HELP!!! - AKY PAVUK???
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox
HELP!!! - AKY PAVUK???
Dobry den.. chcela by som si zaobstarat nejakeho pavuka a potrebovala by som poradit s vyberom druhu. Mal by to byt pavuk bez obrannych chlpkov, nie prilis narocny a agresivny. Existuju aj nejake nejedovate pavuky? Ktore su najmenej nebezpecne? Potrebovala by som pavuka, ktory sa da vziat na ruku bez toho, aby pohryzol alebo pouzil nejake ine obranne prostriedky. Existuje taky vobec
? Dakujem 
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
Ahoj, taky pavuk neexistuje, každý druh sa vie brániť dokonca aj nenáročná Grammostola rosea. Prosím ťa prehliadni si stránku nájdeš odpovede na svoje otázky.
Ak sa ti nechce tak ti napíšem: čo sa týka nejedovatosti ono každý pavúk má jed, len sa líši silou, za toxicky významné pavúky sa považujú druhy z Afriky a Azie, a na druhej strane sú tu menej jedovaté Americké druhy. Čo sa týka tých obranných chlpkov práve druhy z Ameriky ich majú. To , že píšeš, že ccheš brať pavúka na ruku je nesprávne ak nevieš ak osa správajú môžeš zaviniť jeho smrť, alebo ho na smrť vystresovať. Pavúky sa chovajú kôli ich pozorovaniu a správaniu, agresivite, sile jedu, sfarbeniu (aspoň ja ich kupujem preto, a určite väčšina chovateľov tiež) a vobec ich nekupujem preto aby som ich natahoval a bral na ruku.
ak však uvažuješ o kúpe najprv by som doporučil si prečítať niečo o vtáčkaroch, predsa to nie sú pištiace škrečky. Po tom čo si si naštudovala základné info by som ti odporučil nasledovné druhy: Brachypelma albopilosum, Brachypelma smithi, Grammostola rosea, iné druhy ak sa o pavúky nechceš viac zaujímať by so mti neodporúčal, je tu aj často chovaná Acanthoscurria geniculata no jej jed je toxický a je značne agresívna, taktiež jej Brazílsky kolega Nhandu chromatus je tiež značne agresívny. Tvojim požiadavkám však vyhovieť neviem, pretože nejedovatý pavúk neexistuje a každý sa vie brániť viac menej účinne. Vyššie písané druhy vedia vykopávať chlpky a vedia aj uhryznúť ak už majú dosť ! Grammostola rosea zvykne mať hladové obdobie kedy nežerie ani 1 rok a pol vtedy vie byť značne agresívna ak sa otravuje.(príprava na zvlek)
Odporúčam ti prečítať si základné veci o pavúkoch na tejto stránke.
Ak sa ti nechce tak ti napíšem: čo sa týka nejedovatosti ono každý pavúk má jed, len sa líši silou, za toxicky významné pavúky sa považujú druhy z Afriky a Azie, a na druhej strane sú tu menej jedovaté Americké druhy. Čo sa týka tých obranných chlpkov práve druhy z Ameriky ich majú. To , že píšeš, že ccheš brať pavúka na ruku je nesprávne ak nevieš ak osa správajú môžeš zaviniť jeho smrť, alebo ho na smrť vystresovať. Pavúky sa chovajú kôli ich pozorovaniu a správaniu, agresivite, sile jedu, sfarbeniu (aspoň ja ich kupujem preto, a určite väčšina chovateľov tiež) a vobec ich nekupujem preto aby som ich natahoval a bral na ruku.
ak však uvažuješ o kúpe najprv by som doporučil si prečítať niečo o vtáčkaroch, predsa to nie sú pištiace škrečky. Po tom čo si si naštudovala základné info by som ti odporučil nasledovné druhy: Brachypelma albopilosum, Brachypelma smithi, Grammostola rosea, iné druhy ak sa o pavúky nechceš viac zaujímať by so mti neodporúčal, je tu aj často chovaná Acanthoscurria geniculata no jej jed je toxický a je značne agresívna, taktiež jej Brazílsky kolega Nhandu chromatus je tiež značne agresívny. Tvojim požiadavkám však vyhovieť neviem, pretože nejedovatý pavúk neexistuje a každý sa vie brániť viac menej účinne. Vyššie písané druhy vedia vykopávať chlpky a vedia aj uhryznúť ak už majú dosť ! Grammostola rosea zvykne mať hladové obdobie kedy nežerie ani 1 rok a pol vtedy vie byť značne agresívna ak sa otravuje.(príprava na zvlek)
Odporúčam ti prečítať si základné veci o pavúkoch na tejto stránke.

ja
o pavukoch som toho uz dost vela precitala a necakam od jeho kupy, ze by som sa s nim "hrala".. Tieto poziadavky su preto, lebo pavuka chceme kupit do chovatelskeho kruzku, kde su deti a chceli by sme im pavuka raz-za cas aj ukazat vonku.. chodia tam deti zo skol, ktore by mozno mali zaujem pozriet si takehoto pavuka aj zblizsa.. preto by nemal byt jedovaty a s obrannymi chlpkami, aby nedoslo k nejakej "nehode".. tak teda naozaj neexistuje pavuk, ktory by splnal taketo poziadavky? pamatam sa ked este davno chodievala "pevnost boyard" a tam boli pavuky, s ktorymi sutaziaci manipulowali bez toho, aby zautocili a boli nebezpecne..
co to bolo zac? 
- scorpion
- Dátum registrácie: 21. Januára 2007, 17:24
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ja
myshena napísal:o pavukoch som toho uz dost vela precitala a necakam od jeho kupy, ze by som sa s nim "hrala".. Tieto poziadavky su preto, lebo pavuka chceme kupit do chovatelskeho kruzku, kde su deti a chceli by sme im pavuka raz-za cas aj ukazat vonku.. chodia tam deti zo skol, ktore by mozno mali zaujem pozriet si takehoto pavuka aj zblizsa.. preto by nemal byt jedovaty a s obrannymi chlpkami, aby nedoslo k nejakej "nehode".. tak teda naozaj neexistuje pavuk, ktory by splnal taketo poziadavky? pamatam sa ked este davno chodievala "pevnost boyard" a tam boli pavuky, s ktorymi sutaziaci manipulowali bez toho, aby zautocili a boli nebezpecne..co to bolo zac?
U žádného druhu nemáš záruku,že nekousne.Já jsem měla grammostolu roseu,je to mírný druh doporučovaný začátečníkům a ta moje byla agresivní bestie,vyměnila jsem ji za acanthosccurii geniculatu,ta je proti ní beránek.
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
Grammostola rosea
Brachypelma smithi
Brachypelma vagans
Brachypelma emilia
Brachypelma albopilosum
ale tieto druhy disponujú chlpkami tak neviem, a dospelé sa dajú ťažko zohnať niektoré z uvedených druhov. Len mládatá a to rastie aj 3-5 rokov.
tie čo boli na pevnosti boyard boli na 90% Grammostola rosea to je najčastejšie chovaný pavúk, ale ako som písal ked má dosť vie aj on/a hrýzť .
Brachypelma smithi
Brachypelma vagans
Brachypelma emilia
Brachypelma albopilosum
ale tieto druhy disponujú chlpkami tak neviem, a dospelé sa dajú ťažko zohnať niektoré z uvedených druhov. Len mládatá a to rastie aj 3-5 rokov.
tie čo boli na pevnosti boyard boli na 90% Grammostola rosea to je najčastejšie chovaný pavúk, ale ako som písal ked má dosť vie aj on/a hrýzť .

-
SeBra
- Dátum registrácie: 18. Júla 2007, 03:54
- Kontaktovať užívateľa:
..je potrebne aby mali pred kazdym pavukom respekt a podla mna by bolo asi najlepsie, keby ten pavuk ktoreho si vyberiete, bol predsa len castejsie v terariu ako na ruke. Presnejsie na ruke vobec! ...a hlevne ak bude pri tom viacej deti. Clovek nikdy nevie.. Dieta sa moze zlaknut, potom sa zlakne aj neskuseny dotycny, ktory bude mat pavuka na ruke a cistou nahodou moze taka G. rosea skoncit po dlhom plachteni niekomu na hlave
A pokial budete chciet pavuka predsa ukazat ako lezie po ruke, tak radsej si zavolajte raz do mesiaca nejakeho skuseneho cloveka nech to detom ukaze 
- bebekexxx
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 27. Decembra 2005, 22:07
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ja
Ahoj, zial tu bezis hlavou proti muru.myshena napísal:o pavukoch som toho uz dost vela precitala a necakam od jeho kupy, ze by som sa s nim "hrala".. Tieto poziadavky su preto, lebo pavuka chceme kupit do chovatelskeho kruzku, kde su deti a chceli by sme im pavuka raz-za cas aj ukazat vonku.. chodia tam deti zo skol, ktore by mozno mali zaujem pozriet si takehoto pavuka aj zblizsa.. preto by nemal byt jedovaty a s obrannymi chlpkami, aby nedoslo k nejakej "nehode".. tak teda naozaj neexistuje pavuk, ktory by splnal taketo poziadavky? pamatam sa ked este davno chodievala "pevnost boyard" a tam boli pavuky, s ktorymi sutaziaci manipulowali bez toho, aby zautocili a boli nebezpecne..co to bolo zac?
Velmi obdivujem, ze do chovatelskeho hruzku chces priniest nieco nove a zaujimave co sa vymyka stereotypom a detom ukazaj aj nieco ine ako len morčatá a škrečky.
Tu je vsak velmi dolezite si uvedomit, že chov vtáčkarov je v prvom rade o pozorovaní a o vytváraní špecifickej mikroklímy pre jeho chov podľa jeho pôvodných podmienok ako aj pozorovanie veľmi zaujímavého spôsobu života, o ktorom vie valná väčšina ludi tak velmi malo.
Co takto vziat to z inej strany, pavúka zaobstarať, vysvetliť im spôsob jeho života a základy anatómie a pomôcť niektorým deťom prekonať z neho strach. Myslím že to osudové vyberanie na ruku vôbec nie je potrebné, pretože u detí (a aj dospelých "detí") vzbudzuje potom pocit sily a stracaju opatrnost.
Ovela cennejsie by bolo pre ne sa naucit sa mat respekt a obdiv voci zvieratam a chranit ich.
Pekna aktivita by bola spolocny navrh teraria napr. pozriet si video prirodovedne z miesta vyskytu druhu a potom mu podla toho vytvorit krasne terarium. Myslim ze pavuk sa zblizka da pozriet aj cez sklo, z 5cm
spomenuli ste druhy, ktore sa najcastejsie odporucaju. ja doporucujem eupalaestrus weijenberghi. male rozmery, nenarocny na vlhkost, netoxicky a je to asi najkludnejsi pavuk akeho poznam (moj je az nenormalne pokojny) len bude asi problem zohnat adulta.... a je to slimak, strasne pomaly rastie
inac bebekexx: cool myslienka
co sa tyka bravania pavuka na ruku, nie je co riesit, nie je to dobre, ja to nepraktizujem vobec
inac bebekexx: cool myslienka
co sa tyka bravania pavuka na ruku, nie je co riesit, nie je to dobre, ja to nepraktizujem vobec
Write "find chuck norris" in Google and click on "I'm feeling lucky".