Tliltocatl vagans (ex Brachypelma)

Diskusia viazaná na konkrétne druhy vtáčkarov

Moderátori: Sceptic, bebekexxx

Užívateľov profilový obrázok
Sceptic
Administrátor stránky
Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Sceptic » 17. Januára 2008, 20:39

Opat aspon nieco malo o krizeni (zdroj casopis Sklipkan - Pavel Pecina):

Autor clanku paril samicu B. albopilosum so samcom B. vagans. Vsetko sa podarilo ako malo a samica mala kokon so stovkami krizencov.

Citujem:
Jako to u krizencu 1. filialni generace byva, jsou vsichni stejni: zbarvenim pripominaji otce (B. vagans) , ale po matce maji delsi chlpy a ty jsou na nohach, take odstavajici a trochu kudrnate jako u B. albopilosum.

Krizence sa opat pokusil v dospelosti parit. Cista samica B. albopilosum parena samcami krizencov vytvorila kokon, ktory po 3 tyzdnoch odlozila a po otvoreni boli vsetky vajicka neoplodene, zhnite. Autor clanku sa na zaklade pokusu domiena, ze krizence B. albopilosum a B. vagans su sterilne ale dodava, ze jeden pokus nie je statisticky smerodatny.

PiXeL
Dátum registrácie: 6. Júla 2007, 21:35

Príspevok od užívateľa PiXeL » 17. Januára 2008, 21:29

moja adult samica. Prvy pavuk ktoreho som si zakupil za 200 Sk priblizne v roku 1998 - 99.

Obrázok

Obrázok

dnes sa o neho stara moj otec :)

Zdani
Dátum registrácie: 1. Decembra 2007, 11:01
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdani » 20. Januára 2008, 12:53

No a tu je moj B.vagans v 2zv.
Obrázok
B. smithi, P. regalis 2x, B. vagans ,
H. maculata , L. parahybana , P. cambridgei , P. murinus sp."usambara", A.geniculata 2x, H.hercules, H.lividum, b.albopilosum, 2x G.rosea, P.irminia, P.striata, P.pederseni, B.auratum, S.calceata, P.imperator

Razor
Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 20. Januára 2008, 13:53

toto 2zv. určite neni však je už vidieť známky vyfarbovania. Si si istý že 2zv.? Ja by som povedal kludne 4.zv
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Zdani
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdani » 20. Januára 2008, 14:23

no ja neviem. kupoval so to ako 1 zv. a od vtedy sa mi to zvlieklo iba raz. Pred zvlekom to bolo este take bezfarebne. takze neviem.
H. maculata , L. parahybana , P. cambridgei , P. murinus sp."usambara", A.geniculata 2x, H.hercules, H.lividum, b.albopilosum, 2x G.rosea, P.irminia, P.striata, P.pederseni, B.auratum, S.calceata, P.imperator

wladoo
Dátum registrácie: 12. Januára 2008, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladoo » 20. Januára 2008, 17:18

Ja mam tiez vagansa dufam ze orginal, ak bude viac casu pridam fotky k diskusii, a Zdani, ten Tvoj urcite nie je 2 zv. moze byt tak 3-4zv. druhy urcite nie, nato je velmi velky.

Btw. keby niekoho zaujimalo tak som pri citani na internete nasiel zaujimavy clanok s este zaujimavejsimi obrazkami, ide o chovanca z krizenia vagans x albopilosum, pripajam link, treba vidiet :shock: :

http://www.tarantulas.ru/tex/nonsens.htm

Zdani
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdani » 20. Januára 2008, 17:26

ok. takze by to mohol byt taky 4zv. ako vravite?

wladoo
Dátum registrácie: 12. Januára 2008, 23:06
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wladoo » 20. Januára 2008, 17:32

Zdani napísal:ok. takze by to mohol byt taky 4zv. ako vravite?
Z vlastnych skusenosti mozem povedat, ze skor ako ten 2zv.

Zdani
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdani » 20. Januára 2008, 17:34

ok dakujem za pomoc. :)

Razor
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 22. Januára 2008, 12:16

tak 6zv. B. vagansa
Jedinec už vyfarbený podľa dospelcov. Toto sú tie takzvané prelomové zvleky, kedy sa zmení sfarbenie pavúčika na sfarbenie dospelca. Neplatí to u všetkých druhoch. Pekne to vidieť pri Grammostolách, Lasiodorach, Brachypelmách, Acanthoscurriach...a ostatných väčšinou zemných druhoch. Neplatí to pre podčelad Ischnocolinae. (Cyriocosmus, Metriopelma, Holotlehe, Heterothele...)
Obrázok
U väčšiny sú prelomové zvleky zo 6 do 7zv. Niekedy skôr, inokedy neskôr, záleží to od druhu pavúčika.
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Sceptic
Administrátor stránky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Sceptic » 22. Januára 2008, 12:38

Razor napísal:tak 6zv. B. vagansa
Jedinec už vyfarbený podľa dospelcov. Toto sú tie takzvané prelomové zvleky, kedy sa zmení sfarbenie pavúčika na sfarbenie dospelca. Neplatí to u všetkých druhoch. Pekne to vidieť pri Grammostolách, Lasiodorach, Brachypelmách, Acanthoscurriach...a ostatných väčšinou zemných druhoch. Neplatí to pre podčelad Ischnocolinae. (Cyriocosmus, Metriopelma, Holotlehe, Heterothele...)
Ehm... opat blabol.

Mam rody Cyriocosmus, Metriopelma, Holotlehe viacej kusov - normalne uz teraz v rozpati 4 - 7 zvelku maju sfarbenie dospelych jedincov.

Cyriocosmus, Metriopelma - podcelad: Theraphosinae!

Preboha vsak prelomovy zvlek maju vsetky vtackare. Tie podla teba, ktore nemaju prelomovy zvlek kedy sa vyfarbia?

Razor
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 22. Januára 2008, 12:45

nepovedal by som, že Cyriocosmus patrí do podčelade Theraphosinae, tentokrát blaboceš ty.
ups a keby si mi neveril tu je dôkaz...
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Raqua
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 4. Októbra 2006, 11:26

Príspevok od užívateľa Raqua » 22. Januára 2008, 13:02

Razor napísal:nepovedal by som, že Cyriocosmus patrí do podčelade Theraphosinae, tentokrát blaboceš ty.
ups a keby si mi neveril tu je dôkaz...
Tvoj dokaz je par rokov stary, Cyriocosmus patri do Theraphosinae.
Keby si len neopisoval zo skript a Kovarika, tak by si mal podstatne aktualnejsie informacie.
ROZPREDAJ CHOVU: http://www.lasiodora.sk/index.php?ad_id=657

Nepiste mi sukromnu spravu, ale email.

Razor
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 22. Januára 2008, 13:05

tak sory hoši, nemám info o novom zatriedovaní do podčeladí
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Sceptic
Administrátor stránky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Sceptic » 22. Januára 2008, 13:09

Ups to si robil vo photospope. Vzdy sa pustat a pises o tom o com nemas ani ponatie. Mam v plane ti dat nejaky specialny status.

Tvoje znalosti pozostavaju z podobnych ehm nemozme sa cudovat, ze pises taketo prispevky. Materialy z ktorych cerpas su stare a taxomomia dynamicky prechadza vyvojom. Mas to z roku 1995, kniha - Krasavci s chlupatyma nohama - prva verzia, Klatil (alebo nieco podobne). Vsetko to je neplatne teraz je to kopec hluposti.

Ten moj prispevok hore plati. Tvoj je odstrasujuci priklad ako to vo vede nema vyzerat.

Apropo: vobec ti nebolo cudne, ze niektore rody uz neexistuju.

http://sklipkani.cz/polozka/18/Theraphosidae
Naposledy upravil/-a Sceptic v 24. Januára 2008, 13:45, upravené celkom 1 krát.

Lykantrop
Dátum registrácie: 7. Januára 2008, 10:46

Príspevok od užívateľa Lykantrop » 24. Januára 2008, 13:38

moja vaganska ma na chlpkoch noh a abdomenu pozachytavane take kusky pavuciny...doteraz to nikdy nemala...
je s nou nieco???
:cry:

Razor
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 24. Januára 2008, 14:07

Lykantrop napísal:moja vaganska ma na chlpkoch noh a abdomenu pozachytavane take kusky pavuciny...doteraz to nikdy nemala...
je s nou nieco???
:cry:
nebude to náhodou pleseň? daj foto zistíme...Ked pleseň, okamžite pavúka do suchšieho prostredia a tiež teplou vodou na ušnej tyčinke mu to očisti.
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Lykantrop
Dátum registrácie: 7. Januára 2008, 10:46

Príspevok od užívateľa Lykantrop » 24. Januára 2008, 14:13

nie nie..plesen to urcite nieje...je vidno ze su to pavuciny...skusal som mu ich jemne scesat stetcom.ciastocne to islo ale stresovalo ho to...
chcel som skor vediet ci to nieje nejake zamenie ze nieje v poriadku alebo nieco take,kedze si to neocisti sam

Razor
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 24. Januára 2008, 20:09

B. vagans je poriadny nebojácny žrút. Chcete dôkaz? Tu ho máte:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

horible
Dátum registrácie: 17. Októbra 2007, 00:23

Príspevok od užívateľa horible » 8. Februára 2008, 21:07

moja vagans je v 2. zv. ale neako nechce vyliezat s diery chcem mu dat nazrat tak som dal cerva na polovicku dal som mu ho k diere a orosil som mu krabicku a dal pod svetlo.myslite ze vyjde.lebo malo kedy ho je vydiet vonku a ked sa tam pozriem hned zalezie :(

Johny.700
Dátum registrácie: 11. Decembra 2007, 14:04
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Johny.700 » 9. Februára 2008, 08:38

horible napísal:moja vagans je v 2. zv. ale neako nechce vyliezat s diery chcem mu dat nazrat tak som dal cerva na polovicku dal som mu ho k diere a orosil som mu krabicku a dal pod svetlo.myslite ze vyjde.lebo malo kedy ho je vydiet vonku a ked sa tam pozriem hned zalezie :(
ona vylieta hlavne v noci ked ju nevidis..tak to robia moje vsetky vagansky..aj subadult aj prcky..proste im daj cerva,zavri krabicku a za dva dni vyber..urcite sa napapa dosytosti..

horible

Príspevok od užívateľa horible » 10. Februára 2008, 21:53

uz je to ok vychadza vonku ale ked sa pozriem do krabicky furt zalezie svina.ale problem je ze sa zvliekla a zvlecku ma v nore aj cerva ktoreho zozrala tam nechal to vadi?

Zdani
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdani » 10. Februára 2008, 23:10

Mas namysli pozostatky z cerva ktoreho zozrala? Lebo ak ano tak by najlepsie bolo ich vybrat pre pripad ze by zacali plesniet. ;)

horible

Príspevok od užívateľa horible » 12. Februára 2008, 15:55

Mas namysli pozostatky z cerva ktoreho zozrala? Lebo ak ano tak by najlepsie bolo ich vybrat pre pripad ze by zacali plesniet.
ano ale on to ma v nore a nechcem mu ju velmi rozbit aj zvlkecku tam asi ma lebo vonku ju nieje vidiet

Zdani
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Zdani » 12. Februára 2008, 15:58

Vsak uvidis moznoze si ich sam vynesie von. a ked v nore nieje prilis vlhko a mas tam dobre vetranie tak moznoze ani pliesen by sa nmala spravit.

Napísať odpoveď