Jacob
Moderátor: Sceptic
Re: Jacob
Jj viemBlondi :) napísal:Jacob napísal:Ubudli samice P.irminia a C.darlingi, páru krpcov A.versicolor.....pribudla adult samica B.auratum....na ceste ku mne sú este samica A.purpurea a samec P.metallica
U teba majú tie pavúky len medzipristátie, či ako??asi dva týždne je tomu, čo si menil napárenú boehmeiku za tú darlingi a už aj ide darlingi preč
![]()
![]()
Tak spolocny chov A.versicolor ukonceny....mal som spolu 3 ks, dvojzvlekove no ta najstarsia dvojzvlekovka si pochutnala na paru dni pozvliekanych a uz aj vytvrdnutych surodencoch
a to si este pred surodencami pochutnala na fajnovej muche...
- Blondi :)
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 3. Júna 2010, 12:57
- Kontaktovať užívateľa:
1. na muche??? to nie je našťastnejší nápad..dávať pavúkom muchy..Jacob napísal:Tak spolocny chov A.versicolor ukonceny....mal som spolu 3 ks, dvojzvlekove no ta najstarsia dvojzvlekovka si pochutnala na paru dni pozvliekanych a uz aj vytvrdnutych surodencocha to si este pred surodencami pochutnala na fajnovej muche...
2. v akej veľkej chovnej nádrži si ich mal?? mali dostatok úkrytov? ...boli dobre kŕmené ?
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
Jasne mucha masiarka, co je na tom take nestastne?.....boli v miniterarku,ukryty samozrejme no zdrziavali sa po kope... miesta mali az az (dvs 8*12*8).....krmene raz za tyzdenBlondi :) napísal:1. na muche??? to nie je našťastnejší nápad..dávať pavúkom muchy..Jacob napísal:Tak spolocny chov A.versicolor ukonceny....mal som spolu 3 ks, dvojzvlekove no ta najstarsia dvojzvlekovka si pochutnala na paru dni pozvliekanych a uz aj vytvrdnutych surodencocha to si este pred surodencami pochutnala na fajnovej muche...
2. v akej veľkej chovnej nádrži si ich mal?? mali dostatok úkrytov? ...boli dobre kŕmené ?
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
Nešťastné je na tom to, že netušíš, kde všade sedela tá mucha a čoho všetkého bola prenášačom....preto som zásadne proti tomu, aby sa skrmovali muchy/komáre/motýle a kadejaký lúčny hmyz..radšej si zaplatím za kvalitný kŕmny hmyz od osvedčených chovateľov, porp. si sám chovám cvrčky/šváby... nezáleží len na množstve a periodike kŕmenia, ale aj na kvalite krmiva...no vždy sa stane, že sa medzi sebou občas žerú...Jacob napísal:Jasne mucha masiarka, co je na tom take nestastne?.....boli v miniterarku,ukryty samozrejme no zdrziavali sa po kope... miesta mali az az (dvs 8*12*8).....krmene raz za tyzden
ak by ste mali záujem o farebné mutácie Gekončíkov nočných, odporúčam túto stránku http://gekoncik.weebly.com/predaj--available.html
tiez som zo zaciatku krmil vsetkym co som v zahrade nasiel.... az kym som raz nezbadal ako s lucneho konika pocas toho, ako ho pavuk pozieral vyliezli parazity - hlistice (nematody???)
Vtedy som sa nastval, hodil do plastoveho boxu 30 Dubii a po pol roku uz som mal dostatok vsetkych velkosti na krmenie, od prckov az po adulty. Mozem len odporucit - starostlivost takmer ziadna, nesmrdia, nerobia hluk ako cvrcky, takmer nekapu, raz do tyzdna hodim nieco suche, raz kusok ovocia, voda ziadna. Urcite este jednoduchsie, ako chytat muchy ci lucne koniky
A neriskujes ziadne choroby.
Vtedy som sa nastval, hodil do plastoveho boxu 30 Dubii a po pol roku uz som mal dostatok vsetkych velkosti na krmenie, od prckov az po adulty. Mozem len odporucit - starostlivost takmer ziadna, nesmrdia, nerobia hluk ako cvrcky, takmer nekapu, raz do tyzdna hodim nieco suche, raz kusok ovocia, voda ziadna. Urcite este jednoduchsie, ako chytat muchy ci lucne koniky
Ja mam tiez zabehnuty chob dubii.....a krmim len nimi ci holatami, no ak mi zabludi daka mucha do izby na okno nevidim extra dovod neskrmit ju....s hmyzom z prirody som nemal ziadne problemy, i ked nim uz nekrmim roky....no sem tam daka mucha neublizi, v prirode si pavuk nevybera co si da pod zubIdu napísal:tiez som zo zaciatku krmil vsetkym co som v zahrade nasiel.... az kym som raz nezbadal ako s lucneho konika pocas toho, ako ho pavuk pozieral vyliezli parazity - hlistice (nematody???)
Vtedy som sa nastval, hodil do plastoveho boxu 30 Dubii a po pol roku uz som mal dostatok vsetkych velkosti na krmenie, od prckov az po adulty. Mozem len odporucit - starostlivost takmer ziadna, nesmrdia, nerobia hluk ako cvrcky, takmer nekapu, raz do tyzdna hodim nieco suche, raz kusok ovocia, voda ziadna. Urcite este jednoduchsie, ako chytat muchy ci lucne konikyA neriskujes ziadne choroby.
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
ublíži/neublíži..dávaj dovtedy, kým si takto odpášeš nejaké pavúkyJacob napísal:Ja mam tiez zabehnuty chob dubii.....a krmim len nimi ci holatami, no ak mi zabludi daka mucha do izby na okno nevidim extra dovod neskrmit ju....s hmyzom z prirody som nemal ziadne problemy, i ked nim uz nekrmim roky....no sem tam daka mucha neublizi, v prirode si pavuk nevybera co si da pod zubIdu napísal:tiez som zo zaciatku krmil vsetkym co som v zahrade nasiel.... az kym som raz nezbadal ako s lucneho konika pocas toho, ako ho pavuk pozieral vyliezli parazity - hlistice (nematody???)
Vtedy som sa nastval, hodil do plastoveho boxu 30 Dubii a po pol roku uz som mal dostatok vsetkych velkosti na krmenie, od prckov az po adulty. Mozem len odporucit - starostlivost takmer ziadna, nesmrdia, nerobia hluk ako cvrcky, takmer nekapu, raz do tyzdna hodim nieco suche, raz kusok ovocia, voda ziadna. Urcite este jednoduchsie, ako chytat muchy ci lucne konikyA neriskujes ziadne choroby.
PS: neber to príliš osobne
V pohode, 100 ludi 100 chutiBlondi :) napísal:ublíži/neublíži..dávaj dovtedy, kým si takto odpášeš nejaké pavúkyJacob napísal:Ja mam tiez zabehnuty chob dubii.....a krmim len nimi ci holatami, no ak mi zabludi daka mucha do izby na okno nevidim extra dovod neskrmit ju....s hmyzom z prirody som nemal ziadne problemy, i ked nim uz nekrmim roky....no sem tam daka mucha neublizi, v prirode si pavuk nevybera co si da pod zubIdu napísal:tiez som zo zaciatku krmil vsetkym co som v zahrade nasiel.... az kym som raz nezbadal ako s lucneho konika pocas toho, ako ho pavuk pozieral vyliezli parazity - hlistice (nematody???)
...ako jeden kamoš...varoval som ho, že nech nerieši obchody s jednym človekom, lebo dhuje krížom-krážom..povedal, že pokiaľ nemá s ním problémy on, tak mu pošle zviera s tým, že mu on pošle peniaze potom na účet..poslal mu hada a peniaze už nevidel (je top viac ako pol roka) a úprimne..už ich ani neuvidí... ale..najlepšie je poučiť sa na vlastnej hlúposti..hoc múdri si nechajú poradiť, popr. sa poučia z chýb iných... je jasné, že v prírode si pavúk nevyberá..ale koľko ich kvôli tomu uhynie??? myslím, že chov je o tm, aby sme zvieratám vytvorili čo najvhodnejšie podmienky + kde sa dá, ešte lepšie..a myslím, že kvalitným krmivom z chovu sa to dá vylepšiť.....rozhodne, kŕmiť hmyzom nachytaným niekde vonku + chytať muchy, ktoré nám vletia do izby je (prepáč) hlúpe
PS: neber to príliš osobne
- skúsený chovateľ
- Kontaktovať užívateľa:
tak hej..ale pri muche, ktorá Ti priletí do izby je to pravdepodobnejšie 
Dnes ma prekvapila samica P.metallica .... Myslel som ze da zvlek az po dlhom case a ona dala zvlek po 4 mesiacoch od posledneho zvleku....spapala jedno holatko a bum zvlek
teraz ma okolo 5 v tele
vobec som necakal ten zvlek, to teplo robi asi svoje
Tak pribudli niejake samce k mojim adult samiciam a to A.versicolor ( dik Kaco
) a A.seemanni, dufam ze parenie prebehne v poriadku
Momentalne drzim v chove:
A.versicolor 0,1 2x adult
1,0 adult
A.seemanni "Costa Rica" 0,1 adult
1,0 adult
A.geniculata 5 zv.
B.smithi 0,1 adult naparena
B.albiceps 0,1 adult
Heterometus cyaneus 1,1 samica naparena
PS: ak by mal niekto zaujem o adult samicu B.albiceps poprosim PM
Momentalne drzim v chove:
A.versicolor 0,1 2x adult
1,0 adult
A.seemanni "Costa Rica" 0,1 adult
1,0 adult
A.geniculata 5 zv.
B.smithi 0,1 adult naparena
B.albiceps 0,1 adult
Heterometus cyaneus 1,1 samica naparena
PS: ak by mal niekto zaujem o adult samicu B.albiceps poprosim PM
Tak za posledne 3 dni celkom pekny vysledok 
Cca 7 zvlek P.murinus rcf - samec ( ak by mal niekto zaujem ss )
Chromatopelma cyaneopubescens taktiez do 7 zvleku - 0,1
A ako bonus vcera jedna z dvoch naparenych samic ( tentokrat ta menšia ) A.versicolor zmotala kokon
Cca 7 zvlek P.murinus rcf - samec ( ak by mal niekto zaujem ss )
Chromatopelma cyaneopubescens taktiez do 7 zvleku - 0,1
A ako bonus vcera jedna z dvoch naparenych samic ( tentokrat ta menšia ) A.versicolor zmotala kokon