Určenie na základe fotografie
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Ja som mal daleko vacsie problemy s urcovanim metallik ako formos. Ale v podstate to su celkom dost pribuzne druhy v ramci Poeciek, takze to je celkom pochopitelne.terno napísal:ja si urcujem poecilotherie uz v 2-3 zvleku (nie zo zvlecky) prakticky s 95% uspesnostou - tych 5% neuspesnych pokusov su skoro vzdy formosi. Viacej chovatelov mi potvrdilo ze p. formosi sa asi najtazsie urcuju spomedzi vsetkych poecilotherii. neviem cim to je....
- >raDex<
- Dátum registrácie: 18. Decembra 2006, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
cau, prosimte jak se urcujou tak mlade? to snad nemuzes podle e. ryhy ne? nebo snad jo?terno napísal:ja si urcujem poecilotherie uz v 2-3 zvleku (nie zo zvlecky) prakticky s 95% uspesnostou - tych 5% neuspesnych pokusov su skoro vzdy formosi. Viacej chovatelov mi potvrdilo ze p. formosi sa asi najtazsie urcuju spomedzi vsetkych poecilotherii. neviem cim to je....Raqua napísal:Uz si videl.terno napísal: chcel by som vidiet kto urci podla tohto p.formosi
Spravne som tymto sposobom urcil uz 7 alebo 8 ks.
Často píšu bez diakritiky, omlouvám se.
[ >raDex< ]
[ >raDex< ]
OK tak to skúsim.DikRaqua napísal:Za prve, mas to okrem tej prvej foto preexponovane (vypalene bleskom) a teda sa stracaju detaily.
No a za druhe, znova MALA foto !!! Preco to tak zmensujes ? Uloz to niekde napr. na imageshack v povodnej velkosti, snad to nefotis na pol megapixlovom fotaku. Nech to ma rozmer aspon 2000x1000 pixlov.
![]()
Lebo tam mas malo svetla. Ked to poriadne nasvietis, tak by to malo ist. Pomoze si aj o nieco opriet fotak a dat to na samospust.ExCeL napísal:je to už rozmazanéPato napísal:skus vylestit sklo, vypnut blesk a nasvietit to a trosku viac z blizka sa to neda odfotit ?? ci uz rozmaze?
Tieto foto maju uz poriadnu velkost, ale na tej fruhej nic nevidno a z prvej by som sa priklonil k samici ale neber to na 100%.
Urob takych foto este aspon 10, z roznych uhlov a potom sa bude dat povedat presnejsie.
Dik aj tak si mi pomoholRaqua napísal:Lebo tam mas malo svetla. Ked to poriadne nasvietis, tak by to malo ist. Pomoze si aj o nieco opriet fotak a dat to na samospust.ExCeL napísal:je to už rozmazanéPato napísal:skus vylestit sklo, vypnut blesk a nasvietit to a trosku viac z blizka sa to neda odfotit ?? ci uz rozmaze?
Tieto foto maju uz poriadnu velkost, ale na tej fruhej nic nevidno a z prvej by som sa priklonil k samici ale neber to na 100%.
Urob takych foto este aspon 10, z roznych uhlov a potom sa bude dat povedat presnejsie.
- FeRo1251
- Dátum registrácie: 9. Januára 2007, 09:04
- Kontaktovať užívateľa:
Ahojte, potreboval by som trochu pomoct s urcenim P.murinuc TCF podla mna by to mala byt samicka, no posudte sami:

Za odpovede vopred vdaka...

Za odpovede vopred vdaka...
My Spiders: B.smithi-2x, B.vagans-2x, G.rosea, N.chromatus-2x, L.parahybana, C.crawshayi, H.hercules, H.lividum, H.longipes, O.aureotibialis-2x, Cyriopagopus sp. Blue-2x, A.braunshauseni-2x, A.versicolor, H.maculata-2x, P.irminia, P.murinus TCF, P.murinus RCF, P.fasciata-2x, P.formosa, P.metallica, P.ornata, P.pederseni-2x, P.regalis, P.rufilata, P.subfusca.
- FeRo1251
- Kontaktovať užívateľa:
Vdaka, potreboval som si to overit u niekoho skusenejsieho. THANX 
My Spiders: B.smithi-2x, B.vagans-2x, G.rosea, N.chromatus-2x, L.parahybana, C.crawshayi, H.hercules, H.lividum, H.longipes, O.aureotibialis-2x, Cyriopagopus sp. Blue-2x, A.braunshauseni-2x, A.versicolor, H.maculata-2x, P.irminia, P.murinus TCF, P.murinus RCF, P.fasciata-2x, P.formosa, P.metallica, P.ornata, P.pederseni-2x, P.regalis, P.rufilata, P.subfusca.
- FeRo1251
- Kontaktovať užívateľa:
Ozaj co poviete na foto? Patri medzi moje prve fotky (OLYMPUS SP-550UZ). Este sa len ucim (kludne primem kritiku).