Euscorpius
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, Dudo
- Chruno
- Lingvistický diktátor
- Dátum registrácie: 5. Júla 2007, 19:48
Euscorpius
Chcel by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s týmto rodom škorpiónov...
Chcel by som si nejakého zadovážiť a zišli by sa mi vaše osobné skúsenosti.
Díkes.
Chcel by som si nejakého zadovážiť a zišli by sa mi vaše osobné skúsenosti.

Díkes.
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
Ahoj,
Doma mám jeden ks.Vzhladom k roznym biotopom ktore obyvajú su celkom dobre odolni a tým pádom aj nenároční.Chovať ich možeš spolu najlepšie ak sú dospelí a približne rovnako starí a velkí.Vzhľadom k velkosti postačí malé terarko,napr.15-20x20 cm,ale vacsim samozrejme nic nepokazíš,Ako podklad je najvhodnejšia hrabanka,čiže rašelina,lignocel a na nej kusky listov,vetvičky,kamienky atď,kde sa budu zahrabavať a schovavať.Vlhkosť potrebujú trochu vyššiu,ale nie až tak,ako napr.pralesné druhy a jednen kút može byť suchý.Najlepšie bude,ak by si ich nechal na zimu zazimovať.
Doma mám jeden ks.Vzhladom k roznym biotopom ktore obyvajú su celkom dobre odolni a tým pádom aj nenároční.Chovať ich možeš spolu najlepšie ak sú dospelí a približne rovnako starí a velkí.Vzhľadom k velkosti postačí malé terarko,napr.15-20x20 cm,ale vacsim samozrejme nic nepokazíš,Ako podklad je najvhodnejšia hrabanka,čiže rašelina,lignocel a na nej kusky listov,vetvičky,kamienky atď,kde sa budu zahrabavať a schovavať.Vlhkosť potrebujú trochu vyššiu,ale nie až tak,ako napr.pralesné druhy a jednen kút može byť suchý.Najlepšie bude,ak by si ich nechal na zimu zazimovať.
Takze nakoniec ich prislo 26, jeden z toho ale neprezil transport. Arsen, diky za tie co si poslal navyse
Urobil som im terarko zo skatule 28x20x14cm, maju tam asi 4cm vrstvu raselina+piesok (asi 2:1) a kus bridlice. Na vrchu maju nahadzane listy aby sa mali kde skryvat - na vacsej fotke vidno malych skorpikov na niektorych listoch.
velke foto tu

velke foto tu

Naposledy upravil/-a Bic0 v 30. Augusta 2007, 10:40, upravené celkom 1 krát.
- Jednasest
- Dátum registrácie: 23. Júna 2009, 19:41
- Kontaktovať užívateľa:
bulharsko
cavte, chcel by som si chytit v bulharsku ten to druh, neviete kde sa nachadza, ci aj niekde pri plazi? akurat som v obzore
Môj web
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
Boaedon fuliginosus predaj
Hľadám samca Acanthoscurria juruenicola NEMUSI BYT ADULT kupim/vymenim/pol kokona.
- Jednasest
- Kontaktovať užívateľa:
ja mam okolo seba iba domy
Môj web
- Dudo
- Moderátor - škorpióny
- Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
- Kontaktovať užívateľa:
Znamy ked bol v chorvatsku vravel ze toho bolo vsade jako mravcov,behali im po spalni aj po wecku,jeho zena sa ich bala a sliapala po nich... ja som bol dva krat prvy krat som nasiel jedneho,toho som si doniesol,druhykrat som nenasiel absolutne nic a to som hladal vsade aj v domoch aj vonku...takze to asi dost zalezi od konkretnej lokality...
ja som teraz 2x čo hľadám , a zatial mám 12 euscorpiusov, 1 scolopendru a to je vsetko , inak som našiel nejake tarentoly a tak, a scolopendra mi ešte jedna ušla , je tu celkom pekne ale na hmyz je to tu slabe som v oblasti Drašnice , a ešte som včera ulovil jednu snovačku s 3 kokonmi 1 po ceste zožrala, a 2 ostali v jednom su malicke pavuciky a v druhom este vajicka , ale ked som rano kontroloval krabičku tak samička bola mrtva
a kedze stmavla tak nieje možne určit ani druh .. snad by som ho spoznal na nejakej foto ,dnes idem ešte posledný krát na lov tak uvidíme čo si donesiem euscorpiusy som už ani nebral menšie ked neboli dospele .
majte sa ked sa vrátim tak snáď pridám nejake fotky 

dospelý samec cyriocosmus leetzi,nepáril..info SS
jeden škorpík sa mi včera v noci zvliekol
do adultu pravdepodobne:) krásny samec
inak som ešte včera chytil jedneho samca, to je asi všetko zatiaľ chcel som ešte niekde zbehnúť ale tak asi zostanem pri pivku a pohode
pozdravujem zo slnečného chorvátska 

dospelý samec cyriocosmus leetzi,nepáril..info SS
- Jednasest
- Kontaktovať užívateľa:
jak ja ti zavidim
Môj web