Brachypelma smithi

Ak ste začiatočník a chcete sa pýtať na základné veci, pýtajte sa práve tu

Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox

Užívateľov profilový obrázok
Razor
Dátum registrácie: 30. Apríla 2007, 15:46
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Razor » 23. Januára 2010, 14:04

Domca1129 napísal:Prosim vas neviete, co je mojmu pavukovi? Okolo 11:00 som mu striekala substrát a bol OK a teraz ho idem pozriet a je na chrbte, stuchla som do neho stetcom, otocil sa a nemohol ani ujst, ma akoby ochrnute 2 zadne koncatiny :( prosim vas co mu je?? je bezvladny skoro ako mrtvola :cry:
Sa asi chystal zvliekat, a si ho vyrusila, mozno aj poskodila.... :roll: Tvojou vinou mozno zahynie, alebo si ho poskodila natrvalo.....
Obrázok
Obrázok
Obrázok

patmos
Dátum registrácie: 10. Septembra 2008, 12:03
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa patmos » 23. Januára 2010, 14:10

...základné znalosti ohľadne pavúkov...že keď je na chrbte tak ho netreba rušiť pretože sa zvlieka a prechádza jednou z najdôležitejších životných etáp...a každé vyrušenie mu môže sposobiť problémy alebo dokonca smrť...moja zlatá...toto základné pravidlo nepoznáš? Na tvoju otázku už odpovedal Razor, ja len doplním že teraz už nemôžeš robiť nič, len čakať či sa opäť skúsi zvliecť alebo zahynie. A HLAVNE DOŇHO UŽ NEŠPRTAJ.
My collection:
0.1 B. vagans, 0.1 B. smithi, 1.0 B. emilia, 1.0 N. chromatus, 1.0.1 Ch. cyaneopubescens, 0.1 H. lividum, L. striatipes, 0.1 P. murinus RCF , 1.0 P. cancerides cancerides, G. rosea RCF, 0.0.2 G. rosea TCF, 1.0 H. hercules, A geniculata, P. irminia a ďalšie sa mi vypisovať nechce...

Arguing on the internet is like running special olympics - even if you win, you are still retarded.

Domca1129

Príspevok od užívateľa Domca1129 » 23. Januára 2010, 14:18

Videla som videá so zvlekmi a tam to vyzeralo úplne inak tak som sa zľakla a myslela, že je už po ňom :cry: :cry: :cry:

Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 23. Januára 2010, 16:01

budes mat stastie hraniciace az zo zazrakom ak sa ti zvlecie v poriadku
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)

Domca1129

Príspevok od užívateľa Domca1129 » 23. Januára 2010, 16:22

Z0oMb3E napísal:budes mat stastie hraniciace az zo zazrakom ak sa ti zvlecie v poriadku
No asi ho mám, nechala som ho samého na hodinku a keď som sa vrátila bol na chrbte znovu, teraz pozerám a z polky je už zvlečený (aspoň tak to vyzerá).

PS: Koľko cca trvá také zvliekanie, nemyslím odkedy je na chrbte, ale odkedy si začne "vyzliekať" kožu?

the_zako
Dátum registrácie: 13. Novembra 2009, 16:26

Príspevok od užívateľa the_zako » 23. Januára 2010, 16:32

Vsak sa ti prave zvlieka tak si to stopuj...a kym sa ti zvlecie si precitaj toto
http://www.lasiodora.sk/index.php?clano ... zvliekanie
najdes tam vsetko co je treba vediet :wink:

Domca1129

Príspevok od užívateľa Domca1129 » 23. Januára 2010, 16:53

Díky, idem čítať, a tak na rýchlo by ste mi nevedeli povedať, čo robí pavúk po zvleku? Môj je schovaný za kameňom, takže na neho nevidím a neviem či je celý zvlečený alebo má ešte starú kožu na abdomen-e, lebo je vidieť časť zvlečky a stiahnutého pavúka, ešte myká zadnými končatinami. Chvíľu trvá kým sa pozviecha?

Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 23. Januára 2010, 17:02

http://www.teraristika.sk/forum/15-pred ... --terarium
v tvojom terariu chyba nejaky ukryt ten suter tam je uplne zbytocny dokonca je az nebezpecny daj jej tam kvetinac alebo jej sprav nejake tmave miestecko

ako ti napisal zako citaj tam mas vsetko pavuka nechaj tak ak daco nepochopis tak sa opytaj

Domca1129

Príspevok od užívateľa Domca1129 » 23. Januára 2010, 17:06

Z0oMb3E napísal:http://www.teraristika.sk/forum/15-pred ... --terarium
v tvojom terariu chyba nejaky ukryt ten suter tam je uplne zbytocny dokonca je az nebezpecny daj jej tam kvetinac alebo jej sprav nejake tmave miestecko

ako ti napisal zako citaj tam mas vsetko pavuka nechaj tak
On tam mal úkryt (kokos) lenže absolútne ho nevyužíval, schovával sa vedľa úkrytu tak ako teraz vedľa kameňa, aj preto som mu ho dala preč, navyše to tam mal veľmi tesné keď tam bol úkryt.

Na stránke je napísané:
Pavúka ihneď po zvliekaní nevyrušujeme, mohol by si poškodiť svoju novú krehkú schránku – deformácia nôh a podobne.
....takže mu tam mám nechať tú zvlečku niekoľko dní, či ju môžem za pár hodín vybrať? Ak už bude celý zvlečený.

Z0oMb3E
skúsený chovateľ
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Z0oMb3E » 23. Januára 2010, 17:07

zajtra ju vyber

oblHis
Dátum registrácie: 9. Decembra 2008, 19:23
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa oblHis » 23. Januára 2010, 17:09

zajtra ju kludne vyber

Domca1129

Príspevok od užívateľa Domca1129 » 23. Januára 2010, 18:09

Ďakujem vám, moc ste mi pomohli :)

Napísať odpoveď