Toxicita
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Teoreticky nejaku Čivavu by zvladol ....Anonymous napísal:aky ma toxicky jed pterinochilus murinus mohol by zabit aj psa
Napr:
Ornithoctonus huwena
Zmienky o zabíjaní tohto pavúka sa objavujú hlavne v Číne no v tomto prípade sa jedná o hospodárske zvieratá hlavne kravy. Uhryznutie nastáva hlavne do okolia tlamy pri pastve. Takto postihnuté zviera umiera na udusenie. Sú prípady keď je zviera uhryznuté do nôh smrť nastáva zhruba do 2 dní.
Porovnat jed Pterinochilus murinus a Ornithoctonus huwena si netrufnem ale zhruba to ma podobnu uroven, Ornithoctonus huwena bola popisovana aj ako Selenoscomia alebo Haplopelma takze u vsetkych 3 rodoch je jed toxicky vyznamny a mensieho psa by asi zabil.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Pterinochilus murinus...Anonymous napísal:pterinochilus muvinus ked ma taky silny jed tak to je vtackar alebo tarantula
To si robis srandu - kupis si toxicky vyznamneho pavuka a nevies o nom zakladne poznatky. Precitaj si FAQ na stranke a pochopis co je to tarantula a co vtackar. Zoologicky spravny nazov je vtackar nie tarantula. Ked pisu o tarantuliach tak pisu o vtackaroch. Nedaj sa zmylit roznymi Sk strankami kde na celom webe hovoria o tarantuliach. Take stranky su bludy.
- asddsa
- Dátum registrácie: 26. Februára 2006, 14:02
- Kontaktovať užívateľa:
Sceptic, uplne suhlasim so vsetkym co si napisal, sice je pravda ze moj 2. pavuk bol murinus a samozrejme som o nom nic nevedel .Anonymous napísal:
Pterinochilus murinus...
To si robis srandu - kupis si toxicky vyznamneho pavuka a nevies o nom zakladne poznatky. Precitaj si FAQ na stranke a pochopis co je to tarantula a co vtackar. Zoologicky spravny nazov je vtackar nie tarantula. Ked pisu o tarantuliach tak pisu o vtackaroch. Nedaj sa zmylit roznymi Sk strankami kde na celom webe hovoria o tarantuliach. Take stranky su bludy.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Ano P. murinus je velmi agresivny. B. albopilosum je velmi dobra volba. Rychlo rastie a je celkom atraktivna ako vizualne tak aj cenovo.billy napísal:este ma to zje pocul som ze to najagresivnejsi vtackar ja som este zaciatocnik tak si idem kupit BRACHYPELMA ALBOPILOSUM to je dobry vtackar pre zaciatocnika kim toho Pterinochilus murinus niekomu nedam tak si ho neham keby mal niekdo zaujem tak napiste
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Graf udava cas smrti (min) po podani konstantneho mnozstva od vsetkych uvedenich druhov vtackarov, injekcne podany mysi. X su skratky pavukov, Y je casova skala, ktora uvada 60 min. Niektore druhy tuto casovu os svojim pomal. posobenim jedu prekrocili. Vsetky potrebne info najdete v popise. Tento vyskum berte ako zaujimavost, nedrzte sa exaktne jeho vysledkov, mozu byt skreslene.
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
Až za tak čudné by som to nepovažoval,všetko to zaleži od viacerých faktorov-kolko jedu sa jej podarilo použiť,hmotnosť človeka,zdravotny stav,ci bol uhryznutý prva krat atd atď atď,neviem ako to je s pavukmi,ale škorpióny maju dokonca dva "typy" jedu,ktor môžu použiť v závistlosti od ohrozenia,ale do tychto smerov to radšej nebudem zavádzať.Tiež boli prípady keď smrtelne jedovate druhy uštipli človeka a cítil akurát polhodinu svrbenie.
- >raDex<
- Dátum registrácie: 18. Decembra 2006, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
velmi zajmaveSceptic napísal:
Graf udava cas smrti (min) po podani konstantneho mnozstva od vsetkych uvedenich druhov vtackarov, injekcne podany mysi. X su skratky pavukov, Y je casova skala, ktora uvada 60 min. Niektore druhy tuto casovu os svojim pomal. posobenim jedu prekrocili. Vsetky potrebne info najdete v popise. Tento vyskum berte ako zaujimavost, nedrzte sa exaktne jeho vysledkov, mozu byt skreslene.
Často píšu bez diakritiky, omlouvám se.
[ >raDex< ]
[ >raDex< ]
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Podla mojho nazoru je jed africkych druhov skoro na tej istej urovni a nie je tam nejaky extra rozdiel aj ked ich ucinok moze byt rozdielny. Na internete sa daju najst rozbory jednotlivych jedov a ich aktivnych zloziek. Neviem o ziadnom rebricku jedovatosti, ktory by sa tykal prave africanov. Vsetko su to toxicky vyznamne druhy a treba sa mat na pozore.>raDex< napísal:no ale aspon neco, ale zaujala me ucinnost jedu herculesa, netusil sem ze se vyrovna jedu murinuse, alespon v tom zminenem pokuse..
Dry bite. Inak by si to zapamatal, ver mi.struter napísal:tak teraz som uplne hotovy z toho že kamaráta si "pobozkala" H.maculata female adult, ktorá patrí medzi toxicke významné druhy a vôbec nič mu nebolo....žiadna reakcia,proste nič,akurat ho to zabolelo po vpichu to je všetko...zda sa mi to veľmi čudne
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... itereportsDenis napísal:JAK VELMI JE JEDOVATA H. maculata ??? DIKIII
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... _calceatum