pavuk vs mys

Ak ste začiatočník a chcete sa pýtať na základné veci, pýtajte sa práve tu

Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox

SeBra
Dátum registrácie: 18. Júla 2007, 03:54
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SeBra » 19. Októbra 2007, 07:36

atttack napísal:Vobec to nieje frajerina samozrejme ze by som mu mys nehodil len tak len ma to velmi zaujimalo od mala som sa zaujimal o hmyz a najviac o pavuky domov som si nosil kutniky a hadzal som im koniky...strasne ma pavuky fascinuju a hlavne sposob lovu...nejde mi vobec o kamaratov co sa tyka toho kazdy jeden mi povedal ci som normalny ze chcem pavuka ci mi sibe ze mam 18 ze naco mi to bude:)Mne to nevadi je to moj sen mat doma aspon dvoch vtackarov velmi ma to fascinuje...mozno som si zasluzil kritiku ale tak myslim ze sa da aj inak vysvetlit nie?nesom proti vasim nazorom ani vam ich neberiem len som chcel radu...rad tu budem prispievat dnes som sa akurat dozvedel ze budem mat asi Lasiodoru parahybanu...citlal som si onej celkovo som toho precital uz vela a kusok sa bojim kedze pise sa ze je to agresivnejsi pavuk...ale budem ho mat od mladata cize 1-2 zvlekovu...tak sory chlapci ak som Vas rozculil len chcem radu:(
...tak v tom pripade to beriem spat aj ja, sorry. Nieco pred tym ako som pisal prispevok, som sa dozvedel ze jeden typek sa chcel zbavit svojho pavuka, pretoze si to rozmyslel a uz ho nechcel. Namiesto toho, aby ho niekomu podaroval tak mu prestal kropit a nechal ho na smrt vyhladovat... preto moja reakcia.

Užívateľov profilový obrázok
atttack
Dátum registrácie: 18. Októbra 2007, 01:29

Príspevok od užívateľa atttack » 19. Októbra 2007, 12:48

tak to by som urcite nespravil...mne je luto zabit konika a neze takeho krasneho pavuka:(
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
Lasiodora parahybana 13 zvl
Acanthoscuria geniculata 6 zvl
murinus 7 zvl
Stromatopelma calceatum 2zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

SeBra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SeBra » 20. Októbra 2007, 10:36

...lutosti nad hmyzom a zvieratkami sa budes musiet vzdat 8)

PiXeL
Dátum registrácie: 6. Júla 2007, 21:35

Príspevok od užívateľa PiXeL » 20. Októbra 2007, 10:41

jeden musi umriet aby druhy prezil ...

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 20. Októbra 2007, 14:58

uz mam pavuky:D...vcera som kupil Smithi a dostal som gratis vagans:)...takzee uz sa onich staram...len neviem ako casto mam vlhcit
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

SeBra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SeBra » 20. Októbra 2007, 15:05

..tak prvy krok uz mas za sebou 8) ...zajdi na temu druhy vtackarov a tam si to najdes. Drz sa toho co mas na tejto stranke pisane a bude to fajn. Hlavne ich velmi neprekrmuj! V kolkom su zvleku?

adi
Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 20. Októbra 2007, 15:05

staci si precitat FAQ a tie veci kolo toho , a potom junkni na Popis druhov(pise aku vlhjkost ma mat a tak) a ked pouzijes rozum prides na to ako zvysovat a znizovat a odhadnut kedy sa tvoj milacik citi dobre ....,

Na zaciatok ti neostava nic ine len citat knihy a clanky a POZOROVAT PAVUKY , tam je to co sa naucit neda :wink:
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com

Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany. :-)

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 20. Októbra 2007, 15:07

uz pozorujem...akurat som im hodil narezaneho cervika ale este sa ich ani nedotkli:)..vagans isiel okolo robil nejake dost cudne pohyby s bruskom ako keby pozoroval co to je ale neochutnal:D
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

PiXeL

Príspevok od užívateľa PiXeL » 20. Októbra 2007, 18:05

atttack napísal:uz pozorujem...akurat som im hodil narezaneho cervika ale este sa ich ani nedotkli:)..vagans isiel okolo robil nejake dost cudne pohyby s bruskom ako keby pozoroval co to je ale neochutnal:D
skus davat zive krmivo, mlade cvrcky pripadne mlade cervy , skor to rozkrmis :)

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 20. Októbra 2007, 18:26

noo lenze ja nemam male cervy...maju asi centi aj viac...bojim sa dat cez ci vies neublizi alebo tak...a male cervy nemam no
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

Sceptic
Administrátor stránky
Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Sceptic » 20. Októbra 2007, 19:03

PiXeL napísal:
atttack napísal:uz pozorujem...akurat som im hodil narezaneho cervika ale este sa ich ani nedotkli:)..vagans isiel okolo robil nejake dost cudne pohyby s bruskom ako keby pozoroval co to je ale neochutnal:D
skus davat zive krmivo, mlade cvrcky pripadne mlade cervy , skor to rozkrmis :)
Davat zive mlade cervy, ktore sa ihned zakopavaju do substratu nie je dobry napad.

Moj nazor je davat mrtve krmivo, kedze este nevies odhadnut ci sa pavuk ide zviekat alebo nie. Skus im dat potravu o par dni ked sa zabyvaju a nie hned ako ti prisli. Cim menej pozornosti im budes venovat tym lepsie pre pavuky. Cervy usmrcuj odrezanim hlavy a mas po probleme. Potravu vyberaj vzdy rano, nenechavaj ju tam dlho aby si nechytil plesen.

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 20. Októbra 2007, 19:30

no uz som im dnes dal cervy smithi si dala a vagans nie...tak som vybral....lebo som robil upravu kusok....a teraz necham asi dva dni ich bez potravy alebo den?nic sa im nestane ked nebudu jest dva dni?chcem ich nechat trosku cyhladovat aby potom sa dobre najedli a uz budem mat prehlada kedy obidvaja jedli.....a inac uz vidno pekne rozdieli povahy smithi je taka cula lozi hore dole skusa...a vagans sa zahrabava skryva a taka placha je:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

Sceptic
Administrátor stránky
Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Sceptic » 20. Októbra 2007, 20:16

Keby nezrali tyzden aj viac nic sa im nestane. B. smithi vo vojnej prirode vyhladava rozne rovinne nerovnosti, nehlbi si nory. B. vagans naopak vacsie jedince si hlbia nory, mensie skor vyuzivaju ako ukryt rozne rovinne nerovnosti s vyssou vlhkostou.

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 20. Októbra 2007, 21:15

okej takze sa bat nemusim....tak im necham dva tri dni bez jedla...:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

adi
Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa adi » 21. Októbra 2007, 00:40

male jedince vydrzia kratko, vecsie jedince aj mesiac -dva mozno viac , pocul som aj o takych pripadoch ze pavuk nejedol 1 rok - proste nechcel.
Pozeraj na velkost abdomenu - aby sa zas neprezrali. V abdomene ma zivyny. Napr. moj ephebopus sa zvliekol a abdomen mal ako gulicku stale, zjedol 1maleho cvrcka a 2 mucne cervy a o 2 tyzdne sa zvliekol zas. Proste sa prezral.
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com

Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany. :-)

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 21. Októbra 2007, 04:18

fuuha...ale to nieje dobre ked vela zeru nie?...co som cital tak je lepsie nechat aj vyhladnut...tak to asi aj spravim:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

Dudo
Moderátor - škorpióny
Dátum registrácie: 18. Júna 2006, 12:02
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dudo » 21. Októbra 2007, 09:01

atttack napísal:fuuha...ale to nieje dobre ked vela zeru nie?...co som cital tak je lepsie nechat aj vyhladnut...tak to asi aj spravim:)
Nie je dobre tlačiť do nich nasilu a ani ich nechávať vyhladovávať,pokial sami nechcú :wink: Nemusíš ich kŕmiť každý deň,ale takýchto malých by som osobne odporúčal aspoň raz (lepšie 2) krat za týždeň.

PiXeL

Príspevok od užívateľa PiXeL » 21. Októbra 2007, 11:38

ja krmim casto, ak pavuk nechce zrat tak krmivo vyberam. Zive krmivo je lepsie ako mrtve. Pavuk lepsie zere ked ma krmivo zive a hybe sa mu to :) a nemam problem ked sa cerv zahrabe ...ale to sa nestava casto nakolko kontrolujem pavuky pri krmeni. Ak ma tendenciu sa zahrabavat , vyberam ho vonku. Pokial ho pavuk chyti tak uz sa o to nestaram a necham ho zrat.

gryf
Dátum registrácie: 5. Novembra 2006, 13:59
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gryf » 21. Októbra 2007, 12:39

ja s cervami tiez nemam problem pretoze im vzdy trosku pricvaknem hlavicku a oni sa nedokazu zahrabat
Na čo sa báť ďalšieho dňa? Možno žiadny nepríde.

Obrázok
Obrázok

atttack

Príspevok od užívateľa atttack » 21. Októbra 2007, 15:18

noo ja len sa bojim im dat lebo su ete male a cervy vacssie...ale asi skusim uvidime co sa stane ublizit by si nemali myslim:)....a ako som si vsimol vlhcil som jednu polku a druhu nie...obidva pavuky aj smithi aj vagans maju radsej vlhko...tak som uz zacal vlhcit cele:)
Pavuky:
Brachypelma smithi 13zvl
murinus 7 zvl
Brachy vagans 1 zvl

Euscorpius

Napísať odpoveď