šváby
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox
šváby
ahojte ke dsom bol raz na burze nevenoval som im moc pozornost no boli velke cca 7 cm. Nemam na mysli krmne tartary a dubie atd ale nejake pekne velke neviete nazvy ? alebo nieco o nich
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
sharky nema na mysli asi krmne
cekni si tuto stranku a ak sa ti daco vidi napis mi ss a vymyslime daco
http://www.schaben-spinnen.de/Content/s ... 11&start=0
cekni si tuto stranku a ak sa ti daco vidi napis mi ss a vymyslime daco
http://www.schaben-spinnen.de/Content/s ... 11&start=0
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
Re: šváby
tak poslem sem nejake fotky druhov co mam doma...mozno sa postupne naucim aj fotit
Archimandrita tessellata
Lucihormetica subcincta
Gyna lurida
Eublaberus distanti
Blaberus craniifer
Archimandrita tessellata
Lucihormetica subcincta
Gyna lurida
Eublaberus distanti
Blaberus craniifer
P.nivea vraj po niekolkych par generaciach vykape. Ze je to dost problem. Daj vediet ako sa ti dari.
Inak musim sa pochvalit "obrovskym" chovatelskym uspechom. Po niekolkych neuspesnych pokusoch som dnes nasiel prve male tartary
Inak musim sa pochvalit "obrovskym" chovatelskym uspechom. Po niekolkych neuspesnych pokusoch som dnes nasiel prve male tartary
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
tak tieto drobne druhy sa snazim mat aspon 2 mensie nezavisle kolonie presne pre podobne pripady...ako mozes vidiet priatelka odisla tartary sa vratili (pre nezainteresovanych kolonia tartar ma svoj specificky pach ktory nie kazdy zvlada)
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
Pycnoscelus surinamensis
Gromphadorhina portentosa (klasicka forma)
Gromphadorhina portentosa (hneda forma)
Princisia vanwaerebecki (tricolor)
Gromphadorhina portentosa (klasicka forma)
Gromphadorhina portentosa (hneda forma)
Princisia vanwaerebecki (tricolor)
Blaptica dubia
Asi pred pol rokom som si kupil par adultov na skrmenie, len akosi som to nestihol Pri cisteni chovnej nadoby som dnes napocital cca 200 kusov vsetkych velkosti. Maju uplne sucho, ziadnu napajacku, len im tam obcas hodim kusok sucheho chleba, piskoty alebo ovocia a dari sa im. Su super a vsetkym chovancom velmi chutia.
Samicka s ootekou...
Planoval som si este kupit par kusov G oblongonata, ale niekde som sa docital ze ziju v symbioze s nejakym druhom roztoca. Mate s tym niekto nejake skusenosti? Nenalezie mi to aj na pavuky?
Asi pred pol rokom som si kupil par adultov na skrmenie, len akosi som to nestihol Pri cisteni chovnej nadoby som dnes napocital cca 200 kusov vsetkych velkosti. Maju uplne sucho, ziadnu napajacku, len im tam obcas hodim kusok sucheho chleba, piskoty alebo ovocia a dari sa im. Su super a vsetkym chovancom velmi chutia.
Samicka s ootekou...
Planoval som si este kupit par kusov G oblongonata, ale niekde som sa docital ze ziju v symbioze s nejakym druhom roztoca. Mate s tym niekto nejake skusenosti? Nenalezie mi to aj na pavuky?
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Tak ja som momentálne prešiel od strachu z úteku pavúkov, k strachu z úteku švábov Aj kusanec od Stromatopelmy mi príde lepší, ako vysvetlovanie susedom že tých mrte švábov v kuchyni majú odomňa, doma ani nevravím Ale tak uvidím, to lozenie do vetracích otvorov v pavúčich krabičkách mi vadí viac ako samotná chovňa, asi budem pre istotu cinereiky pučiť A stále je tu možnosť že ich vymením za tartary. Marek, množia sa cinerei aj pri 22-24 stupňoch? Lebo prikurovať sa im nechystám, a cca od júna do septembra mám v izbe aj viac ako 26 stupňov,a pri mojom skrme by im to mohlo stačiť na obnovenie kolónie.
FB: Michal Rybo Rybák
Prípadne FB stránka Rybak exotics
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
budem to tvrdit stale a dookola...cinerei v nasich zemepisnych sirkach nedokazu "zamorit" byty teda ak si clovek s prepacenim neserie pod nohy a nema v byte permanentne 30*
22 je pere ne malo to je presne ta bezpecnostna poistka poistka...cez leto ti vsak ten deficit dobehnu
rozpucenie hlavy je jedna moznost...alebo staci krmit len hladne pavuky ktore po nymfe skocia hned
22 je pere ne malo to je presne ta bezpecnostna poistka poistka...cez leto ti vsak ten deficit dobehnu
rozpucenie hlavy je jedna moznost...alebo staci krmit len hladne pavuky ktore po nymfe skocia hned
- metalkohol
- Dátum registrácie: 29. Decembra 2008, 14:19
- Kontaktovať užívateľa:
Ja budem musieť teraz zmeniť taktiku, doteraz som krmil štýlom, natlačím do pavúkov čo najviac cvrčkov, kím mi pokapú a potom som zase pár týždňov čakal kím som kúpil ďalšie a stále tak dokola, takto mi to vyhovuje. Jedným druhom nakŕmim všetko,a nesmrdia mi v izbe múčňaky ani cvrčky. A nič nepočujem, paráda
FB: Michal Rybo Rybák