Genus: Poecilotheria - Simon, 1885

Diskusia viazaná na konkrétne druhy vtáčkarov

Moderátori: Sceptic, bebekexxx

Užívateľov profilový obrázok
cvabo
Dátum registrácie: 25. Februára 2006, 07:20

Príspevok od užívateľa cvabo » 20. Augusta 2008, 17:52

mal som parik od rufilat rastli rovnako a garantujem ti ze boli uplne rovnake v kazdom zvleku a epiginu si vtedy nespomynal ....

meo
Dátum registrácie: 13. Júna 2008, 15:14
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa meo » 29. Augusta 2008, 15:44

Poecky nie su moc velky papakaci, vsak?

Emka
Dátum registrácie: 4. Apríla 2008, 19:15
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Emka » 29. Augusta 2008, 18:51

podla mňa si poecky rady dajú papať... ale neviem o tom že by zjedli vždy všetko čo im tam odím ...to robia skôr Teraphosi.. hladovky som ešte nezaznamenala aspoň u mojej...papá celkom normálne na stromáka...

cvabo

Príspevok od užívateľa cvabo » 30. Augusta 2008, 11:12

no papakaci .. ja za papkacov povazujem skor holotele, blondi a pod .... poecky si daju ale nie az tak... hladovky som tiez velmi nezazil ... ale ak drzis vlhkost a krmis pravidelne a nemas sialene teploty tak sa nemas coho bat .....

meo
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa meo » 30. Augusta 2008, 11:46

cvabo napísal:no papakaci .. ja za papkacov povazujem skor holotele, blondi a pod .... poecky si daju ale nie az tak... hladovky som tiez velmi nezazil ... ale ak drzis vlhkost a krmis pravidelne a nemas sialene teploty tak sa nemas coho bat .....
ako to mzslis, s cim nebudem mat problem?? :?

cvabo

Príspevok od užívateľa cvabo » 30. Augusta 2008, 15:55

uvidis .. ked das pavukovi jest raz za cas len a robis mu teplotne rozdiely a podobne zalezitosti .... tak ti padne nebude prijimat potravu a tak ...

meo
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa meo » 30. Augusta 2008, 23:47

Ahojte, chcel by som sa spytat chovaju sa vobec tieto vtackare P. pococki a P. smithi? Zhanam ich v zahranici a nikde nic...

A poeciek bolo zatial popisanych len 14, vsak?

cvabo

Príspevok od užívateľa cvabo » 31. Augusta 2008, 00:04

smithi boli napredaj v CZ takze neviem preco ich nemozes zohnat a tusim ich mal aj niekto na slovensku takze tak a pococki netusim .. ale nepocul som o nikom kto ju ma ....

Chruno
Lingvistický diktátor
Dátum registrácie: 5. Júla 2007, 19:48

Príspevok od užívateľa Chruno » 31. Augusta 2008, 10:24

meo napísal: A poeciek bolo zatial popisanych len 14, vsak?
zatial je ich popisanych 16
* Poecilotheria fasciata (Latreille, 1804) — Sri Lanka
* Poecilotheria formosa (Pocock, 1899) — India
* Poecilotheria hanumavilasumica (Smith, 2004) — India
* Poecilotheria metallica (Pocock, 1899) — India
* Poecilotheria miranda (Pocock, 1900) — India
* Poecilotheria nallamalaiensis (Rao et al., 2006) — India
* Poecilotheria ornata (Pocock, 1899) — Sri Lanka
* Poecilotheria pederseni (Kirk, 2001) — Sri Lanka
* Poecilotheria pococki (Charpentier, 1996) — Sri Lanka
* Poecilotheria regalis (Pocock, 1899) — India
* Poecilotheria rufilata (Pocock, 1899) — India
* Poecilotheria smithi (Kirk, 1996) — Sri Lanka
* Poecilotheria striata (Pocock, 1895) — India
* Poecilotheria subfusca (Pocock, 1895) — Sri Lanka
* Poecilotheria tigrinawesseli (Smith, 2006) — India
* Poecilotheria uniformis (Strand, 1913) — Sri Lanka

M4tuSh
Dátum registrácie: 6. Októbra 2007, 10:59

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 4. Októbra 2008, 16:29

Nový prírastok do zbierky :)
P.ornata 0,1 11 zvlek :wink:
Obrázok

cvabo

Príspevok od užívateľa cvabo » 4. Októbra 2008, 16:34

pekna fesanda :) mas samca ?

M4tuSh

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 4. Októbra 2008, 16:54

:lol: tu je samec, len treba ešte trošku počkať kým bude adult je to 7 zvlek :arrow:
Obrázok

cvabo

Príspevok od užívateľa cvabo » 4. Októbra 2008, 17:02

potom mysli aj na mna ...

M4tuSh

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 4. Októbra 2008, 17:20

Jasné samec rád pocestuje.Len aby prvé párenie prežil :)

cvabo

Príspevok od užívateľa cvabo » 5. Októbra 2008, 11:19

to uz je na tebe .. len davaj pozor ... ja som nemal problem s pokusmi so zozratim ale so samotnym parenim ...

M4tuSh

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 1. Decembra 2008, 18:59

No tak včera sa mi zvliekol ten samec už je v 8 zvleku.Kúpil som si ho keď bol v 1 zvleku a vždy keď pomyslím aký bol malinký tak si hovorím aké je to fascinujúce ako dokáže vyrásť pavúk za necelý rok :wink:
FOTO:
Obrázok
\\//_
( (:B
//\\¯

>~, \\ / /
3): )))))=====Q
>~' // \ \

adi
Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 10. Januára 2009, 12:44

Nieco pre milovnikov poeciek.

Jedna z celkom fajn stranok ma uz aj cesky preklad.

nech sa paci ...

http://translate.google.com/translate?h ... heria.com/
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com

Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany. :-)

AAA
Dátum registrácie: 21. Februára 2008, 14:27
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa AAA » 10. Januára 2009, 13:15

nejako to nefacha :(

adi
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 10. Januára 2009, 13:44

mne to ide ....

alebo ... skuste

www.poecilotheria.com ... a tam si zvolte jazyk :-D

Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany. :-)

AAA
Dátum registrácie: 21. Februára 2008, 14:27
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa AAA » 10. Januára 2009, 13:47

jj uz je to ok :)

adi
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 10. Januára 2009, 23:12

tak ... ale lepsie jak nic ....

M4tuSh

Príspevok od užívateľa M4tuSh » 19. Januára 2009, 16:44

Dnes sa milo prekvapila moja samica.Šiel som jej hodiť cvrčka a pozrel som lepšie a našiel som zvlečku.Usudzujem že je už adult.Teraz len vyčkať kým bude samec P.ornata adult...
FOTO :arrow:
Obrázok
:wink:
Obrázok
\\//_
( (:B
//\\¯

>~, \\ / /
3): )))))=====Q
>~' // \ \

adi
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 23. Januára 2009, 11:49

Cawte, rad by som sa trocha povenoval problematike parenia tohto druhu.

Zacnem takto. Nedavno som si pisal s jednym ceskym chovatelom , kt. uz ma za sebou radu uspesnych odchovov aj trosicku "drahsich" druhov ako je napr. P. metallica. Bavili sme sa o mnozeni, predajoch a pod.

Upozornoval ma to aby som si daval pozor pri nakupoch na krizence. Najskor pojde o lukrativnejsie druhy ako napr. P. uniformis, P. miranda, P. hanumavilasumica a podobne. Ale moze sa to stat aj u bezne dostupnych druhov ako je striata, regalis, ornata, formosa a pod. Jednoducho nie je dostupny samec z tohto druhu tak sa to odpari u inej samice a je pokoj. Lajik aj tak rozdiel nezisti.

Taktiez som sa ho pytal, ze aku ma "umrtnost" u samcov ked pristupia k samici na parenie. A vyslo z toho celkom zaujimave zistenie, ze neaky vacsi problem s tym nie je. Stava sa to , ale nie az v takej miere ako ked citam po internete a skoro v kazdom clanku narazim na neuspesne parenie alebo "vrazdu" samca este pred parenim. Dokonca nepristupne samice kt. sa nechcu dat odparit za nic na svete.
Uz sa mu stavalo, ze samica nechala samca v pohodicke dozit v spolocnom terariu az do jeho prirodzenej smrti (nejde vraj o jediny pripad, ale opakovane pozorovanie). - Tam by mozno slo o velkost spolocneho priestoru, ale nechcem to teraz rozvyjat.

Mna vsak napada, ak spojim tieto dva myslienky - krizenie a vysoka umrtnost - Mozno je to prirodzeny obranny reflex prirody a takto sa brani voci degenerovaniu svojho genoveho zakladu. V spojitosti s tym ma napada, ze nemusi ist prave o "krizence" kt. skoro vzdy padnu za obet samiciam, ale by mohlo ist o pribuzneho samca - napr. z jedneho kokonu. Lebo ako iste vieme ak sa kokon rozpreda a nie je vela odchovov. Tak silno pochybujem , ze si kazdy chovatel zaipisuje povod pavuka, alebo zistuje jeho naozajtny povod - aby nedoslo k pribuzenskemu krizeniu v pripade parenia. Niekto mozno bude oponovat lebo samce dospievaju skor, ale vsetci vieme, ze to zalezi od podmienok. Ak niekto vytvori vhodne podmienky samici tak dospie za 10 zvlekov a trva jej to povezme 11-12 mesiacov. Ak vsak ma niekto samca z toho isteho kokonu. A chova ho pri nizzsej teplote a nekrmi ho tak casto moze sa stat, ze dospeju v rovnaky cas. Iste poznate ak samca "brzdime" aby sam nedospel skor ako nasa samica. - samci maju v sebe zakodovane ze maju dospiet skor. Takze by som nevylucoval takuto "nahodu".

Rad by som pocul nazor aj ostatnych na tuto moju uvahu. Ci naozaj nepojde o obranny mechanizmus. Alebo je to proste tak s tymi poeckami, ze sa "zle" paria.

S pozdravom Michal(adi)

smiguel
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 20. Januára 2009, 19:48
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa smiguel » 23. Januára 2009, 12:40

adi napísal:Cawte, rad by som sa trocha povenoval problematike parenia tohto druhu.

Zacnem takto. Nedavno som si pisal s jednym ceskym chovatelom , kt. uz ma za sebou radu uspesnych odchovov aj trosicku "drahsich" druhov ako je napr. P. metallica. Bavili sme sa o mnozeni, predajoch a pod.

Upozornoval ma to aby som si daval pozor pri nakupoch na krizence. Najskor pojde o lukrativnejsie druhy ako napr. P. uniformis, P. miranda, P. hanumavilasumica a podobne. Ale moze sa to stat aj u bezne dostupnych druhov ako je striata, regalis, ornata, formosa a pod. Jednoducho nie je dostupny samec z tohto druhu tak sa to odpari u inej samice a je pokoj. Lajik aj tak rozdiel nezisti.

Taktiez som sa ho pytal, ze aku ma "umrtnost" u samcov ked pristupia k samici na parenie. A vyslo z toho celkom zaujimave zistenie, ze neaky vacsi problem s tym nie je. Stava sa to , ale nie az v takej miere ako ked citam po internete a skoro v kazdom clanku narazim na neuspesne parenie alebo "vrazdu" samca este pred parenim. Dokonca nepristupne samice kt. sa nechcu dat odparit za nic na svete.
Uz sa mu stavalo, ze samica nechala samca v pohodicke dozit v spolocnom terariu az do jeho prirodzenej smrti (nejde vraj o jediny pripad, ale opakovane pozorovanie). - Tam by mozno slo o velkost spolocneho priestoru, ale nechcem to teraz rozvyjat.

Mna vsak napada, ak spojim tieto dva myslienky - krizenie a vysoka umrtnost - Mozno je to prirodzeny obranny reflex prirody a takto sa brani voci degenerovaniu svojho genoveho zakladu. V spojitosti s tym ma napada, ze nemusi ist prave o "krizence" kt. skoro vzdy padnu za obet samiciam, ale by mohlo ist o pribuzneho samca - napr. z jedneho kokonu. Lebo ako iste vieme ak sa kokon rozpreda a nie je vela odchovov. Tak silno pochybujem , ze si kazdy chovatel zaipisuje povod pavuka, alebo zistuje jeho naozajtny povod - aby nedoslo k pribuzenskemu krizeniu v pripade parenia. Niekto mozno bude oponovat lebo samce dospievaju skor, ale vsetci vieme, ze to zalezi od podmienok. Ak niekto vytvori vhodne podmienky samici tak dospie za 10 zvlekov a trva jej to povezme 11-12 mesiacov. Ak vsak ma niekto samca z toho isteho kokonu. A chova ho pri nizzsej teplote a nekrmi ho tak casto moze sa stat, ze dospeju v rovnaky cas. Iste poznate ak samca "brzdime" aby sam nedospel skor ako nasa samica. - samci maju v sebe zakodovane ze maju dospiet skor. Takze by som nevylucoval takuto "nahodu".

Rad by som pocul nazor aj ostatnych na tuto moju uvahu. Ci naozaj nepojde o obranny mechanizmus. Alebo je to proste tak s tymi poeckami, ze sa "zle" paria.

S pozdravom Michal(adi)
Ahoj Michale,skus si přečíst článek který jsem zde uvedl včera.Něco málo z bionomie nestarších evolučních forem Mygalů které se abaptovali na život v primárním prostředí http://forum.lasiodora.sk/viewtopic.php?t=1132

adi
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 23. Januára 2009, 17:29

JJ .... toto som cital .... inak velmi zaujimave, a logicke ... :wink:

Napísať odpoveď