Cyriopagopus (ex Haplopelma) lividus
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som mojej v posledných dňoch pohádzal cvrčky, a hľa nikde neboli ráno. Dnes som sa pozrel do úrkytu H. lividum,(je schovaná pod listom, a nemá noru! hoci mala) a čo som uvidel, pavúk mal v chelicerách cvrčka.
nič iné som pri tom nezmenil, len toľko že som dal viac substrátu, aj to podľa mňa naškdou, lebo si nič nehrabe, ale pre budúcnosť jej to bude stačiť a tiež som začal pravidelne vlhčiť, H. lividum, nesmie mať suchý substrát, vždy musí byť navlhčený ,,mierne morký,, Misku s vodou vôvbec nepoužívam, pavúk jej obsah vzdy zašpiní, alebo vyleje, U norových pavúkov stačí ponúknuť pavúkovi vodu 1x za mesiac, a to čerstvo po zvleku, mám to odskúšané vtedy pijú ako neviem čo.
nič iné som pri tom nezmenil, len toľko že som dal viac substrátu, aj to podľa mňa naškdou, lebo si nič nehrabe, ale pre budúcnosť jej to bude stačiť a tiež som začal pravidelne vlhčiť, H. lividum, nesmie mať suchý substrát, vždy musí byť navlhčený ,,mierne morký,, Misku s vodou vôvbec nepoužívam, pavúk jej obsah vzdy zašpiní, alebo vyleje, U norových pavúkov stačí ponúknuť pavúkovi vodu 1x za mesiac, a to čerstvo po zvleku, mám to odskúšané vtedy pijú ako neviem čo.

- thefox
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 13. Februára 2006, 23:50
- Kontaktovať užívateľa:
No, u mňa sa zvliekol raz a kupoval som ho v 1.-2. zvleku. Inak meria okolo centimetra cez nohy (neviem presne, a je v nore, takže nezistím, možno trošku menej), na fotke vyzerá trošku mohutnejšie :-).Shadow napísal:foxik toto je druhy zvlek ??????? lebo moj co aspon si myslim ze je v druhom zvleku tak meria priblizne 5 cm aj nohy aj brucho ..... a je takya sivy nemas to dakr form ??? alebo poradte v ktorom zvleku je moja lividumka ked meria 5 cm cca
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.
-
SeBra
- Dátum registrácie: 18. Júla 2007, 03:54
- Kontaktovať užívateľa:
..nazorna ukazka toho, akym ucinnym jedom disponuje tento druh. Toto video ma zaujalo aj tym ze je tu pekne zachytene, ako si dokaze korist drzat v bezpecnej vzdialenosti. Mam skor pocit, ze tu islo len o sposob obrany ako o chut lovit
http://www.youtube.com/watch?v=xPpXl1R2 ... 0tarantula
http://www.youtube.com/watch?v=xPpXl1R2 ... 0tarantula
páni samica mi dnes spravila kokon
...je odhadom o 1/3 väčší ako pinpongová loptička ale neviem to presne lebo je to zle vidieť keďže je v nore... ale som rád ,že som jej spravil noru z Plastovej krabice a z boku je dnuka vidno keď odlepím čiernu fóliu
...ešte by mohla spraviť kokon aj cvabovi a bol by som celkom spokojný 
aj ja mam krasnu lividumku 5zvl. samicku 2x su velmi pekne uz len cakam kedy budu v 8 zvleku a udu chytat tu krastnu modru farbu
strasne sa tesim spravil by som Vam aj foto ale asi to nepojde lebo vzdy ked otvorim nadobku bud je zalezena alebo utekaa...a nemam na to ani dobry fotak treba kupit novy
ked bude novy fotak dam sem foto 
- Razor
- Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
- Kontaktovať užívateľa:
odkial vieš ze je to samica, ked je len 5zv. ? Do 8 si počkáš, Haplopelmám sa nechce bohvieako rásť.mariko925 napísal:aj ja mam krasnu lividumku 5zvl. samicku 2x su velmi pekne uz len cakam kedy budu v 8 zvleku a udu chytat tu krastnu modru farbustrasne sa tesim spravil by som Vam aj foto ale asi to nepojde lebo vzdy ked otvorim nadobku bud je zalezena alebo utekaa...a nemam na to ani dobry fotak treba kupit novy
ked bude novy fotak dam sem foto

- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
lividum v 6zvl ma uz celkom pekne vyfarbene koncatiny. Pre porovnanie 5zvl a 6zvl
http://theraphosidae.szm.sk/druhy_hap_liv.htm
Na Slovensku kupovany pavuk v 4zvl je s najvetsou pravdepodobnostou len v 2-3zvl. Tos realita
Na Slovensku kupovany pavuk v 4zvl je s najvetsou pravdepodobnostou len v 2-3zvl. Tos realita
facebook: Marek Terno

prave že ten pavuk nebol na slovensku kupovaný ale v českuterno napísal:lividum v 6zvl ma uz celkom pekne vyfarbene koncatiny. Pre porovnanie 5zvl a 6zvl
taká otázočka pre tých čo už tento druh odchovali : od urobenia kokonu až po najbližší pondelok je to už 7 týždňov ako drží kokon.... otázka znie ,že či jej ho už môžem zobrať keďže mám v miestnosti teplotu 23-25st (prevažne 24) ?Podla mňa ak z toho niečo bude tak by tam už mali byť min n1...hmm?Tak ako?lebo už som strašne zvedavíSpuco napísal:páni samica mi dnes spravila kokon...je odhadom o 1/3 väčší ako pinpongová loptička ale neviem to presne lebo je to zle vidieť keďže je v nore... ale som rád ,že som jej spravil noru z Plastovej krabice a z boku je dnuka vidno keď odlepím čiernu fóliu
...ešte by mohla spraviť kokon aj cvabovi a bol by som celkom spokojný

takže dnes som sa konečne odhodlal a v kokone bolo približne 60-90 mladých n1 ...neviem to presne lebo som ich všetky nevybral.....celé som to dal takto inkubovať ...z toho čo som videl tam ani jedno zlé vajíčko alebo mŕtva nymfa....samica bránila kokon ako čert ale som ju oklamal papierovou utierkou zmotanou do guličky ktorú som jej podstrčil a ktorú si hned zobrala...