FOTO vasich terarii

Diskusia viazaná na terárium, jeho zariadenie, prírodné materiály a pod.

Moderátori: Sceptic, bebekexxx

Napísať odpoveď
PiXeL
Dátum registrácie: 6. Júla 2007, 21:35

Príspevok od užívateľa PiXeL » 28. Novembra 2007, 21:30

Raqua napísal:
PiXeL napísal:niekolko rokov na hline , tak ti pride fajn zmena a zmena je fakt dobra. Casom to pochopite. Vsetko co vidite je umele ... aj ta trava v zadu. Substrat je strk + lignocel pomer 1/1. Vysledok je fakt dobry.
Nie nepochopim, mozno 10 rokov chovu je malo. Najdolezitejsie je, co si o tej zmene mysli pavuk a nie jeho majitel, ktory sa nudi.
ok zajtra sa ho to opytam :D Ale no tak ... cakal som kedy si to vsimnes prave ty. Cakal som ze to cele brutalne skritizujes a ze ma mozno aj niekam posles. Starsi chovatelia maju istu mieru kritizovat a sudit.To mas ako v grafike ked mas 60r. neuvedomujes si ze si sa ucil na Coreli 3 na CB monitore a uz to ide celi zivot len v inej podobe. Tazko prijmas nove veci ... Mam to aj na arachnoboards a tam to nikto takto nehodnotil ...

Užívateľov profilový obrázok
Raqua
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 4. Októbra 2006, 11:26

Príspevok od užívateľa Raqua » 28. Novembra 2007, 21:54

Som rad, ze som Ta nesklamal. :)
Neprevracaj to na inovativny pristup a dochodcovsku zadubenost. Mne to pripada ako namiesto kolies zacat na auta montovat stvoruholniky. Iste, ze to takto ide chovat. Je to ale dobre ? Nie je. Moj nazor.
Ked sa pozries na to, aky je pomer odchovov a chovatelskych uspechov v USA a Europe, tak pochopis, preco arachnoboards pre mna nie je zrovna smerodajne a aj preco Ti to tam neskritizovali. Cest vynimkam samozrejme.
ROZPREDAJ CHOVU: http://www.lasiodora.sk/index.php?ad_id=657

Nepiste mi sukromnu spravu, ale email.

shivaling
Dátum registrácie: 27. Novembra 2007, 20:22

Príspevok od užívateľa shivaling » 28. Novembra 2007, 22:19

Jasne, ze nebudem davat do terarka ostre veci, nechovam pavuky mesiac...A k tym 10 rokom chovu pavukov-co si tym chcel povedat?

FoXo
Dátum registrácie: 18. Februára 2006, 23:11
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FoXo » 29. Novembra 2007, 01:09

shivaling napísal:Jasne, ze nebudem davat do terarka ostre veci, nechovam pavuky mesiac...A k tym 10 rokom chovu pavukov-co si tym chcel povedat?
Ze je skuseny chovatel a mal by si si od neho nechat poradit :)

shivaling

Príspevok od užívateľa shivaling » 29. Novembra 2007, 05:54

Ok, len neviem, co myslel tym, ze ked sa majitel nudi...bla bla...berem skusenosti, no problem, len trosku respektu pred inakostou :wink:

Tryri
Dátum registrácie: 14. Augusta 2007, 15:03
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Tryri » 29. Novembra 2007, 07:53

Proste neznamena ze ked s nudis a nevies co s volnym casom a urobis pavukovy terarko kde bude mat hotovy labirint alebo to bude vyzerat ako na skladke KO tak to bude lepsie pre pavuka ... ze to neni skrecok ktory potrebuje pre spokojny zivot tunely, preliezky a otacacie koleso. Este ti to neni jasne ?

PiXeL

Príspevok od užívateľa PiXeL » 29. Novembra 2007, 08:36

Tryri napísal:Proste neznamena ze ked s nudis a nevies co s volnym casom a urobis pavukovy terarko kde bude mat hotovy labirint alebo to bude vyzerat ako na skladke KO tak to bude lepsie pre pavuka ... ze to neni skrecok ktory potrebuje pre spokojny zivot tunely, preliezky a otacacie koleso. Este ti to neni jasne ?
no ty si to vysvetlil ...

FoXo
Dátum registrácie: 18. Februára 2006, 23:11
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FoXo » 29. Novembra 2007, 09:21

shivaling napísal:Ok, len neviem, co myslel tym, ze ked sa majitel nudi...bla bla...berem skusenosti, no problem, len trosku respektu pred inakostou :wink:
Proste ze bude zit aj ked tam nebude mat prepych, kozene preliezky, elektricky splachovac a tak :) Proste mu staci lignocel a daky ukryt na prezitie a ze ked sa niekto nudi tak to tomu pavukovi vycacka

PiXeL

Príspevok od užívateľa PiXeL » 29. Novembra 2007, 11:04

FoXo napísal:
shivaling napísal:Ok, len neviem, co myslel tym, ze ked sa majitel nudi...bla bla...berem skusenosti, no problem, len trosku respektu pred inakostou :wink:
Proste ze bude zit aj ked tam nebude mat prepych, kozene preliezky, elektricky splachovac a tak :) Proste mu staci lignocel a daky ukryt na prezitie a ze ked sa niekto nudi tak to tomu pavukovi vycacka
presne tak, ja chovam pavuky pre seba a ak sa mne paci Budha tak budem mat terarium plne Budhov. Ak sa mi paci mach tak budeme mat plne machu a podobne ... A nie ze ako sa paci pavukovi a nepaci. A netusim ako mi to ten pavuk povie :) Tu si treba uvedomit ze nie pavuk chova nas ale my jeho. A kazdy si to zariadi podla svojho citenia alebo podla informovanosti ci uz podla toho ako sa chce priblizit jeho biotopu...

terno
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa terno » 29. Novembra 2007, 12:15

PiXeL napísal:Starsi chovatelia maju istu mieru kritizovat a sudit.
Ono to moze byt aj tym ze "starsi" chovatelia maju podstatne viac skusenosti.
Ak ti niekto povie svoj nazor pripadne opravi dezinformaciu ktoru si napisal, este neznamena ze ta kritizuje. Bohuzial je to tak ze sa pomaly budem bat napisat svoj nazor na toto forum, bez toho aby niekto nezvozil. Nedajboze aby som niekoho opravil.
PiXeL napísal:To mas ako v grafike ked mas 60r. neuvedomujes si ze si sa ucil na Coreli 3 na CB monitore a uz to ide celi zivot len v inej podobe. Tazko prijmas nove veci ... Mam to aj na arachnoboards a tam to nikto takto nehodnotil ...
podla teba ked ma niekto viac rokov ako ty - znamena to ze nie je "in". Ja by som skor povedal ze problem je v tebe a to ten ze len velmi tazko primas kritiku. Na ten tvoj vytvor nebol ani jeden pozitivny ohlas. Ak nie si schopny prijat tento fakt tak naco si sem potom ukladal tu fotografiu. Ja sa do podobnych tem nezapajam, a preto si aj tento krat necham svoj nazor len pre seba. Mimochodom mojim zamastnanim je Grafik - a bez problemov zvladam aj Corel13.
facebook: Marek Terno
Obrázok

bebekexxx
Administrátor stránky
Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bebekexxx » 29. Novembra 2007, 13:50

ja vysoko podporujem tvoje vyjadrenia Terno a som rad ked sa zapojis a aj ked dakoho "zdrbes" lebo to je potrebne. Ono to je taky "udel" skuseniejsieho. Ak to nikto nebude robit, tak to bude forum bludov. ALe na druhej strane si vezmi, ze keby ludia blbosti nepisali, nikto sa nic nedozvie, lebo by netusil ze je to zle, preto su prispevky, kde su dezinformacie a hluposti tiez potrebne. Inak by sa o nicom nediskutovalo.
Problem vacsiny je ze ked chovaju rok pavuky a maju precitaneho jedneho kovarika, tak si myslia ze tromfnu niekoho s 10 rocnymi skusenostami.
V mojich zaciatkoch som si tiez myslel (este na akvariach) ze ked budem pisat vela postov tak sa vela dozviem a ze som opravneny po pol roku kazdemu rozdavat rozumy. To bol nezmysel a som rad ze som bol vcas kopnuty do zadku ;)

brachy
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 6. Októbra 2006, 12:44

Príspevok od užívateľa brachy » 29. Novembra 2007, 14:15

Ahoj

Prepac Pixel ale ani mne sa to nepaci. Poprve to nie je vobec prirodne a ani efektivne. Tie kamienky + lignocel ? No to az taku stabilitu nema a pavuk si nevie vytvorit noru. Dalej je to prilis napchane. Na AB nehovorim nic lebo americania su ...
Deep respect, brachy
,,I like Megaphobema I love Poecilotheria but my queen is Monocentropus balfouri :)''
by Shroom

Obrázok

terno
skúsený chovateľ
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa terno » 29. Novembra 2007, 15:10

bebekexxx napísal: ALe na druhej strane si vezmi, ze keby ludia blbosti nepisali, nikto sa nic nedozvie, lebo by netusil ze je to zle, preto su prispevky, kde su dezinformacie a hluposti tiez potrebne. Inak by sa o nicom nediskutovalo.
samozrejme s tebou suhlasim. Ja som tiez toho nazoru ze forum je nato aby podavalo informacie, uzitocne rady a aby hlavne pomohlo. K temam ktore pokladam za zbytocne, casto sa opakujuce, nesuvisejuce s problematikou chovu vtackarov (teraristiky), pripadne k temam v ktorych neviem poradit, racej neprispievam.
Obrázok

shivaling

Príspevok od užívateľa shivaling » 29. Novembra 2007, 15:16

Tryri napísal:Proste neznamena ze ked s nudis a nevies co s volnym casom a urobis pavukovy terarko kde bude mat hotovy labirint alebo to bude vyzerat ako na skladke KO tak to bude lepsie pre pavuka ... ze to neni skrecok ktory potrebuje pre spokojny zivot tunely, preliezky a otacacie koleso. Este ti to neni jasne ?
Servus. Ja sa poprve nenudim, bo nemam cas sa nudit(rodina,dieta). Po druhe kazdy vytvarame terarka podla svojich vedomosti o danom pavukovi a podla vlastneho citenia. To hadam budes so mnou suhlasit, ci nie? Po tretie, ako pisal bebekexxx, kritika, ktora Ta ma posunut niekde dopredu je fajn, s tym suhlasim, ale niekedy mi vadi sposob akym sa podava na forach(mozno je to aj nedokonalostou tejto formy komunikacie). A mimochodom robim na skladke TKO, takze viem velmi dobre ako to tam vizera :D Maj sa dobre :wink:

PiXeL

Príspevok od užívateľa PiXeL » 29. Novembra 2007, 15:54

tak pre vsetkych skusenych chovatelov. DAKUJEM za vase slova alebo riadky venovane mne. Tak ako sa niekto moze bat niekoho zdrbat tak isto sa moze niekto bat vlozit tu nejaku fotografiu. Skuseny chovatel nie je len ten co tu ma pri avatary napis skuseny chovatel. Uz ma fakt rozculuje citat ze toto je na nic a toto nema ucel a v tomto sa pavuk citi zle... Keby malo byt podla vasho tak vsetky teraria su rovnake. Lebo podla vysokeho nadstandartu maju urcite kriteria ktore sa musia dodrzat... Ale o tom to vobec nie je... A mne je uplne jedno kto je skuseny chovatel a kto nie. Ja viem kto je skuseny a kto sa snazi byt skusenym. Nebudem menovat ani inac konkretizovat lebo sa zase zapletiem do nejakeho kolotoca a davova psychoza zacne naplno ucinkovat.Nafotil som terarium ktore som navrhol. Poradil som sa co je najlpesie aky materia zvlit. Vysledok je ze to skuseny chovatelia odmietli. Keby som poslal fotku pavuka na lignoceli a lampy, skuseny chovatel by napisal paradicka , fakt dobre. Tak to proste je. Iniciativa je uplne neziaduca. Na co nieco skusat ked vsetko je uz presne urcene a kazdy sa na to pozera ako ze to co chcel tym povedat ???

- nevadi nic sa nedeje. Brachy v pohodke, to iste terno :) prajem vela zdaru

Tryri
Dátum registrácie: 14. Augusta 2007, 15:03
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Tryri » 29. Novembra 2007, 17:08

Problem je ci sa na terarko pozeras ako na nieco ucelne alebo ako na nieco pekne. Ked sa na to pozeras ako na nieco ucelne, tak je to tvoje terarko nevyhovujuce. Ked ako na nieco pekne, tak je to fajn terarko. Idealne by to bolo tak nejako rozumne spojit :) Ja zatial robim terarka ucelne ... ale ked sa naucim s tym trosku robit, tiez si urobim nejake ,,pekne,, :)

Ak ma niekto nepochopil, skusim to takto : Tak isto sa odvezies v octavii ako v aston martin. Len aky mas potom ten pocit z tej jazdy ? :D

terno
skúsený chovateľ
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa terno » 29. Novembra 2007, 17:38

PiXeL napísal:tak pre vsetkych skusenych chovatelov. DAKUJEM za vase slova alebo riadky venovane mne. Tak ako sa niekto moze bat niekoho zdrbat tak isto sa moze niekto bat vlozit tu nejaku fotografiu. Skuseny chovatel nie je len ten co tu ma pri avatary napis skuseny chovatel. Uz ma fakt rozculuje citat ze toto je na nic a toto nema ucel a v tomto sa pavuk citi zle... Keby malo byt podla vasho tak vsetky teraria su rovnake. Lebo podla vysokeho nadstandartu maju urcite kriteria ktore sa musia dodrzat... Ale o tom to vobec nie je... A mne je uplne jedno kto je skuseny chovatel a kto nie. Ja viem kto je skuseny a kto sa snazi byt skusenym. Nebudem menovat ani inac konkretizovat lebo sa zase zapletiem do nejakeho kolotoca a davova psychoza zacne naplno ucinkovat.Nafotil som terarium ktore som navrhol. Poradil som sa co je najlpesie aky materia zvlit. Vysledok je ze to skuseny chovatelia odmietli. Keby som poslal fotku pavuka na lignoceli a lampy, skuseny chovatel by napisal paradicka , fakt dobre. Tak to proste je. Iniciativa je uplne neziaduca. Na co nieco skusat ked vsetko je uz presne urcene a kazdy sa na to pozera ako ze to co chcel tym povedat ???

- nevadi nic sa nedeje. Brachy v pohodke, to iste terno :) prajem vela zdaru
vidiet ze si vobec nepochopil co a pisalo v predchadzajucich prispevkoch a o co v nich autorom islo. Presiel som si tie prispevky este raz a ani v jednom som nesiel ani len naznak toho ze by ta chcel niekto "zdrbat". Nasiel som tam len urcite nazory ludi na urcitu vec (v tomto pripade na tvoj vytvor). Bohuzial v tovojom pripade islo len o negativne postrehy za co sa vsak na ich autorov nemozes hnevat. Nemam pocit ze by ta chcel niekto urazit.
Obrázok

PiXeL

Príspevok od užívateľa PiXeL » 29. Novembra 2007, 18:59

Pripustam ze to terarium nie je asi az tak ucelne ako ma byt u skusenych chovatelov. Ale o to nam neslo. Islo o to aby vyzeralo na pohlad prijemne. A to som splnil... Mal som taku poziadavku. Nech sa vyjadruju aj menej skuseny chovatelia ako elitna skupinka. Keby sa ludia nebali napisat co si myslia... Mozno by ste poniektory boli fakt prekvapeny. Ale oni sa boja napisat ze co si naozaj myslia. Neuvedomujete si to ale su chtiac nechtiac odradeny precitanim si vasich komentarov. Ak sa mylim, tak mi to prosim napiste do fora a nie PM :)

Chruno
Lingvistický diktátor
Dátum registrácie: 5. Júla 2007, 19:48

Príspevok od užívateľa Chruno » 29. Novembra 2007, 19:11

PiXeL napísal:Pripustam ze to terarium nie je asi az tak ucelne ako ma byt u skusenych chovatelov. Ale o to nam neslo. Islo o to aby vyzeralo na pohlad prijemne. A to som splnil... Mal som taku poziadavku. Nech sa vyjadruju aj menej skuseny chovatelia ako elitna skupinka. Keby sa ludia nebali napisat co si myslia... Mozno by ste poniektory boli fakt prekvapeny. Ale oni sa boja napisat ze co si naozaj myslia. Neuvedomujete si to ale su chtiac nechtiac odradeny precitanim si vasich komentarov. Ak sa mylim, tak mi to prosim napiste do fora a nie PM :)
Ja som neskúsený chovateľ a to, že sa mi to terárko nepáči som tu nenapísal len preto, že som vedel, že ti to tu určite napíše niekto zo skúsených chovateľov ako sa aj stalo. Bol v tých 700Sk zarátaný aj pavúk? Lebo ak nie tak je to doooosť veľa. Toľko názor neskúseného chovateľa, ktorý si chcel.

Pato
Dátum registrácie: 22. Októbra 2007, 17:40
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Pato » 29. Novembra 2007, 19:25

v celku to vyzera pekne ale ta trava je podla mna velmi neprakticka

brachy
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 6. Októbra 2006, 12:44

Príspevok od užívateľa brachy » 29. Novembra 2007, 19:29

Hi

A este nieco:

Mene je niekedy více :) Ja vzdy dbam na to aby to bolo co najprirodzenejsie, takze ziadne umele haluzoviny a aby sa podobovalo k biotopu v prirode. A ked to takto skusis urobit to nemoze byt zle, skarede.
Deep respect, brachy
,,I like Megaphobema I love Poecilotheria but my queen is Monocentropus balfouri :)''
by Shroom

Obrázok

shivaling
Nove fotecky

Príspevok od užívateľa shivaling » 29. Novembra 2007, 20:25

Zasielam nove fotecky terariek aj s fitoniami, ktore som vcera nasadil. Su este male, ale oni vyrastu. Kvalita fotiek nic moc, budem sa casom zlepsovat.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Je tam aj prerobeny ukryt pre Cyclosterna fasciatusa.

bebekexxx
Administrátor stránky
Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bebekexxx » 29. Novembra 2007, 20:26

paci sa mi posledne tera, konzervativna klasika ;)

shivaling

Príspevok od užívateľa shivaling » 29. Novembra 2007, 20:30

Servus bebekexxx :D Som rad, ze sa lubi a hlavne Ti dakujem za radu, ako postupovat pri hadzani fotiek na net. Vdaka :wink:

Raqua
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 4. Októbra 2006, 11:26

Príspevok od užívateľa Raqua » 30. Novembra 2007, 22:23

Ach jaj, tu sa toho zase prediskutovala za tu dobu, co som tu nebol....
Neviem, ci to ma zmysel, kedze Pixel je uz evidentne alergicky na moje postrehy, ale pokusim sa tu este raz polopate odpovedat na par prispevkov.
shivaling napísal:A k tym 10 rokom chovu pavukov-co si tym chcel povedat?
Skus si precitat aj prispevok, na ktory som reagoval, nie len ten moj a malo by Ti to byt jasne.
PiXeL napísal:A nie ze ako sa paci pavukovi a nepaci. A netusim ako mi to ten pavuk povie :) Tu si treba uvedomit ze nie pavuk chova nas ale my jeho.
Prave to sa Ti tu snazime vysvetlit. Ja osobne chovam pavuky tak, aby sa v prvom rade citili dobre a boli spokojni oni a az potom ma zaujima to, ako to terarko vyzera. Prvorada je spokojnost pavuka. On si nevybral aby zil u mna na policke a tak nevidim dovod na to, aby sa mali jeho zivotne potreby prisposobovat mne. To je presne to co robia americania, zoberu Theraphosu a chovaju ju na sucho, lebo nemaju radi plesne v terarku. Sak sa prisposobi. Ked je pavuk spokojny tak sa mu dari a mnozi sa, ked nie tak dochne a nedaria sa odchovy. Mam za to, ze moji pavuci su spokojni, uvidime, co Tvoji.
Mozno to podavam ako 'zdrb', ja som uz raz taky. ale ber to ako radu a nie, ze Ta tu vsetci zdrbavaju a mal by si sa bat sa tu spytat. Vlozil si sem foto a pocul si nazory. Ci si z toho nieco vezmes alebo nie je Tvoja vec. Nechapem, preco sa tu rozculujes. Nemiesto toho, aby si si povedal, ten Raqua je .... a mozem sa na neho ....., alebo dik za nazory, mate pravdu, tak tu places, ze sa niekomu nepaci Tvoj pieskovy kolacik.

Takze naposledy a jasne:
Z Tvojich prispevkov mam pocit, ze je terarium prednejsie ako pohodlie a spokojnost pavuka. Podla mna to nie je v poriadku. Co samozrejme neznamena, ze terarium nemoze byt pekne. Len na to nejdes spravne.
ROZPREDAJ CHOVU: http://www.lasiodora.sk/index.php?ad_id=657

Nepiste mi sukromnu spravu, ale email.

Napísať odpoveď