Milan.svk
Moderátor: Sceptic
hehe zozente mi niekoho kto mi povi co je to za konika kludne vam to aj poslem domov zive ci mrtve
... ja to mam v knizke tu je obrazok (tu knizku mam od malicka
) - ja som tiez choval sarancata a viem ze vyzeraju inak, hlavne su farebnejsie

matus- mozes
trogar- hej asi si pojdem zopar chytit a vychovat do dospelosti, a uvidim pak co to je
a to iste spravim aj stim konikom 

matus- mozes
trogar- hej asi si pojdem zopar chytit a vychovat do dospelosti, a uvidim pak co to je
hehe nasiel som to ... je to Štetinavec trnkový (Orgyia recens) - raz som ho aj videl na zivo dospeleho je to celkom pekny motyl, samicka ma zakrpatene kridla a nevie lietat, samceka najdes na googli ... az si ju chces vychovat husenica zerie najme trnky, ale mozes jej das snad hocicoM4tuSh napísal:No tak po súhlasedávam sem foto
![]()
Čo je to zač?
- nechytaj ju holimi rukami, chlpky husenic maju vecinou rovnaky ucinok ako chlpky pavukov, a co sa tyka mna tak ten ucinok je omnoho horsi, prejavy sa asi do hodiny a svrbi az do vecera, umyt sa to neda
nejako sa ma mi rozbehli pavuky a zacali sa hromadne zvliekat cez noc 
H. hercules 1 - 14.8. blizko polnoci do 4.teho zvleku
H. maculata - 14.8. v priebehu dna do 6. teho zvleku
G. rosea - 15.8. oklo polnoci si lahla a rano o siestej uz bola zvlecena (moc toho nenaspim tak mam prehlad
) - zvlecka vyzera v pohode tak pozrem co je vlastne zac
samicka H. scaber radiklane upravuje terarko ( dvihla polku kvetinaca, vsade kope nory, pritom vlhko ma dobre) typuje ze asi bude rodit ( preto ani nemam moc substratu keby sa drobci zakopu)
H. hercules 1 - 14.8. blizko polnoci do 4.teho zvleku
H. maculata - 14.8. v priebehu dna do 6. teho zvleku
G. rosea - 15.8. oklo polnoci si lahla a rano o siestej uz bola zvlecena (moc toho nenaspim tak mam prehlad
samicka H. scaber radiklane upravuje terarko ( dvihla polku kvetinaca, vsade kope nory, pritom vlhko ma dobre) typuje ze asi bude rodit ( preto ani nemam moc substratu keby sa drobci zakopu)
G. rossea je samcek (zas) ale myslim ze moze byt aj vo vyzsom ako v piatom zvleku ma uz cez 2cm v tele a teraz podrastla menej ako zviknu ine pavuky
H. hercule ... maly svinak roztrhol zvlecku tam akurat kde nemusel, takze cakam dalej
- ale nato ze je taky maly a den po zvleku sa neboji postavit do obranneho, ale pak si to rozmyslel a zaliezol - ale zvlastne sa zvliekal ... zapriadol si jeden vchod do nory (ma ich asi 5 okolo celej skatulky) tam sa zvliekol a zvlecku natlacil do diery hned vedla a do tretej vosie a tam odpocival 
H. hercule ... maly svinak roztrhol zvlecku tam akurat kde nemusel, takze cakam dalej
- Jednasest
- Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
- Kontaktovať užívateľa:
jj, sa neviem dockat kedy bude moja velka 
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
ja niekedy hodim cambridgeovi a ani nepadne na zem cvrcokMilan.svk napísal:ja milujem krmit geniculatu![]()
- skoda ze nemam video ale opisat sa to da lahko, otvoril som terarko, hodil cvrcka, cvrcek padol na zem a uz aj bolo ponomhej a geniculata uz utekala za cvrkom co behal v terarku vedla ... nenazrana je
vcera (3.9.) sa mi zvliekol H: hercules c.2 do 4. zvleku, asi je to samica, dockam az bude vo vyzsom zvleku :/
do chovu mi pribudli larvy chrobakov -
Xylotrupes gilleti l3
Eudicella gralli umbrovittata l3
Eudicella colmanti l1
Mecynorhina ugandensis l3
- vsetky po dva kusy, ja vim ze to neni vela ale pre moje potreby to staci
do chovu mi pribudli larvy chrobakov -
Xylotrupes gilleti l3
Eudicella gralli umbrovittata l3
Eudicella colmanti l1
Mecynorhina ugandensis l3
- vsetky po dva kusy, ja vim ze to neni vela ale pre moje potreby to staci
dnes mi prisli novi kamarati
Poecilotheria ornata v 2. zv
Haplopelma albostriatum v 2.zv
Cyclosternum fasciatum v 2.zv - haha je riadne malinky, ona sa strati aj vo filmovke
- rad by som tie pavuky premiestnil niekam kde na ne budem videt ale nemozem, bohuzial mam zalepene jedno oko a mal som probel ich len skontrolovat, a vyzera to tak ze zajtra budem mat zalepene obe
takze to odkladam na dobu neurcitu, nerad by som hladal nejake toxikany po izbe, a cyclosternum ma asi 6mm znohami takze toho by som uz aj tak nenasiel 
Poecilotheria ornata v 2. zv
Haplopelma albostriatum v 2.zv
Cyclosternum fasciatum v 2.zv - haha je riadne malinky, ona sa strati aj vo filmovke
- rad by som tie pavuky premiestnil niekam kde na ne budem videt ale nemozem, bohuzial mam zalepene jedno oko a mal som probel ich len skontrolovat, a vyzera to tak ze zajtra budem mat zalepene obe
prave som zazil najadrenalinovejsi zazitok co sa tyka pavukov, ako som prekladal 1,5cm v tele H. herculesa tak mi vyliezol na skatulku, a par krat sa mi podarilo mu uhnut ale nakoniec mi zliezol na ruku
ale odtade uz pohode odcupital do novej skatulky ... este ma cakaju dve poecky tak dufam ze to prezijem v zdravi 
opakujem ze momentalne vidim len na jedno oko
opakujem ze momentalne vidim len na jedno oko
- zaciatocnik
- Dátum registrácie: 14. Marca 2010, 14:31
tak si to nechaj na inokedy 

moja skupina ktorá je zameraná čisto len na Poecilotherie .
http://www.facebook.com/groups/115582828528632/
takze to pisem sem
- v piatok by mi mali prist z ceska 1 zvlekove Pterynochilusi lugardi,
ak ma niekto zaujem tak nech mi napise sukromnu spravu, cenu vidim na 2-4e, na predaj bude cca. 15kusov, priniest ich mozem na burzy v trnave, nitre a prievidzi, mozno aj inde
- vimena za ine pavuky je tiez mozna
- v piatok by mi mali prist z ceska 1 zvlekove Pterynochilusi lugardi,
ak ma niekto zaujem tak nech mi napise sukromnu spravu, cenu vidim na 2-4e, na predaj bude cca. 15kusov, priniest ich mozem na burzy v trnave, nitre a prievidzi, mozno aj inde
- vimena za ine pavuky je tiez mozna
takze aktualizacia chovu 
pavuci
Acanthoscurria geniculata 0,1
Brachypelma vagans 0,1
Brachypelma boehmei 4.zv
Brachypelma smithi 3.zv 2x
Ceratogyrus darlingi 4.zv 1,0
Cyclosternum fasciatum 3.zv
Chylobrachis fimbriatus 4.zv
Eucratoscelus pachypus 1,5cm v tele asi 5.zv 1,0?
Grammostola rosea asi 1,0 5.zv
Haplopelma albostriatum 3.zv
Haplopelma lividum 1,1 adult
Heteroscodra maculata 7.zv 0,1
Hysterocrates hercules 6.zv 2,0
Lasiodora parahybana 0,1 cca. 4,5cm v tele
Lasidora parahybana 3.zv
Poecilotheria ornata 3.zv
Poecilotheria pederseni 5.zv 1,0
Poecilotheria striata 1,1 6. a 8.zv
Psalmopoeus irminia 1,0 adult
Pterinochilus lugardi 2.zv 8x
Pterinochilus murinus usambara 2.zv 2x, 3.zv 1x
Selenocosmia javanensis 7.zv
Stromatopelma calceata 8.zv 0,1
skorpionci
Euscorpius sp. 2,2 1-2cm v tele
Heterometrus scaber 1,1
babycurus jacksoni 1.zv 3x
pavuci
Acanthoscurria geniculata 0,1
Brachypelma vagans 0,1
Brachypelma boehmei 4.zv
Brachypelma smithi 3.zv 2x
Ceratogyrus darlingi 4.zv 1,0
Cyclosternum fasciatum 3.zv
Chylobrachis fimbriatus 4.zv
Eucratoscelus pachypus 1,5cm v tele asi 5.zv 1,0?
Grammostola rosea asi 1,0 5.zv
Haplopelma albostriatum 3.zv
Haplopelma lividum 1,1 adult
Heteroscodra maculata 7.zv 0,1
Hysterocrates hercules 6.zv 2,0
Lasiodora parahybana 0,1 cca. 4,5cm v tele
Lasidora parahybana 3.zv
Poecilotheria ornata 3.zv
Poecilotheria pederseni 5.zv 1,0
Poecilotheria striata 1,1 6. a 8.zv
Psalmopoeus irminia 1,0 adult
Pterinochilus lugardi 2.zv 8x
Pterinochilus murinus usambara 2.zv 2x, 3.zv 1x
Selenocosmia javanensis 7.zv
Stromatopelma calceata 8.zv 0,1
skorpionci
Euscorpius sp. 2,2 1-2cm v tele
Heterometrus scaber 1,1
babycurus jacksoni 1.zv 3x
Naposledy upravil/-a Milan.svk v 14. Januára 2011, 14:27, upravené celkom 21 krát.