legalnost chovu
Moderátori: Sceptic, bebekexxx, thefox
legalnost chovu
zaujimalo by ma, kedze ide najma o exoticke druhy, ako je to s legalnostou chovu na uzemi SR. nie je k tomu nutne nejake povolenie, ci aspon registracia?
Psalmopeus cambridgei, Brachypelma boehmei
- adi
- Dátum registrácie: 12. Novembra 2006, 15:39
- Kontaktovať užívateľa:
ja som telefonoval s veterinarnou spravou ... ohladne jednej veci ...., a nejako sme sa dostali k tomu ze oni nevedia o vela chovateloch kt. maju doma skorpiony (ze nesu registrovany) /rec bola o skorpikoch pochopitelne/ -- takze niekto sa aj registruje .... a to pride ujo inspektor a bla bla bla ...., ale pokial to niesu druhy zivotu nebezpecne ( v zakone charakterizovane ako chov nebezpecnych zvierat) alebo uz spomenute CITES-ove -- tak je podla mna hlupost sa chodit registrovat ..... samozrejme ze sa to da .... len tie kontroly .. a tak ...
michaladamcak@gmail.com, www.terapresov.freevar.com
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
Hadat sa na internete je ako zucastnit sa paralympiady - aj ked vyhras - furt si retardovany.
- adi
- Kontaktovať užívateľa:
huraaaa

- adi
- Kontaktovať užívateľa:
najskor asi vysoke pokuty , myslim ze to az trestny cin nebude , jedine ak by bolo dokazane obchodovanie. To by mohlo byt klasifikovane ako obchodovanie a nelegalny predaj chranenych ziv.
Moj nazor , ak sa mkylim opravte ma .
Moj nazor , ak sa mkylim opravte ma .
na slovensku nerealne lebo tu nie je tolko chovatelov a uz vobec nie tak zazratych ako ludia co sa stretavaju v Poltene ..gryf napísal:No som zvedavy ci to ovplivni aspon trosku kvalitu burz na Slovensku pretoze napriklad s rakusakmi sa nemozeme porovnavat.Keby sme spojili vsetky burzy co mame na Slovensku zdaleka by to nebola ani polovica burzy co maju v Rakusku
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Dátum registrácie: 28. Decembra 2005, 16:20
- Kontaktovať užívateľa:
Podla mna cites nema nic spolocne s kvalitou burz co sa aspon tyka pavukovcov. Dostanes na nich kupit aj citesove Brachypelmi. Ked niekto pride a zacne predavat zaujimave veci, samozrejme aj s patricnou cenou tak si to mozno kupia 1 - 2 ludia. Naco sem ma potom niekto chodit predavat. Dnes nie je problem ak mas naozaj zaujem, zozenies si aj sam co chces. Len treba volu a chut investovat. Slovensko sa nemoze porovnavat s nikym. U nas je chov o par sikovnych chovateloch a to je vsetko. Skor treba hladat pricinu v ludoch. Na ilustracii su pozri Karol a Karci boy na burze.gryf napísal:No som zvedavy ci to ovplivni aspon trosku kvalitu burz na Slovensku pretoze napriklad s rakusakmi sa nemozeme porovnavat.Keby sme spojili vsetky burzy co mame na Slovensku zdaleka by to nebola ani polovica burzy co maju v Rakusku
-
Tryri
- Dátum registrácie: 14. Augusta 2007, 15:03
- Kontaktovať užívateľa:
Ano, to je pravda, ale pozrite sa aj na ,,zivotnu uroven,, tam a tu.
Neviem, ale malo ktory chovatel ma prostriedky na to, aby si kupoval male vtackare za 5000 korun a podobne.
Vy porovnavate vacsinu tohto so zapadom, to mozes rovno porovanat ekonomiku, infrastrukturu, manazment so zapadom a vsetko ti vyjde ze sme oproti nim dost biedne.
Je sice pravda ze v cechach je to chovatelstvo tiez niekde inde ako na slovensku, ale tiez to nie je nejaky zazrak.
Neviem, ale malo ktory chovatel ma prostriedky na to, aby si kupoval male vtackare za 5000 korun a podobne.
Vy porovnavate vacsinu tohto so zapadom, to mozes rovno porovanat ekonomiku, infrastrukturu, manazment so zapadom a vsetko ti vyjde ze sme oproti nim dost biedne.
Je sice pravda ze v cechach je to chovatelstvo tiez niekde inde ako na slovensku, ale tiez to nie je nejaky zazrak.
-
Tryri
- Kontaktovať užívateľa:
Samozrejme ze nie vsetko, to je mi jasne, uz aj z tohto fora je jasne ze niekto na to pecie a ani sa nesnazi si zistovat nejake info ... ale uz som videl vela krat kritiku na to, ze ludia proste nechcu investovat do exotickejsich, alebo raritnych druhvo .... a tam uz nejde o to kolko mas casu a vedomosti, ale o peniaze.
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Ja neporovnavam SK so zapadom.Tryri napísal:Ano, to je pravda, ale pozrite sa aj na ,,zivotnu uroven,, tam a tu.
V Cz je o dost lespie ale o nejakych priepastnych rozdieloch sa neda hovorit, nie sme Albansko. Pozri ako vyzera chov vtackarov u nich.
Opat nechodme do extremu nehovorime o takychto drahych druhoch. Tu je vela napr: dat na pavuka 300 sk za 1 zvlek. Radsej budem mat 5 kusov nieco zaujimaveho ako za tu istu cenu 100 vagansiek.Tryri napísal: Neviem, ale malo ktory chovatel ma prostriedky na to, aby si kupoval male vtackare za 5000 korun a podobne.
Nic ti nebrani ist robit na brigady a kupit si aj drahsi druh. Viem, ze to zalezi aj ok lokality nie vsade su brigady pre ludi nie este pre studentov. Zarobit si vonku a investovat do chovu a podobne. Hovorim to z vlastnej skusenosti.Tryri napísal: Vy porovnavate vacsinu tohto so zapadom, to mozes rovno porovanat ekonomiku, infrastrukturu, manazment so zapadom a vsetko ti vyjde ze sme oproti nim dost biedne.
Cesi patria k minimalne k EU spicke ak nie k svetovej.Tryri napísal: Je sice pravda ze v cechach je to chovatelstvo tiez niekde inde ako na slovensku, ale tiez to nie je nejaky zazrak.
-
Tryri
- Kontaktovať užívateľa:
Dobre, ale myslis ze teraz tam sa na burzach nepredavaju vaganske, alebo ze tam kazdy clovek utraca nehorazne peniaze za vtackare, ze je do toho kazdy zazraty ? Pochybujem. Maju viacej skusenych chovatelov, ale nemozes to brat takto globalne.
Ja chodim do roboty popri studiu takze mi nehovor o peniazoch, tu nejde o mna, ja som do vtackarov uz zopar tisiciek investoval a nelutujem toho (jediny kto kruti hlavou je priatelka .... ale toto nepochopi
) ja vravim tak v globale.
Pokial sa mi nejaky druh paci, tak moc na cenu nehladim ...
Ja chodim do roboty popri studiu takze mi nehovor o peniazoch, tu nejde o mna, ja som do vtackarov uz zopar tisiciek investoval a nelutujem toho (jediny kto kruti hlavou je priatelka .... ale toto nepochopi
Pokial sa mi nejaky druh paci, tak moc na cenu nehladim ...
- Sceptic
- Administrátor stránky
- Kontaktovať užívateľa:
Tryri napísal:Dobre, ale myslis ze teraz tam sa na burzach nepredavaju vaganske, alebo ze tam kazdy clovek utraca nehorazne peniaze za vtackare, ze je do toho kazdy zazraty ? Pochybujem. Maju viacej skusenych chovatelov, ale nemozes to brat takto globalne.
Tie vagansky boli len prirovnanie. No Nemec si urcite dovoli kupit naco si zmysli... je to v tej zivotnej urovni, platy a podobne co si spominal. Neporovnavaj hned s Nemeckom. Skor by som sa zameral na Cesko, ktore je nam vo vsetkych aspektoch najblizsie. Vsetko nie je len o peniazoch, smerom k 5000 druhom sa da ist aj cestou odchovu, vymien. Aj ked to bude trvat viacej rokov. Nikde nepisem, ze sa to da realizovat do zajtra. Myslim si, ze to vsetko zalezi od ludi co su schopny konicku obetovat a venovat. Neviem ako poznas naj SK chovatelov ale tiez zacinali. Myslis, ze zacinali hned u 5000 druhov, to urcite nie. Trvalo x rokov kym sa dopracovali na dnesnu uroven. Mi mame cestu o nieco lahsiu ako oni a napredovat mozeme skorej. Knihy, internet, www.lasiodora.sk
Som na tom podobne.Tryri napísal: (jediny kto kruti hlavou je priatelka .... ale toto nepochopi) ja vravim tak v globale.
Sceptic prave som dočítal tvoj príspévok a davam ti za pravdu. Nie všetko je len o peniazoch, všetko je v nás ľudoch hlavne ide o ten zápal. Ja chovam pavúky pre potešenie, pozorujem ich spravanie, snažím sa o tom ktorom druhu, ktorý chovám zistiť čo najviac. Pavukom sa venujem šesť rokov no nepovažujem sa za chovaťela. Vždy som mal len jedného pokiaľ nezdochol na starobu, lebo to boli všetko samci. Túžil som po B. smithi a tak som skusil internet. V lete som našiel práve stranku www.lasiodora.sk. Tato stranka ma doslova uchvátila čo sa týka informácií o pavúkoch a skvela fotogaléria. Dnes mam pavúkov osem a chcem to ešte o par druhov rozšíriť. Tiež mam rodinu ale po sobotach si idem privyrobiť a je aj na nejakeho pavúčika. Mam jednu vyhodu že moja manželka ma v tom podporuje ale len do určitého počtu pavukov.
-
Tryri
- Kontaktovať užívateľa:
Zial som sa nedostal este na ine burzy ako na prievidzsku, a to fakt nie je ziadna slava ako hovoris, mas tam 3 stoly s pavukmi a to je vsetko (a to len niekedy su tam tri ... )
Lenze teraz je aj ta doba ina, a jedina vyhoda a zachrana akeho takeho chovatelstva na slovensku je to, ze sa da kopu veci doviest zo zahranicia, alebo si ich proste objednas cez net/telefon atd.
Nemusis proste cakat 3 mesiace kym bude nejaka burza, zapnem ICQ a do 2 dni mam doma vtackare
Zatial mi to staci, sice ked budem chceit nejake raritnejsie druhy asi to nebude take jednoduche, ale vsetko ide.
Lenze teraz je aj ta doba ina, a jedina vyhoda a zachrana akeho takeho chovatelstva na slovensku je to, ze sa da kopu veci doviest zo zahranicia, alebo si ich proste objednas cez net/telefon atd.
Nemusis proste cakat 3 mesiace kym bude nejaka burza, zapnem ICQ a do 2 dni mam doma vtackare
- terno
- skúsený chovateľ
- Dátum registrácie: 17. Novembra 2006, 07:44
- Kontaktovať užívateľa:
PRESNE V TOMTO SA TAK VELMI ODLISUJU CHOVATELIA NA SLOVENSKU A V CECHACH. V CECHACH IDE CHOVATEL NA BURZU NIE ANI TAK KVOLI TOMU CO TAM KUPI ALE HLAVNE KVOLI TOMU ZE SA STRETNE S INYMI CHOVATELMI, POVYMIENA PAVUKY A HLAVNE INFORMACIE. POKIAL TU BUDEME MAT PODOBNE NAZORI NIKDY SA UROVEN SLOVENSKYCH BURZ NEBUDE ROVNAT TYM CESKYM.........NIE JE TO LEN O CENE A KUPISCHOPNOSTI LUDI ALE HLAVNE O MENTALITE. AK SI MYSLITE ZE NEMEC/RAKUSAN VAM NA BURZE "VYCALUJE" EURA BEZ ROZMYSLANIA KOLKO SI ZAPYTATE TAK SA MYLITE. BUDE S VAMI ZJEDNAVAT KAZDY CENT - A TO ZAROBI PODSTATNE VIAC AKO SLOVAK.cvabo napísal:pojdem sam proti sebe ... ale pokial vies co chces a nemas nic na predaj na burzu sa ti neoplati ist ....
facebook: Marek Terno