Analýza enzymů s toxickou aktivitou Lycosa singoriensis
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
-
- skúsený chovateľ
- Príspevky: 88
- Dátum registrácie: 20. Januára 2009, 19:48
- Bydlisko: Zlin
- Kontaktovať užívateľa:
Analýza enzymů s toxickou aktivitou Lycosa singoriensis
Název toxinů : Lycocitin 1, 2 a Lycocitin Lycocitin 3
(Antimikrobiální peptidy (AMP), pojmenovaný lycocitin 1, 2 a 3, a peptidů s monoizotopickou molekulovou hmotností 3038)
Studie : složení enzymů obsažených v jedu se výrazně liší od toxicky významných druhů stejné čeledi a morfologie rodu Lycosidae
Analýza :
Dle studie na myších vykazuje jed Slíďáka tatarského nízkou neurotoxickou reakci.
Při defenzivním chování a následném kousnutí člověka je předpokládána možnost vyvolání hemolýzy lidských erytrocytů, jinými slovy, jed může způsobit rozpad červených krvinek. Na druhou stranu jed vykazuje antimikrobiální aktivitu proti prokaryontním a eukaryontním buňkám, což zabraňuje množení mikrobů po celý čas aktivity toxinu. Předpokládaný poločas rozpadu toxických enzymů slídáka tatarského je z hruba 10 max 48 hod. Kousnutí adultním jedincem je díky velikosti kusadel bolestivé. Poškozená tkáň však nevykazuje známky intoxikace.
Charakter enzymu :
jed slíďáka tatarského je chemický koktejl s
obsahem bílkovin - 0,659 mg proteinu / mg surového jedu analyzován stanovenou metodou Lowry.
analýza :
Jed : peptidy jsou velmi odlišné a mohou být rozděleny do tří skupin různých molekulárních hmotností: 2000 až 2500 Da, 4800 5500 Da a 7000 až 8000 Da, resp.
Microbiology analysis :"Lad-Lab Ltd"
48-3-632, Lavochkina str., Moscow, 125502
email: arahnlg@gmail.com
Adapted for use in medical practice and first aid
MUDr. Klára Míková microbiology and dermatology centrum Kyjov (CZ)
(Antimikrobiální peptidy (AMP), pojmenovaný lycocitin 1, 2 a 3, a peptidů s monoizotopickou molekulovou hmotností 3038)
Studie : složení enzymů obsažených v jedu se výrazně liší od toxicky významných druhů stejné čeledi a morfologie rodu Lycosidae
Analýza :
Dle studie na myších vykazuje jed Slíďáka tatarského nízkou neurotoxickou reakci.
Při defenzivním chování a následném kousnutí člověka je předpokládána možnost vyvolání hemolýzy lidských erytrocytů, jinými slovy, jed může způsobit rozpad červených krvinek. Na druhou stranu jed vykazuje antimikrobiální aktivitu proti prokaryontním a eukaryontním buňkám, což zabraňuje množení mikrobů po celý čas aktivity toxinu. Předpokládaný poločas rozpadu toxických enzymů slídáka tatarského je z hruba 10 max 48 hod. Kousnutí adultním jedincem je díky velikosti kusadel bolestivé. Poškozená tkáň však nevykazuje známky intoxikace.
Charakter enzymu :
jed slíďáka tatarského je chemický koktejl s
obsahem bílkovin - 0,659 mg proteinu / mg surového jedu analyzován stanovenou metodou Lowry.
analýza :
Jed : peptidy jsou velmi odlišné a mohou být rozděleny do tří skupin různých molekulárních hmotností: 2000 až 2500 Da, 4800 5500 Da a 7000 až 8000 Da, resp.
Microbiology analysis :"Lad-Lab Ltd"
48-3-632, Lavochkina str., Moscow, 125502
email: arahnlg@gmail.com
Adapted for use in medical practice and first aid
MUDr. Klára Míková microbiology and dermatology centrum Kyjov (CZ)