Polystyrenova stena
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Polystyrenova stena
Ahojte všetci,
chcel by som sa opytat na to ci mate skusenosti s polystyrenovou zadnou stenou v terarku. Predstavujem si to tak ze by na nej bol nalepeny piesok alebo nejaka kora. Ako to urobit? ake lepidlo použit a tak? ake skusenosti s tym mate. DIKI
chcel by som sa opytat na to ci mate skusenosti s polystyrenovou zadnou stenou v terarku. Predstavujem si to tak ze by na nej bol nalepeny piesok alebo nejaka kora. Ako to urobit? ake lepidlo použit a tak? ake skusenosti s tym mate. DIKI
PiXel, to je tvoj nazor. podla mna ta stena vobec nijako pavukovy neskodi. Podla mna je tam vyhodna lebo lepsie izoluje teplotu vnutri teraria. A ak mas do terarka dobry pristup aj ked ho nevyberies tak zozadu don nepotrebujes pozerat. Aspon si myslim.
Ak sa mylim a ma to aj zly vplyv na pavuka tak ma opravte. Dik
Ak sa mylim a ma to aj zly vplyv na pavuka tak ma opravte. Dik
- FeRo1251
- Dátum registrácie: 9. Januára 2007, 09:04
- Kontaktovať užívateľa:
Kazdy ma na to svoj nazor. Ano/Nie? Vyber si, je to jedno a je to len na tebe. Pavuk z toho nebude mat stres, takže je to OK. Niekto chce mat uplny prehlad v terrarkach a preto tam ten polystyren (resp. hocičo iné) nemá.
Ak sa ti to pači tak si to tam daj, pavuk to len privíta
Ak sa ti to pači tak si to tam daj, pavuk to len privíta
My Spiders: B.smithi-2x, B.vagans-2x, G.rosea, N.chromatus-2x, L.parahybana, C.crawshayi, H.hercules, H.lividum, H.longipes, O.aureotibialis-2x, Cyriopagopus sp. Blue-2x, A.braunshauseni-2x, A.versicolor, H.maculata-2x, P.irminia, P.murinus TCF, P.murinus RCF, P.fasciata-2x, P.formosa, P.metallica, P.ornata, P.pederseni-2x, P.regalis, P.rufilata, P.subfusca.
ok napisem ti jeden priklad:
zadna stena kora z dreva prilepena nejakym lepom ... vyzera to fajn...mas tam adult pavuka... hodis cvrcka a on tam za to zalezie lebo vlhkom sa kora deformuje. Potom sa pavuk zvlieka a ten cvrcek hladny vybehne von a pusti sa rovno do cerstvo bieleho pavuka ...mnam mnam. Pavuk na nasledky poranenia zomrie. Toto je priklad z ralneho zivota. Ziaden vymysel. Takto vdaka skvelemu pozadiu prisiel moj bratranec o velkeho a krasneho Psalmopoeus cambridgei. Cest jeho pamiatke.
A to je len jeden dovod preco nie Ale ako pisal FeRo , volba je na tebe...
zadna stena kora z dreva prilepena nejakym lepom ... vyzera to fajn...mas tam adult pavuka... hodis cvrcka a on tam za to zalezie lebo vlhkom sa kora deformuje. Potom sa pavuk zvlieka a ten cvrcek hladny vybehne von a pusti sa rovno do cerstvo bieleho pavuka ...mnam mnam. Pavuk na nasledky poranenia zomrie. Toto je priklad z ralneho zivota. Ziaden vymysel. Takto vdaka skvelemu pozadiu prisiel moj bratranec o velkeho a krasneho Psalmopoeus cambridgei. Cest jeho pamiatke.
A to je len jeden dovod preco nie Ale ako pisal FeRo , volba je na tebe...
ja som si spravil pozadie s polystyrénu nasledovne:
1. narezal som si polystyrén na mieru steny terária a nalepil som naň mensie kúsky tak aby tvorili nerovnosti. lepil som ich lepidlom na polystyrén.
2. potom som stenu opálil zapaľovačom tak aby som odstránil pravidelné hrany ale dá sa to aj teplovzdušnou pištoľou.
3. takto opálenú stenu som natrel stavebným lepidlom v dvoch vrstvách
4. po vyschnutí som ju natrel duvilaxom a posypal pieskom tiež v dvoch vrstvách
niekde som čítal že niekto to potom ešte natiera lakom na detské hračky ale ja som to nenatieral lakom a je to v pohode.
A takto to vyzerá v konečnej podobe
1. narezal som si polystyrén na mieru steny terária a nalepil som naň mensie kúsky tak aby tvorili nerovnosti. lepil som ich lepidlom na polystyrén.
2. potom som stenu opálil zapaľovačom tak aby som odstránil pravidelné hrany ale dá sa to aj teplovzdušnou pištoľou.
3. takto opálenú stenu som natrel stavebným lepidlom v dvoch vrstvách
4. po vyschnutí som ju natrel duvilaxom a posypal pieskom tiež v dvoch vrstvách
niekde som čítal že niekto to potom ešte natiera lakom na detské hračky ale ja som to nenatieral lakom a je to v pohode.
A takto to vyzerá v konečnej podobe
PiXel,
ten priklad co si použil ti beriem. V tom máš pravdu. A pavuka mi je luto, ale podla mna ked si das zalezat da sa to urobit aj tak aby sa žiaden cvrček nevedel za to dostať. Proste to pekne nameriaš aby to presne kopirovalo stenu terarka a v pripade ak su tam nerovnosti stale vieš vyplniť tak aby to bolo tesne. v tomto pripade podla mna odpada starosť o to ze nejak pavukovi ubližiš. Inak ake ine dovody si myslel prečo nedavať stenu?
ten priklad co si použil ti beriem. V tom máš pravdu. A pavuka mi je luto, ale podla mna ked si das zalezat da sa to urobit aj tak aby sa žiaden cvrček nevedel za to dostať. Proste to pekne nameriaš aby to presne kopirovalo stenu terarka a v pripade ak su tam nerovnosti stale vieš vyplniť tak aby to bolo tesne. v tomto pripade podla mna odpada starosť o to ze nejak pavukovi ubližiš. Inak ake ine dovody si myslel prečo nedavať stenu?
PiXel,
Herodes...mas to super urobene aj ten navod jednoduchy ale ked je to s fotkami...inspiroval si ma ja som tiez robil par zadnych stien ale tak ze som na sklo nalepoval take "kamienky" (dava sa to ako dekoracia do vacsich kvetinacov, take hnede vyzeraje ak sopecneho povodu:) a malo to celkom dobry efekt len to bolo pracne jak hovado a po case sa ich par odlepilo lebo som to lepil silikonom...
no ja som o spravil trosku jednoduchsie ale paci sa mi to. Totiz som iba narezal polystyren na pozadovanu velkosť, zapalovačom som ho spracoval aby sa trochu zvlnil a aby mal nerovnosti. Pototm som ho poriadne natrel DUVILAXOM (treba si dat zalezat aby bol v kazdej skare) a posypal som to lignocelom. Keď to trohu uschlo tak som lignocel poriadne popritlacal aby to držalo. A vysledok je celkom pekny
daj svetvo niekde na druhu stranu teraria a ona tam urcite zbehne a odfot to aj ja by som to rad vydelibelin napísal:ok ja ti to odfotim, aj som skusal ale cez sklo to nejde. a moja genikulata je teraz nalepena uplne pri hornom skle takze to ani otvorit neviem. Hnd ako sa bude dat tak ti to odfotim a hodim sem
no po prve si zvolil zly material ... A ako radu do buducna da sa kupit tvrdeny polystyren ktory je sice horsie opracovatelny ale ma pevnost !ibelin napísal:chalani musim vas sklamat. Musel som tu stenu vybrat prec lebo moja albopiloska ju rozoberala. Ked som prisiel z prace tak mala kopu polystyrenovych kuskov po terarku a zo steny vylupany kus asi 5x5cm. takze z tej fotky nic nebude. Skda lebo to fakt vyzeralo celkom pekne
no vec sa ma tak ze ked som to z terarka vybral tak som to vyhodil. Ale vyzeralo to tak, ze na okraji to pavuk zacal rozoberat atie male kusocky( vies ako vyzera polystyren a ako je cleneny) pstupne odlupoval. sestra mi hovorila ze to robil makadlami a prvym parom kracavych noh. ( ja som to nevidel len mi ona vravela) Zacal od okraja a pokracoval smerom k stredu
no po prve si zvolil zly material ... A ako radu do buducna da sa kupit tvrdeny polystyren ktory je sice horsie opracovatelny ale ma pevnost ![/quote]
No tak s tim tvrdenym by som nevravel ze je horsie opracovatelny skor opak ja som drohe terarko robyl akurat s tvrdeneho a bolo to uplne v poho. ja by som skor ako ja ten polystiren stvrdil stavebnym lepidlom a as potom robyl finalnu upravu.
No tak s tim tvrdenym by som nevravel ze je horsie opracovatelny skor opak ja som drohe terarko robyl akurat s tvrdeneho a bolo to uplne v poho. ja by som skor ako ja ten polystiren stvrdil stavebnym lepidlom a as potom robyl finalnu upravu.