Psalmopoeus reduncus
Moderátori: Sceptic, bebekexxx
Psalmopoeus reduncus
Par fotiek. Je to Juho Americky stromovy druh.

Deep respect, brachy
,,I like Megaphobema I love Poecilotheria but my queen is Monocentropus balfouri
''
by Shroom

,,I like Megaphobema I love Poecilotheria but my queen is Monocentropus balfouri
by Shroom

-
aldaalfa
- Dátum registrácie: 26. Septembra 2007, 21:27
- Kontaktovať užívateľa:
Cau. Brachy, mohl bych se te zeptat ,odkud mas ten exemplar na te fotce a v kterem je svleku? Mam doma nekolik exemplaru blizicich se dospelosti ale maji uplne jinou barvu(jsou daleko svetlejsi a maji zretelny pruh na abdomenu) No a ted sem ziskal dva od vas ze Slovenska a ti maj stejnou barvu jak ten tvuj...Nevim jak si to vysvetlit?!
Si si isty, ze to co mas doma nie je P.pulcher ? Reduncus vyzera tak ako na Brachyho fotke.aldaalfa napísal:Cau. Brachy, mohl bych se te zeptat ,odkud mas ten exemplar na te fotce a v kterem je svleku? Mam doma nekolik exemplaru blizicich se dospelosti ale maji uplne jinou barvu(jsou daleko svetlejsi a maji zretelny pruh na abdomenu) No a ted sem ziskal dva od vas ze Slovenska a ti maj stejnou barvu jak ten tvuj...Nevim jak si to vysvetlit?!
fotku vlozis napr cez: http://img.lasiodora.sk/ a potom skopirujes kod kde mas phpBB kód: zvol si este velkost potom 
-
aldaalfa
- Dátum registrácie: 26. Septembra 2007, 21:27
- Kontaktovať užívateľa:
Ok, diky za pomoc. Takze - foceno na stejnem svetle a na stejnem miste...
P.reduncus-8.svlek-stejny(nebo podobny) jako Brachyho

P.reduncus 8.svlek-od Ondry Rehaka

Nakonec pridavam este dospelou samicku...

Nerikam, ze je to nejaka zahada, jen mi to prijde zajimavy.Hledal se na netu nejvic podobny tomu tmavemu jedinci je http://www.birdspiders.com/gallery/p.php/784 Tak nevim...

Nerikam, ze je to nejaka zahada, jen mi to prijde zajimavy.Hledal se na netu nejvic podobny tomu tmavemu jedinci je http://www.birdspiders.com/gallery/p.php/784 Tak nevim...
No neviem, moja samica mi nedavno zdochla, mala uz svoje roky, takze nemozem porovnat, ale pride mi skor ako ten tmavy co mas.
Ale zasa mala carapax zlatej farby. Takze tazko povedat. Mozno len druhova alebo lokalitna variabilita, mozno krizenec s P.pulcher (ten pasik na abdomene je mi podozrivy) a mozno vobec nic.
Ja to posudit neviem a myslim, ze sa tazko dopatras niekoho, kto to bude vediet.
Ale zasa mala carapax zlatej farby. Takze tazko povedat. Mozno len druhova alebo lokalitna variabilita, mozno krizenec s P.pulcher (ten pasik na abdomene je mi podozrivy) a mozno vobec nic.
Ja to posudit neviem a myslim, ze sa tazko dopatras niekoho, kto to bude vediet.
tiež si myslím, že tu nie je niečo s kostolným poriadkom....moju sú tiež ako tie brachyho....pravdu povediac nevidím tam veľké zhody s tým čo si poslal na foto.....reduncus má na abdomene už od malinkata taký ten zelený leskaldaalfa napísal:Ok, diky za pomoc. Takze - foceno na stejnem svetle a na stejnem miste...
- Discobijec
- Dátum registrácie: 13. Decembra 2009, 19:17
Re: Psalmopoeus reduncus
Tak jsem si dneska dotáhl z burzy chlapáka a před hodinou jsem to odpářil.
Pářil jsem poprvé a hned to klaplo.
Samec byl dost ostýchavej a námluvy trvaly 13 minut pak zasunul nejdříve jeden a pak druhej bulbus
cca na 4-5 vteřin.
Pařbu přežil
Tak uvidíme jak to dopadne.
Pářil jsem poprvé a hned to klaplo.
Samec byl dost ostýchavej a námluvy trvaly 13 minut pak zasunul nejdříve jeden a pak druhej bulbus
cca na 4-5 vteřin.
Pařbu přežil
Tak uvidíme jak to dopadne.
- Discobijec
Takže kokon je na světě, cca po 6 týdnech.
Zvažuju jestli jí ho mám odebrat nebo ne...
Tera jsem sice podložil dvojitou hadrou ale stejně mám obavu z otřesů, bydlím v bytovce.
A taky bych se už rád zbavil samce.
Zvažuju jestli jí ho mám odebrat nebo ne...
Tera jsem sice podložil dvojitou hadrou ale stejně mám obavu z otřesů, bydlím v bytovce.
A taky bych se už rád zbavil samce.
ja by som jej ho nechal aspon kým tam nebudu L1...inkubovať z vajíčka nie je moc dobrý nápad...
- Discobijec
Tak se urodilo. Pářil jsem 4.3., kokon vytvořila 15.4. Odebral jsem ho 11.5. a bylo v něm 71xL1 a 20 neoplodněných vajíček.
Dva dny na to se vše hromadně svléklo do L2.
Současný skóre je 57x L2
-
kurec
- Dátum registrácie: 1. Marca 2007, 20:58
- Kontaktovať užívateľa:
Podle mě dost sucho, a já bych teda za každou cenu nevytřepaval ty L1 z kokonu. Můj názor, a tvůj první kokon, gratuluji.Discobijec napísal:![]()
Tak se urodilo. Pářil jsem 4.3., kokon vytvořila 15.4. Odebral jsem ho 11.5. a bylo v něm 71xL1 a 20 neoplodněných vajíček.
Dva dny na to se vše hromadně svléklo do L2.
Současný skóre je 57x L2
- Discobijec
to Kurec: Díky. Sucho jen při počítání, vrátil jsem je zpátky do kokonu kousek vedle jsem dal překládanej ubrousek jako zásobu vlhkposti.Vše proběhlo ok, s minimálníma ztrátama.
Dnes jsou už všichni tmaví a pujdou každým dnem do 1. svleku.
Samce nikdo nechce tak jsem to odpářil ještě jednou, a opět přežil, i když nebyla nažraná.
Ale co s ním budu dělat dál to netušim,...kdo má zájem tak ss, předání v Pardubicích zadarmo a v HK a Brně za 100,-
Dnes jsou už všichni tmaví a pujdou každým dnem do 1. svleku.
Samce nikdo nechce tak jsem to odpářil ještě jednou, a opět přežil, i když nebyla nažraná.
Ale co s ním budu dělat dál to netušim,...kdo má zájem tak ss, předání v Pardubicích zadarmo a v HK a Brně za 100,-
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
tak to si spravil peknu hlupost ak si paril samicu po kokone bez predchadzajuceho zvleku...obrovska moznost uhynu samice na vycerpanie 
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- Discobijec
No tak to jsem fakt nevěděl, sakra ani jsem to nikde nečetl, ještě je tu možnost, že se samice svlíkne před kokonem, časově je to pravděpodobný. 
- Z0oMb3E
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 18. Januára 2009, 18:16
- Kontaktovať užívateľa:
ak to prezeniem samica preziva po kokone nieco ako sestonedelie...po zvleku sa samozrejme pavukovi obnovuje cely metabolizmus aj fyzicky stav...cize ju kludne mozes tym istym samcom opat naparit...takze ja by som teraz futroval samicku co to da a dufal ze samcek strielal slepymi
Okrem toho čo neviem, viem všetko! (Sokrates)
- Discobijec
Takže to dopadlo dobře, samec ,,střílel slepejma´´nebyl znovu přečerpanej.
A samice se po dvou měsících v pohodě svlékla.
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
samec nemusel "strieľať slepými" ....vpoho molha byť napárená....to, že sa zvliekla, neznamená, že nebolaDiscobijec napísal:Takže to dopadlo dobře, samec ,,střílel slepejma´´nebyl znovu přečerpanej.
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html