P.irminia, P.striata, P.pederseni, B.auratum, S.calceata, P.imperator
- wladoo
- Dátum registrácie: 12. Januára 2008, 23:06
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mam tiez vagansa dufam ze orginal, ak bude viac casu pridam fotky k diskusii, a Zdani, ten Tvoj urcite nie je 2 zv. moze byt tak 3-4zv. druhy urcite nie, nato je velmi velky.
Btw. keby niekoho zaujimalo tak som pri citani na internete nasiel zaujimavy clanok s este zaujimavejsimi obrazkami, ide o chovanca z krizenia vagans x albopilosum, pripajam link, treba vidiet
:
http://www.tarantulas.ru/tex/nonsens.htm
Btw. keby niekoho zaujimalo tak som pri citani na internete nasiel zaujimavy clanok s este zaujimavejsimi obrazkami, ide o chovanca z krizenia vagans x albopilosum, pripajam link, treba vidiet
http://www.tarantulas.ru/tex/nonsens.htm
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
tak 6zv. B. vagansa
Jedinec už vyfarbený podľa dospelcov. Toto sú tie takzvané prelomové zvleky, kedy sa zmení sfarbenie pavúčika na sfarbenie dospelca. Neplatí to u všetkých druhoch. Pekne to vidieť pri Grammostolách, Lasiodorach, Brachypelmách, Acanthoscurriach...a ostatných väčšinou zemných druhoch. Neplatí to pre podčelad Ischnocolinae. (Cyriocosmus, Metriopelma, Holotlehe, Heterothele...)

U väčšiny sú prelomové zvleky zo 6 do 7zv. Niekedy skôr, inokedy neskôr, záleží to od druhu pavúčika.
Jedinec už vyfarbený podľa dospelcov. Toto sú tie takzvané prelomové zvleky, kedy sa zmení sfarbenie pavúčika na sfarbenie dospelca. Neplatí to u všetkých druhoch. Pekne to vidieť pri Grammostolách, Lasiodorach, Brachypelmách, Acanthoscurriach...a ostatných väčšinou zemných druhoch. Neplatí to pre podčelad Ischnocolinae. (Cyriocosmus, Metriopelma, Holotlehe, Heterothele...)

U väčšiny sú prelomové zvleky zo 6 do 7zv. Niekedy skôr, inokedy neskôr, záleží to od druhu pavúčika.

- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Ehm... opat blabol.Razor napísal:tak 6zv. B. vagansa
Mam rody Cyriocosmus, Metriopelma, Holotlehe viacej kusov - normalne uz teraz v rozpati 4 - 7 zvelku maju sfarbenie dospelych jedincov.
Cyriocosmus, Metriopelma - podcelad: Theraphosinae!
Preboha vsak prelomovy zvlek maju vsetky vtackare. Tie podla teba, ktore nemaju prelomovy zvlek kedy sa vyfarbia?
Tvoj dokaz je par rokov stary, Cyriocosmus patri do Theraphosinae.Razor napísal:nepovedal by som, že Cyriocosmus patrí do podčelade Theraphosinae, tentokrát blaboceš ty.
ups a keby si mi neveril tu je dôkaz...
Keby si len neopisoval zo skript a Kovarika, tak by si mal podstatne aktualnejsie informacie.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Ups to si robil vo photospope. Vzdy sa pustat a pises o tom o com nemas ani ponatie. Mam v plane ti dat nejaky specialny status.
Tvoje znalosti pozostavaju z podobnych ehm nemozme sa cudovat, ze pises taketo prispevky. Materialy z ktorych cerpas su stare a taxomomia dynamicky prechadza vyvojom. Mas to z roku 1995, kniha - Krasavci s chlupatyma nohama - prva verzia, Klatil (alebo nieco podobne). Vsetko to je neplatne teraz je to kopec hluposti.
Ten moj prispevok hore plati. Tvoj je odstrasujuci priklad ako to vo vede nema vyzerat.
Apropo: vobec ti nebolo cudne, ze niektore rody uz neexistuju.
http://sklipkani.cz/polozka/18/Theraphosidae
Tvoje znalosti pozostavaju z podobnych ehm nemozme sa cudovat, ze pises taketo prispevky. Materialy z ktorych cerpas su stare a taxomomia dynamicky prechadza vyvojom. Mas to z roku 1995, kniha - Krasavci s chlupatyma nohama - prva verzia, Klatil (alebo nieco podobne). Vsetko to je neplatne teraz je to kopec hluposti.
Ten moj prispevok hore plati. Tvoj je odstrasujuci priklad ako to vo vede nema vyzerat.
Apropo: vobec ti nebolo cudne, ze niektore rody uz neexistuju.
http://sklipkani.cz/polozka/18/Theraphosidae
Naposledy upravil/-a Sceptic v 24. Januára 2008, 13:45, upravené celkom 1 krát.
- Johny.700
- Dátum registrácie: 11. Decembra 2007, 14:04
- Kontaktovať užívateľa:
ona vylieta hlavne v noci ked ju nevidis..tak to robia moje vsetky vagansky..aj subadult aj prcky..proste im daj cerva,zavri krabicku a za dva dni vyber..urcite sa napapa dosytosti..horible napísal:moja vagans je v 2. zv. ale neako nechce vyliezat s diery chcem mu dat nazrat tak som dal cerva na polovicku dal som mu ho k diere a orosil som mu krabicku a dal pod svetlo.myslite ze vyjde.lebo malo kedy ho je vydiet vonku a ked sa tam pozriem hned zalezie
- Zdani
- Kontaktovať užívateľa:
Mas namysli pozostatky z cerva ktoreho zozrala? Lebo ak ano tak by najlepsie bolo ich vybrat pre pripad ze by zacali plesniet. 
- Zdani
- Kontaktovať užívateľa:
Vsak uvidis moznoze si ich sam vynesie von. a ked v nore nieje prilis vlhko a mas tam dobre vetranie tak moznoze ani pliesen by sa nmala spravit.