Pterinochilus lugardi
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
-
- Dátum registrácie: 1. Marca 2007, 20:58
- Kontaktovať užívateľa:
Pterinochilus lugardi
Nevím jak na slovensku , ale v česku k sehnání je... . Jaké jsou vaše zkušenosti?
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
na Slovensku ich je dost teda samic ale skus zohnat samca za toho by som ti bol nesmierne povdacny. Kupil som 10ks neurcenych jedincov v cca 8-9zvl a postupne sa mi vsetky zvliekaju a zatial su vsetko samice....
Inak je to podla najkrajsi pterinochylus vobec....
http://www.theraphosidae.szm.sk/druhy_pte_lug.htm
Inak je to podla najkrajsi pterinochylus vobec....
http://www.theraphosidae.szm.sk/druhy_pte_lug.htm
- Gergej
- Dátum registrácie: 15. Marca 2009, 15:25
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Pterinochilus lugardi
Pozerám že nejak málo chovaný druh.....
Nedávno som obdržal 5.zvlekového jedinca a náramne sa mu teším!!
Nedávno som obdržal 5.zvlekového jedinca a náramne sa mu teším!!
Hey hou, let´s go!!!
-
- Kontaktovať užívateľa:
u nás za 300kč adult samice. 50kč/1sv. Mám dvě samice v chovu, u jedné možná kokon
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
mne sa odchov podaril...
teraz je samica zase tučná--> žeby zase kokón??
teraz je samica zase tučná--> žeby zase kokón??
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
ja si zase myslim ze P. lugardi je odolny druh a znesie takmer vsetko, aj od pana co som ich kupoval mi bolo povedane ze sa nemusim trapit tym ze im zcasu nacas prevlhcim substrat, a taktiez sa bezproblemov zvliekaju na uplne suchom substrate pri teplote okolo 28°C
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
Tieto prcky su podla mna najkrajsie pavuky vobec
Mam momentalne 6 kusov, no tento druhy si u mna velmy rad trha koncatiny. Jeden vzdy tak nestastastne vliezol rovno pod viko a dalsie uz bez noh prisli
Inak perfektne zeruce, nenarocne a atraktivne pavuky. Najstarsie mam asi v 7mom zvleku tak o agresivite ani neviem. Su tiez velmy rychle.
Tesim sa ked mi dospeju urcite chcem viac samiciek
Mam momentalne 6 kusov, no tento druhy si u mna velmy rad trha koncatiny. Jeden vzdy tak nestastastne vliezol rovno pod viko a dalsie uz bez noh prisli
Inak perfektne zeruce, nenarocne a atraktivne pavuky. Najstarsie mam asi v 7mom zvleku tak o agresivite ani neviem. Su tiez velmy rychle.
-
- Kontaktovať užívateľa:
the_zako napísal:Tieto prcky su podla mna najkrajsie pavuky vobec
Samicek můžeš mít kolik chceš, ale samec, je problém.
- simon
- Dátum registrácie: 20. Decembra 2008, 16:47
- Kontaktovať užívateľa:
Prečo je vobec málo samcov z tohto druhu? Ja mam tiež 4 kusy tohto druhu, ale su to este 4-5 zvlekové prcky, tak neviem co z nich bude. Nebýva to náhodou tak, že vacsie percento z kokonu su samci a nieco malo su samice? Niekde som to tu cital, ale bolo to ozaj dávno a neviem ci je to ozaj pravda...
tak stych 20 co som mal doma a plus viem minimalne este o dvoch odchovoch ... by bol zazrak keby bola nudza o samce
0,1 H. longipes 9.zv 25e 0,1 H. maculata 9.zv 20e 1,1 H. hercules 8.zv/ adult 25e 0,1 Ch. fimbriatus 9.zv 20e 0,1 L. violaceopes 6. zv 35e Ceratophrys cranwelli cca 6cm 30e B. albopilosa 5.zv, boehmei 4.a6.zv, emilia 4zv, klaasi 2.a3.zv, smithy 5.a6.zv po 2ks 30e splou 0,0,4 P. lugardi 6.z 20e PM
Ja kym som zohnal svojho prveho lugardiho, nikde v ponuke som mladata nevidel. Len urcene samice (importy?). Az par mesiacov nato som zahliadol nejaky odchov v cechach a potom aj u nas. Treba pockat kym nam to teraz podospieva a samcov bude habadej...
- Gergej
- Dátum registrácie: 15. Marca 2009, 15:25
- Kontaktovať užívateľa:
Čerstvo zvlečený lugardy. 6.zvlekov.
Už teraz je veľmi rýchly, ešte síce namňa nezaútočil, vždy sa len skryl do pavučinovej nory.
Podmienky má rovnaké ako pri murinusovi, len trochu vlhšie prostredie a vlhčím len jedno miesto.
Už teraz je veľmi rýchly, ešte síce namňa nezaútočil, vždy sa len skryl do pavučinovej nory.
Podmienky má rovnaké ako pri murinusovi, len trochu vlhšie prostredie a vlhčím len jedno miesto.
Hey hou, let´s go!!!
Kym su mlade maju farbu tak do hneda, v ktorom zvleku sa zacinaju "zosivovat"?
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
máme ďalší kokón
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
the zako - od 4. zv su uz skor do zlta, od 5. zv su uz svetlejsie, a 6. zv typujem ze to bude dost markantne, aj ked mne sa lugardi javia skor stale take zltobiele nez ako sive
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Totálny magor, aspoň ten jeden kus čo mám proste "dostihová kobyla" "usain bolt" čo len chcete, cvrčka chytá ešte vo vzduchu, agresívny zatial nieje ale jeho životaschopnosť je neskutočná, chovám ho v podstate na suchu vodu mu tam streknem hlavne kôli tomu aby sa napil. Fakt sa teším na prekladanie, asi sa poobzerám po nejakom vypustenom bazéne pretože vaňu dá za sekundu a to je ešte len cca 7.zvlek. Ináč mi robí radosť.
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
"len" siedmy zvlek môže byť kľudne subadult samecmetalkohol napísal:a to je ešte len cca 7.zvlek.
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Sa tešíš čo? neviem to naisto, lebo na cca mesiac a pol dva zaliezol/la a keď som ho videl po tom čase tak bol nárast vo veľkosti podstatný čiže mohol dať jeden zvlek ale aj dva, zvlečky nechal v hniezde.
FB: Michal Rybo Rybák
- simon
- Dátum registrácie: 20. Decembra 2008, 16:47
- Kontaktovať užívateľa:
Mám zaujímavú skúsenosť s mojou 8.-9. zvlekovou samicou. Dnes som ju kŕmil (abdomen má na prasknutie už asi 2 mesiace), ale na svrčka reagovala skôr ako na samca ako na potravu. Trošku poklopkala a zdvihla 2 predné páry končatín a čakala, vôbec neútočila (obranný postoj to nebol, ten poznám ). Aj naposledy keď som ju kŕmil, bolo to podobné a svrčka zožrala, až keď som jej ho strčil pomaly až do "úst". Máte aj vy podobné skúsenosti???
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Cast stridulacneho aparatu typickeho pre cely rod Pterinochilus.
Spermateka (fotografiu sa budem snazit casom vymenit).