Parazity, Nematody
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
-
- Dátum registrácie: 18. Februára 2007, 16:10
- Kontaktovať užívateľa:
Parazity, Nematody
existuje nejaky prostriedok na vyhubenie parazitov ktory neriskuje zdravie pavuka...mozem pouzit dezinfekcne prostriedky urcene pre cloveka?
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
kupoval si uz nejake zvierat z odchutu. Garantujem ti ze kazde jedno ma na sebe parazity dovezene z prirody. Vetsina skorpionov ponukanych u nas pochadza prave z odchytu. Takze to vobec nie je o "hygiene". Pravdepodobne ide o roztoce ktore pokial nie su drave a nejak zvlast sa nepremnozia neublizia skorpionom vobec. Ja osobne som odporca co sa tyka pouzivania akychkolvek chem. pripravkov pri pavukoch a aj skorpionoch. Celkom sa mi osvecilo s odchytovych zvierat tieto parazity odstranovat jemnym stetcom nad miskou s vodou. Chce to ale trosku praxe s chytanim zvierat. Najlepsie sa tychto parazitov zbavis tak ze si odsledujes cas kedy sa zvlieka a rychlo odstranis zvlecku z teraria.Razor napísal: lopo a čo takto vymeniť celý podklad a v neakej krabičke ponatierať škorpiona etanolom ako ti radia. Tie tvory by škorpionovy nemali ubližit, ale podla mna chyba bude v tebe, dbaj na väčšiu hygienu !
nechcem zakladat novu temu tak to pridam tu:)...Dnes ked som rosil smihti tak som si vsimol ze v napajacke (vrchnaciku) ako tam ma vodu tak tam plavu nejake male organyzmi...asi pol milimetra mozu bat dve boli vacssie a take klbko malych.Vydel som to volnym okom a plavalo to normalne co to moze byt???
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
Lasiodora parahybana 13 zvl
Acanthoscuria geniculata 6 zvl
murinus 7 zvl
Stromatopelma calceatum 2zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
Mozno neake podne zivocichy, neviem ci su nebezpecne pre pavucika ...., ale vymenil by som vodu.
Otazka: Nie je to nasledkom toho, ze si nemenil vodu dost casto za cerstvu ?
Otazka: Nie je to nasledkom toho, ze si nemenil vodu dost casto za cerstvu ?
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
boze tu hrubku si nevsimajte:D...organizmi s makkym I:D....som cel dat:)AA da sa to povedat tak ze som to nevyberal voda tam bola stale asi dva tri tyzdne to ma.Ale stale ked ubudlo z vody tak som doplnil novu.Akurat som to nevymil.Moze to byt preto?Ja to dnes vycistim:)len tie male organizmi ma zaujimaju ze co to moze byt:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
nie substrat bol klasicky v sacku pred danim do nadoby.Tvar to ma podlhovasty nieco ako maly cervik ale zda sa mi ze na konci to ma dve male tikadla neviem nemam mikroskop:(.tu prikladam len take nejake fotky aspon je to robene 3.2 MPx fotakom....
no a tie male su take svetlejsie v klbku okolo seba...a tie vacssie plavali po kraji:)
no a tie male su take svetlejsie v klbku okolo seba...a tie vacssie plavali po kraji:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
Dost to pripomina pavucie vykaly ...,
ja som to dnes vyplachol a napaajacku som dal prec zatial ved rosim jej v pohodicke.Len som myslel ze to je nejaky parazit ktory moze nieco sposobit a tak.A ako sa zbavim takeho parazita zo substratu?treba ho vymocit pred?ci ako to?...lebo naozaj by som ich tam nechcel mat:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
co mam jedno zdvojene terarko,tak v jednom mam velku vlhkost a tam mam tiez take parazity,biele malinke ani neviem co to je,no a v druhom mam substrat komplet suchy a tam nie su..pokusal som sa ich zbavit,tak som komplet vycistil to jedno terarko,vydezinfikoval,ale ked som tam dal nanovo substrat a navlhcil,tak do 3 dni boli spat...zrejme "prezivaju" v suchom substrate vedla,a cez strbiny nedokonale zlepeneho predelovacieho skla prechadzaju spat,ked zistia ze tam je vlhkost..cize ak mas na mysli tie iste parazity,tak je dost problem sa ich zbavit
Avicularia versicolor 0,1 | Brachypelma smithi 1,0 | Heteroscodra maculata 0,1 | Poecilotheria ornata 1,0 | Ceratogyrus darlingi | Ephebopus cyanognathus
no ked pavukovy neublizia ako je hore spomenute tak hadam sa nic nestanee....ale ja som ich videl len v napajacke:)na substrate je cisto:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Obcas mi to na fore pride ako boj s veternymi mlynmi. Nabuduce ti bude kvoli tvojej blbosti v terarku plavat par endoparazitov a smiech prejde.
1. vyhod tu plastovu nadobu a kup si za par supov novu
2. substrat upec alebo vyvar nad 100 stupnov
3. ak do teraria nalejes a nechas aspon 30 min posobit silny solny roztok malo by to zabit vsetky ento a ekto parazity. Tera potom poriadne vyplachni kym dam das pavuka.
4. pri podobnych situaciach naozaj netreba vyckavat ale konat, pretoze pri velmi invazivnych endoparazitoch ti odide dost kusov pavukov.
1. vyhod tu plastovu nadobu a kup si za par supov novu
2. substrat upec alebo vyvar nad 100 stupnov
3. ak do teraria nalejes a nechas aspon 30 min posobit silny solny roztok malo by to zabit vsetky ento a ekto parazity. Tera potom poriadne vyplachni kym dam das pavuka.
4. pri podobnych situaciach naozaj netreba vyckavat ale konat, pretoze pri velmi invazivnych endoparazitoch ti odide dost kusov pavukov.
no jasne ja to nechcem podcenit ja som mu uz vymenil setko a spravim to aj znova ked bude treba podla postupu aky si napisal.Sice mam len plastovu nadobku a pavuka maleho ete len treba davat pozor urcite ja som to nemyslel tak ze kaslem nato...
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl
Euscorpius
- adi
- Kontaktovať užívateľa: